Strona 9 z 33 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 328

Wątek: Fuji x-pro 1

Początki nałogu

Domyślnie

W kwestii "cięcia wafla" to układ fotodetektorów jak w "normalnej" matrycy, jedynie inny filtr.

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Szkoda, że cena tak w sumie z du... z kosmosu
    Już wolę dygać 5D2 bez gripa i 24/35L np.

Niby tak, niby nie ... pytanie CO i dlaczego wybiorą robiący śluby ? System Fuji czy Canon/Nicon.
    Puki co tylko dwa pierwsze ... za mało obiektywów i brak zoomów bo co jest najważniejsze dla zawodowca - szeroki wybór optyki i dostosowanie jej do zleceń.
    Ale ktoś będący ambitnym amatorem, bez pretensji do zarabiania na fotografii oraz ceniący retro może zrezygnować z DSLR Canon/Nikon na rzecz Fuji.

Teoretycznie oczywiście, o ile można sądzić na podstawie internetowych prezentacji.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja raczej jak już to kupię x100 albo jakiś poprawiony x110 np.
    Poczekam jeszcze na polowe testy nowego Canona G1X - po cichu liczyłem, że będzie to raczej x100 niż x10.
    Chciałbym coś małego do kieszeni na imprezę itp. ale co nadal będzie robić dobre foty w warunkach low light bo te robione nawet najlepszym kompaktem walone tym mini fleszykiem na wprost może i fajne pamiątkowo, jednak jakoś nadal zęby mnie bolą jak muszę to oglądać
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ano. Zwłaszcza, że X100 teraz na czarno
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...-czarna-edycja

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    To jest chyba "strategia" Fuji, która daje duży, wygodny, stylowo ładny sprzęt dla tych, którzy z jakiegoś powodu nie chcą lustrzanki. Pomysł chwyci, to pojawią się inni. W czasach Panasonika LC1 pomysł nie chwycił ... a może Panasonik niepotrzebnie odpuścił.
    Strategia FUJI...
    Zanim polecicie do sklepów po nowe Fuji zastanówcie się tylko co zrobili szczęśliwi posiadacze lustrzanek Fuji S2 S3 i S5 pro. Też było „pro” i na szczęście bagnet od Nikona coby łatwiej odnaleźć się w innym systemie o ile ten system komuś odpowiadał. Podobnie wspomniana w tym wątku Leica pozostawiła szczęśliwych posiadaczy bagnetu R co najmniej na lodzie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Strategia FUJI...
    Zanim polecicie do sklepów po nowe Fuji zastanówcie się tylko co zrobili szczęśliwi posiadacze lustrzanek Fuji S2 S3 i S5 pro. Też było „pro” i na szczęście bagnet od Nikona coby łatwiej odnaleźć się w innym systemie o ile ten system komuś odpowiadał. Podobnie wspomniana w tym wątku Leica pozostawiła szczęśliwych posiadaczy bagnetu R co najmniej na lodzie.
    No tak samo jak Canon pozostawił na lodzie posiadaczy bagnetu FD
    Dla mnie i tak jak już mówiłem za drogo.
    Wole x100 albo nowego super kompakta od Canona :P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

I z tego co pamiętam jak próbowałem coś wcisnąć do 5DMII jest tak dalej. Nie mniej jedno body i trzy szkła to jeszcze nie system. Póki co jest to efemeryda podobnie jak wspomniany wcześniej Panasonic L1.Aparat był super tylko zdjęcia robił marne. Jak były długie czasy to matryca się grzała i zdjęcia w połowie były fioletowe. Ale w sumie za 8000zł nie ma co za wiele wymagać. Następca w systemie L10 to był kawałek fajnej lustrzanki z dwoma kitowymi obiektywami leica z siedmioma listkami przysłony. I gdzie się podziały lustrzanki ?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No tak samo jak Canon pozostawił na lodzie posiadaczy bagnetu FD
    Dla mnie i tak jak już mówiłem za drogo.
    Wole x100 albo nowego super kompakta od Canona :P
    Ja ciągle mam szkiełka FD i myślę że kiedyś powstanie jakiś kompakt FF (najbliżej ma być to Pentax), bo crop 1,5x nie ma sensu.
    X100 jest zauważalnie mniejszy i cichszy o ile jeszcze nie wiadomo. Po za tym jak pisałem z adapterem WC-68E mamy używalny odpowiednik 24mm.
    Teraz x100 już na zagranicznych widziałem po 3000 tys. zł.

Tutaj jest dźwięk migawki
    http://www.youtube.com/watch?v=LXL_YraX8dc
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 11-01-2012 o 09:10

Strona 9 z 33 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów