Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: RTV EURO AGD i zakup aparatu. Bać się czy nie bać?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Może o to chodziło http://www.euro.com.pl/others_serwis...?linksg=wiecej
    taki assistance, dużo firm ubezpieczeniowych to ostatnio oferuje
    de facto jest to ubezpieczenie, zresztą przedłużona gwarancja również
    Możliwe, szczegółowo będę się dowiadywał jakoś pod koniec roku jak będę miał chwilę czasu żeby do nich podjechać. Ale wygląda, że to jest to tylko ja nic za to nie płaciłem

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Wszystko fajnie ale za części i tak trzeba zapłacić i zapewne na tym serwis odbija sobie dodatkowe koszty (dojazd, naprawa itp.) które musi ponieść. Ciekawy jestem czy przy takiej gwarancji/ubezpieczeniu możliwe jest dostarczenie własnych części zamiennych.
    Nie wiem czy kiedykolwiek coś naprawiałeś ale zazwyczaj rachunek wygląda mniej więcej tak:
    - części zamienne: 10zł
    - robocizna: 300zł
    Oczywiście zależy co trzeba naprawić/wymienić ale zazwyczaj robocizna jest główną kwotą naprawy.
    Poza tym nawet jeżeli muszę zapłacić za części to nadal jestem do przodu koszty robocizny
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Nie wiem czy kiedykolwiek coś naprawiałeś ale zazwyczaj rachunek wygląda mniej więcej tak:
    - części zamienne: 10zł
    - robocizna: 300zł
    ...
    Zdarzyło mi się zlecać naprawę paru rzeczy i w większości przypadków proporcje były dokładnie odwrotne czyli koszt części znacznie wyższy od kosztu pracy serwisanta. W dzisiejszych czasach naprawa sprzętu RTV/AGD (o takim rozmawiamy) sprowadza się do wymiany poszczególnych bloków/modułów gdzie to właśnie ten blok/moduł stanowi cenę a nie odkręcenie kilku śrubek, zdjęcie obudowy i przepięcie trzech taśm sygnałowych. Czas serwisanta (oraz klienta) jest cenny tak więc naprawy takie przeważnie wykonuje się "po najmniejszej linii oporu" czyli wymienia główne modułu urządzenia a w przypadku urządzeń nienaprawialnych po prostu się je wyrzuca zastępując nowym egzemplarzem.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 18-12-2011 o 22:03
    EOS + Speedlite

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maximo Zobacz posta
    Tak, możliwe jest dostarczenie własnych części ale zapewne jak przyjdzie " co do czego", to i z tu znajdzie sie jakis malutki kruczek
    Ten kruczek, to zwykle wymóg rejestracji tej przedłużonej gwarancji u producenta,o którym to zwykle "zapomina" się. I teraz zależy jaka jest skala tych zapominających. Czytać warunki trzeba i je dotrzymać, nic więcej.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    ZPL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Ten kruczek, to zwykle wymóg rejestracji tej przedłużonej gwarancji u producenta,o którym to zwykle "zapomina" się. I teraz zależy jaka jest skala tych zapominających. Czytać warunki trzeba i je dotrzymać, nic więcej.
    To niezle,jak tak to musze sie spiac i przysiasc do "lektury"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

..Pani z miejsca powiedziała, że na 30rat bez ubezpieczenia nie ma w ogóle takiej opcji...
    Ja dosyć duży zakup kredytowy wziąłem na 40 rat i obyło się przy nim bez ubezpieczenia.

..W związku z czym pani przy ratach usilnie namawiała nas na dodatkowe ubezpieczenie od uszkodzeń mechanicznych...
    Faktycznie namawiają usilnie na to dodatkowe ubezpieczenie. Nigdy z niego nie korzystałem i ten fakt nie był też jakimkolwiek utrudnieniem przy otrzymaniu kredytu.

..Jednak trzeba marudzić i się nie dać jak jeleń od razu bez słowa na wszystkie dodatki itd...
    Nie ulega to najmniejszej wątpliwości.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna Awatar Marpie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ubezpieczenie nie jest obowiązkowe, wręcz zmuszanie klienta do wzięcia ubezpieczenia jest karane. Pani Cie oszukała, bo pewnie ma jakiegoś mega ambitnego kierownika który jej kazał. Następnym razem poproś o pisemne potwierdzenie podpisane przez kiera sklepu że ubezpieczenie jest obowiązkowe.

Dwa tygodnie temu miałem podobną sytuacje, poprosiłem o potwierdzenie pisemne, wcześniej wspomniałem ze wiem ze wciskanie ubezpieczenia jest nielegalne, ale wezmč je a później poproszę o opinie uokiku. w sklepie szybko zmienili zdanie i sprzedali na prawdziwe 0%.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie kierownik tylko sama "Pani".
    Muszą wyrobić ileśtam ubezpieczeń miesięcznie i tyle.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Z tym ubezpieczniem to rzeczywiście zależy na kogo się trafi. Czekałem ostatnio w kolejce do punktu ratalnego w euro, gdzie obsługiwały dwie Panie. Jedna wszystkim "wciskała" zresztą z powodzeniem ubezpieczenie a druga tylko raz pytała. Co ciekawe ta pierwsza twierdziła również, że brak zgodny na przetwarzanie danych w celach marketingowych, może skutkować brakiem pozytywnej decyzji kredytowej, oczywiście wszyscy się zgadzali.
    | 50D | 17-85 | S30 1.4 | 50 1.8 | 70-200 4 L | 430 EX II |

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

W sumie wcale mogło nie być tak, że nie ma racji - vide moja sytuacja.
    Nie zgodziłem się na przetwarzanie danych i na ubezpieczenie. Decyzja odmowna. Pani zasugerowała, że może jak zgodzę się i na to i na to, to decyzja będzie inna. Telewizor stał metr dalej, gotowy do wzięcia - piękna zagrywka.
    Powiedziałem uprzejmie, że albo kredyt będzie tak jak chcę, albo niech karton niosą do magazynu.

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Powiedziałem uprzejmie, że albo kredyt będzie tak jak chcę, albo niech karton niosą do magazynu.
    Czyli to były tak zwane negocjacje handlowe?

No a jak na całą sytuację wpłynie zmiana ustawy o kredycie konsumenckim, która obowiązuje od 18 grudnia 2011? Coś się realnie zmieniło?
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów