Czy w Xpro1 też są białe dziury ...
pkt. 9. regulaminu
Czy w Xpro1 też są białe dziury ...
pkt. 9. regulaminu
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-01-2012 o 11:22
link do zdjęcia
http://vladdodan.ro/blog/wp-content/...1/DSCF3929.jpg
potencjalna dziura jest po lewej stronie kadru.
Nie wiem, ale widzę że Fuji zmiotło rynek ;-)
http://www.optyczne.pl/241.1-artyku%...tyczne.pl.html
Tyle, że kolega ma na myśli nie x-pro 1, tylko fufu x100. Ten sprzedaż ma niezłą. Podobnie z wygodą użytkowania czy możliwościami.
No widzisz ja głosowałbym na lancera evo X, bo znam tę serię od podszewki. Wiem też na, co mogę sobie pozwolić, a na co nieW rankingu na samochód głosowałbym na Aston Martina, co nie znaczy, że polecę od razu do salonu i go kupię :wink:No i swoją wersję już mam
Jeśli chodzi o rzekomą dziurę, to nic innego jak klosz lampy![]()
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
Patrząc na to ile znam osób z X100...a znam więcej niż osób np. z D700![]()
No i potwierdziłeś to co w zasadzie chciałem pierwotnie napisać: głosujemy na Ferrari, Aston Martin, a jak przyjdzie co do czego to jeździmy pospolitymi blaszakami bez duszy, składanymi przez roboty.
PS
Takiego Ferrari, Astona czy inną Leica można drożej sprzedać niż się kupiło, w przeciwieństwie do blaszaka, który po wyjeździe z salonu już tylko tanieje, taniej i tanieje :wink:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Raczej maszt z oświetleniem stadionowym :wink:
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 16-01-2012 o 23:24 Powód: Automerged Doublepost
Nie wiem, co takiego potwierdziłem, ale dziwi mnie Twój tok rozumowania. W przypadku ferrari czy astona martina czy innych, według mnie możesz nawet przeprowadzić z nimi konwersację: "Aston, uda ci się wjechać do Warszawy, czy nie? A: nie, bo jestem za niski i podwoziem zawadzę o każde wzniesienie".W przypadku Japończyka mam pewność, że na spokojnie wjadę, gdzie chcę. Przejadę się po łące, a dodatkowo nie spotka mnie nie miła niespodzianka w postaci ciągłego serwisu.
Owszem można, ale w końcu dojdziesz do takiego etapu w swoim żywocie, że auto ma służyć do poruszania się, a nie szpanowania. Przy czym masz nim jeździć kilka lat, a nie kilka dni. Biorąc pod uwagę wysokie spalanie, to nawet sprzedając auto drożej, możesz spodziewać się, że stracisz na paliwie.Takiego Ferrari, Astona czy inną Leica można drożej sprzedać niż się kupiło,
Definitywnie jest tam lampa z białym kloszem. Za bardzo się rozmarzyłeś o blaszanych duszachRaczej maszt z oświetleniem stadionowym :wink:
Dosyć OT-a.
Ciekawi mnie czy Fuji pomyśli o wprowadzeniu dedykowanych lampek? By się przydały jakieś większe, bo obecna dedykowana do x-pro 1 wydaje się nader dziwna?
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|