umówmy się że studniówka jest imprezą "bezalkoholową"![]()
umówmy się że studniówka jest imprezą "bezalkoholową"![]()
Studniówka to już w ogóle hardkorowe warunki. Taki soft nie przetrwałby godziny.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Goście weselni potrafili mi przewrócić statyw z lampą stojący za filarem.....Jakbym miał latać z softem to pewnie wytrąciliby go z ręki, połamali, podeptali...i mieli z tego świetny ubaw![]()
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
Dlatego zawsze stawiając softa na statywie ustawiam go pod filarem i przywiązuję
Ewentualnie podwieszam na samym filarze / pod sufit / etc.
Do wilgotnych od skroplonej wody kafelków? No way.![]()
aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)
Jeśli jesteś odpowiedzialną osobą i zdajesz sobie sprawe z powagi sytacji to nawet za darmo nie wybierzesz sie z kompaktem robic zdjecia ze ślubu. Idąc na taką imprezę musisz mieć aparat niezawodny. Kompakt i jego wolne ostrzenie? zastanów się zanim komuś zepsujesz pamiątkę z tak ważnej chwili w życiu... Nie szukaj klientów mając taki sprzęt. Powodzenia...
Canon 5D MK I, Canon 5D MK II, Canon 15mm 2,8 Fisheye, Canon 35mm 2,0, Canon 50mm 1,4, Canon 85mm 1,8, Canon 100mm 2,8 MAKRO, Speedlite 580 EX II i inneEfekty pracy na Pkt 8 regulaminu forum
Nie wiem jak to jest uregulowane w Polsce, ale tu w UK takie rzeczy jak statywy itp zajmujące miejsce w przestrzeni publicznej (np sala taneczna) powinny być wyraźnie oznakowane poprzez np. oklejenie miejsca jaskrawą taśmą klejącą, tak samo kable leżące na ziemi powinny być przyklejone do podłoża, aby nikt się o nie nie potknął. A najlepiej to mieć jeszcze ubezpieczenie od odpowiedzialności publicznej - w razie gdyby ktoś chciał cię pozwać (bo może) jeśli zawadzi o twój sprzęt i przy okazji coś sobie uszkodzi.