Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Wątek: RTV EURO AGD i zakup aparatu. Bać się czy nie bać?

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Czyli to były tak zwane negocjacje handlowe?

No a jak na całą sytuację wpłynie zmiana ustawy o kredycie konsumenckim, która obowiązuje od 18 grudnia 2011? Coś się realnie zmieniło?
    U nas tyle się zmieniło, że jest drukowana jedna strona więcej z informacją o EAI. Dla pewności ,pracuję w innej sieci handlowej.
    |6D|60D|S 14 2.8|S A35 1.4|C70-200 L4|C50 1.8|C85 1.8|430EX|
    andrzeswierc.pl

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Szczerze mówiąc - ustawy jeszcze nie czytałem.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Prawda jest taka, że cały "myk" rat 0% polega na tym, że bank przy okazji wciska nam karty kredytowe, na których może ewentulanie zarobić (lub ubezpieczenia). I w sumie nie ma co się temu dziwić, w końcu w przyrodzie nic nie ginie i nic nie ma za darmo. Dane osobowe w celach marketingowych to też jest przecież jakaś wartość dla banku. Ja co chwila dostaję z banku różne przesyłki marketingowe i przyjmuję to jako pewną powinność. Trochę ich rozumiem, w końcu mnie kredytują i to de facto jednak za darmo. Cała sztuka wg mnie polega na tym, by umiejętnie się z tego wybronić. Kartę przysłali, grzecznie odesłałem (zgodnie z umową). Co prawda nie wiem czy za kolejnym razem znów mnie skredytują skoro jestem takim niesfornym klientem. Niemniej wszystko odbywa się granicach prawa i łaczącej na umowy

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

Co do EuroRTV to polecam http://euronetowiec.blog.onet.pl/. Może odrobinkę przejaskrawione i podkolrowane, jednakże bardzo dobrze opisuje sposób sprzedaży w tej sieci.
    Kiedyś tu była stopka:-)

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WaldekA Zobacz posta
    Co do EuroRTV to polecam http://euronetowiec.blog.onet.pl/. Może odrobinkę przejaskrawione i podkolrowane, jednakże bardzo dobrze opisuje sposób sprzedaży w tej sieci.
    Proponowany tekst jest dość trudny w odbiorze i nie wynika z niego bezpośrednio czy należy się obawiać czy nie zakupu aparatu akurat w tej sieci.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony

Domyślnie

A czego tu się obawiać? To że "do tego typu sklepów trafiają egzemplarze z tzw. "drugich sortów" to jakaś całkowita bzdura. Kupowałem w rtv-euro-agd 5dII i 50d i nie ma żadnych problemów. Ceny przyzwoite a sprzęt nigdy wcześniej z pudełka nie wyciągany (warto zamówić przez stronę aby tak było i przy odbiorze sprawdzić, będziesz miał pewność) Dodam że pracowałem w tym sklepie kilka lat a moja żona pracuje nadal więc możecie wierzyć że wszystko z tym sklepem ok. Co do sprzedaży ratalnej to jeśli produkt można kupić na ileś rat 0% to nie trzeba brać dodatkowych ubezpieczeń, gwarancji itp. nawet jeśli pracownicy będą mówili że trzeba. Sprzedawca straci na premii ale Ty kupisz i będziesz się cieszył. Zaznaczam że nie wszystko jest na 0% bo jeśli jest jakaś wyjątkowa cena na jakiś produkt to nie dostaniesz zerowych rat (nawet ja )

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów