Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Wątek: RTV EURO AGD i zakup aparatu. Bać się czy nie bać?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Szczerze mówiąc - ustawy jeszcze nie czytałem.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Prawda jest taka, że cały "myk" rat 0% polega na tym, że bank przy okazji wciska nam karty kredytowe, na których może ewentulanie zarobić (lub ubezpieczenia). I w sumie nie ma co się temu dziwić, w końcu w przyrodzie nic nie ginie i nic nie ma za darmo. Dane osobowe w celach marketingowych to też jest przecież jakaś wartość dla banku. Ja co chwila dostaję z banku różne przesyłki marketingowe i przyjmuję to jako pewną powinność. Trochę ich rozumiem, w końcu mnie kredytują i to de facto jednak za darmo. Cała sztuka wg mnie polega na tym, by umiejętnie się z tego wybronić. Kartę przysłali, grzecznie odesłałem (zgodnie z umową). Co prawda nie wiem czy za kolejnym razem znów mnie skredytują skoro jestem takim niesfornym klientem. Niemniej wszystko odbywa się granicach prawa i łaczącej na umowy

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maximo Zobacz posta
    To niezle,jak tak to musze sie spiac i przysiasc do "lektury"
    W sumie to nic nie musisz, byleś się nie "spinał" jak serwis powie że gwarancji nie ma bo "coś tam"
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Te raty to jest taki sam towar jak każdy inny, z opcjami lepiej premiowany, ale teoretycznie.
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 19-12-2011 o 11:19 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

Co do EuroRTV to polecam http://euronetowiec.blog.onet.pl/. Może odrobinkę przejaskrawione i podkolrowane, jednakże bardzo dobrze opisuje sposób sprzedaży w tej sieci.
    Kiedyś tu była stopka:-)

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Czyli to były tak zwane negocjacje handlowe?

No a jak na całą sytuację wpłynie zmiana ustawy o kredycie konsumenckim, która obowiązuje od 18 grudnia 2011? Coś się realnie zmieniło?
    U nas tyle się zmieniło, że jest drukowana jedna strona więcej z informacją o EAI. Dla pewności ,pracuję w innej sieci handlowej.
    |6D|60D|S 14 2.8|S A35 1.4|C70-200 L4|C50 1.8|C85 1.8|430EX|
    andrzeswierc.pl

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WaldekA Zobacz posta
    Co do EuroRTV to polecam http://euronetowiec.blog.onet.pl/. Może odrobinkę przejaskrawione i podkolrowane, jednakże bardzo dobrze opisuje sposób sprzedaży w tej sieci.
    Proponowany tekst jest dość trudny w odbiorze i nie wynika z niego bezpośrednio czy należy się obawiać czy nie zakupu aparatu akurat w tej sieci.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony

Domyślnie

A czego tu się obawiać? To że "do tego typu sklepów trafiają egzemplarze z tzw. "drugich sortów" to jakaś całkowita bzdura. Kupowałem w rtv-euro-agd 5dII i 50d i nie ma żadnych problemów. Ceny przyzwoite a sprzęt nigdy wcześniej z pudełka nie wyciągany (warto zamówić przez stronę aby tak było i przy odbiorze sprawdzić, będziesz miał pewność) Dodam że pracowałem w tym sklepie kilka lat a moja żona pracuje nadal więc możecie wierzyć że wszystko z tym sklepem ok. Co do sprzedaży ratalnej to jeśli produkt można kupić na ileś rat 0% to nie trzeba brać dodatkowych ubezpieczeń, gwarancji itp. nawet jeśli pracownicy będą mówili że trzeba. Sprzedawca straci na premii ale Ty kupisz i będziesz się cieszył. Zaznaczam że nie wszystko jest na 0% bo jeśli jest jakaś wyjątkowa cena na jakiś produkt to nie dostaniesz zerowych rat (nawet ja )

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów