Wręcz przeciwnie :
Wręcz przeciwnie :
Taki softbox to chyba najgłupsze co widziałem do świecenia na parkiecie, nawet mimo jednej fajnej foty.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Monopoda można za pasek wsunąć, zamiast przyklejać do pleców.![]()
5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4
Z softem nad głową będzie o sufit szorowałMoże coś ala wielki bracket mocowany w pacie?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
BYYYŁOOO.
OT :
A co do przyklejania, to ostatnio faktycznie, na dubstepach z powodu chęci użycia naraz glide'a i DIY led Ringlighta przykleiłem sobie tego ostatniego do głowy niczym czołówkę. Ale nie mogłem się przyzwyczaić do patrzenia w kierunku, w którym kręcę, więc pomysł został porzucony.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
pank piszesz, że taki softbox to głupota, ale ok twoje zdanie, to powiedz mi co zrobisz jak będziesz miał sufit wysoko, jeszcze dodatkowo z jakąś badziewną tkaniną, ściany koloru granatowego i ciemnica na sali... odbić nie idzie , zastanego za dużo nie wpuścisz bo go nie będzie, jednym słowem kicha... softbox ratuje sytuacje, chociaż faktycznie dziwnie to by wyglądało. Ja bym sobie zamontował ringa, coś takiego http://www.digital-photography-schoo...flash-tutorial tylko lepiej wykonanego, bądź nawet pokusił bym się o zakup takiego czegoś i tym focił... chociaż dla mnie nie liczy się to czym zdjęcie i jak było zrobione ale efekt, może nawet asystent z oktą 180cm latać...
Tak, okta 180 w tłumie pląsających, podchmielonych gościGary Fong lightsphere rozwiązuje problem.