Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: RTV EURO AGD i zakup aparatu. Bać się czy nie bać?

Coś już napisał Awatar violinman23
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie RTV EURO AGD i zakup aparatu. Bać się czy nie bać?

Witam.
    Planuję zmienić korpus na Canon'a 7D. "RTV EURO AGD" ma dosyć korzystną ofertę. Pytanie tylko, czy nie bać się zakupu u nich. Poprzedni korpus, zakupiłem w fotojokerze, jest nim 40D. I było z nim masę problemów, o czym pisałem na forum. Pierwszy egzemplarz odesłałem bo miał gigantyczny BF, drugi wydawał się w porządku, ale tylko na pierwszy rzut oka. Generalnie problemy z ostrością, minimalny BF przy długich szkłach. Kalibrowałem go w warszawie, ale nadal nie bylem zadowolony. Po niecałych 10 tys zdjęć padła migawka, tym razem serwisowałem w Berlinie. Dopiero wtedy wszystko wróciło do normy. Ale po jakimś czasie znowu zaczął mi przeszkadzać minimalny BF przy 400mm. Nie ukrywam że obawiam się zakupu kolejnego aparatu. Krążą pogłoski że do tego typu sklepów trafiają egzemplarze z tzw. "drugich sortów". Pomożecie? Z góry dzięki.
    Pozdrawiam wszystkich miłośników fotografii!
    Moje gnioty.
    Mam Canona, kilka szkieł i lornetkę

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kupiłem 550d + 18-135, a poźniej jszcze 430EX II. Wszytsko na raty 0%.
    Kupowałem w momencie, gdy mieli najniższe ceny w porówaniu do rynku.
    Zero problemów, jestem w pełni zadowolony. IMHO nie ma co się bać.
    Aha - tylko raz mi przysłali karte kredytową, ale podziękowałem i odesłałem - poza znaczkiem pocztowym, innych dodatkowych kosztów nie poniosłem.

Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Ja tam się nie będę w raty zagłębiał. Tylko właśnie nie chcę żeby mi się sytuacja powtórzyła Dzięki bardzo za odpowiedź, poczekajmy jak się inni wypowiedzą na ten temat
    Moje gnioty.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Uważaj tylko na ubezpieczenie kredytu, bo wciskają je na lewo i prawo.

Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

To tak nawiązując do tego kredytu, to kiedyś siostra jak chciała brać kredyt w banku to nie mogla bo w kwitach miała ze już coś ma. A pracownik banku nie był upoważniony żeby jej udzielić informacji, jaki kredyt widnieje w tych dokumentach. Okazało się że chodzi o jakąś kartę stałego klienta czy coś w ten deseń, z IKEI Także racja, trzeba uważać Dlatego ja nie chce żadnych rat, kredytów. Tylko w pełni sprawny produkt.
    Moje gnioty.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez violinman23 Zobacz posta
    Poprzedni korpus, zakupiłem w fotojokerze, jest nim 40D. I było z nim masę problemów,[...]
    Problemy, które opisujesz nie są związane z tym, gdzie kupiłeś. Po prostu miałeś pecha i trafił Ci się problematyczny egzemplarz. Żaden duży sprzedawca nie testuje indywidualnie każdego sprzedawanego egzemplarza.

Jeśli Ci to coś pomoże, to mogę Ci powiedzieć, że ja swoje 7D kupiłem 2 lata temu właśnie w Euro i póki co działa. Ale nie uważam, żeby to była zasługa sprzedawcy.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Hehe. Byłem w identycznej sytuacji. Kupowałem 40D, serwisowałem w Berlinie z powodu BF/FF z 24-70 i ostatnio kupiłem w Euro 7D.

Nie bałbym się. 7D ma mikroregulację i jeżeli masz wolny wieczór i odrobinę ciepliwości to spokojnie możesz go sobie sam skalibrować. Ja kalibrowalem C50/1.8, C24-70/2.8, C70-200/2.8 oraz S300/2.8. Tylko C85/1.8. nie wymagał mikroregulacji.

7D brałem na kredyt. I tu warto zwrócić uwagę na pewną ciekawostkę która moze być później problemem. Kredyt brany rzekomo na 6 miesięcy (czyli raty 0%) jest wystawiony przez bank na 12 miesięcy. Tyle, że jest tam punkt mówiący, że spłacając po 6 miesiącach nie płaci się za procenty.

Druki które przyjdą do domu z banku mają kwotę rozłożoną na 12 miesięcy (tzw. minimalna kwota spłaty). Więc jeżeli chce się raty 0% lepiej płacić na drukach wypisanych ręcznie lub przelewem internetowym.

Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

No to juz cos wiem Dzieki chłopaki za opinie
    Moje gnioty.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kupowałem czterokrotnie sprzęt foto w EURO. Body, obiektywy (też eLki), kompakta. Oglądałem sprzęt dokładnie przed odbiorem w sklepie. Nie spotkałem się z żadnymi problemami w eksploatacji tych egzemplarzy, jeśli przy kolejnej okazji będą mieli dobrą promocję to też skorzystam.

Coś już napisał
    Miasto
    SR

Domyślnie

Również kupowałem w euro 500D- zero problemów.jeden z tańszych sklepów rtv a napewno najtańszy jeżeli mają promocje.500D to nie był jedyny zakup w tym sklepie i mogę go polecić.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów