Strona 42 z 43 PierwszyPierwszy ... 3240414243 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 422

Wątek: rozprawa - kradzież pomysłu fot. ślubnej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Pewnie, przeprosiny i pokrycie kosztów prawnika absolutnie na to nie wskazuje. Pozwany po prostu lubi publicznie przepraszać, fetysz taki.
    Uwierz mi, tego typu postępowania to często swoista partia pokera. Nawet mając lepszą kartę, trzeba czasem odpuścić, bo nie utrzymałeś ciśnienia, lub nie masz tyle kasy, żeby sprawdzić przeciwnika. I tak najprawdopodobniej było w tym przypadku. Jeśli jeszcze dodamy aspekt świętego spokoju, o którym pisał MC_, uzyskamy nieco pełniejszy obraz sytuacji, jaka być może klarowała się w oczach pozwanego, aby skłonić go do zaproponowania, bądź też przychylenia się do zaistniałych warunków ugody.

Roma locuta, causa finita. Postępowanie zostało umorzone.
    Moim zdaniem, nie ma już raczej sensu kontynuować dalej tego wątku, bo tylko poprzez dalsze zniesławianie pozwanego, ktoś szybko może stać się, z luźnego komentatora forum, mimowolnym uczestnikiem pokera sądowego.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

A czy wiadomo coś, o tym, który skopiował? Czy on istnieje naprawdę? Czy ktoś niezależny widział to zdjęcie w sytuacji opisanej w artykule? Dla mnie to jest ciągle burza w szklance wody, będąca swego rodzaju reklamą. Zdjęcie-plagiat, którego wcześniej nikt nie widział, rozprawa sądowa, której nie było... Ale wszystkie fora fotograficzne żyją tym od miesiąca. Darmowa reklama i tyle.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Zdjęcie-plagiat, którego wcześniej nikt nie widział,
    Podobno w "środowisku" zdjęcie to było szeroko znane. Wpisał tu taką informację, przedstawiciel środowiska, jeśli mnie pamięć nie myli.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Zdjęcie było publikowane w Wyborczej, widziałem, było też pokazywane na wystawach, nie widziałem. Nie jestem ze "środowiska".
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Nie chodzi mi o "orginał" zdjęcia, tylko o zdjęcie-plagiat. Piosenka którą napisałem ze 20 lat temu, przyznaję, do kompozycji zasłyszanej, została splagiatowana przez innego autora. Ani moja, ani jego piosenka nie jest znana "szerokiemu odbiorcy". Mam go podać do sądu? On ma swoich słuchaczy, ja swoich i ani on, ani ja kariery w szołbiznesie nie robimy, ale jak nagłośnimy sprawę na forach i w mediach, to trochę ludzi usłyszy o nim i o mnie...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

To drugie zdjęcie reklamowało fotografa na targach ślubnych, nie wystarczy taka informacja?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

No tak, zaraz będziemy dywagować czy "Wysokie obcasy" w wydaniu na weekend majowy to już szeroko znane?
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...twoj_slub.html
    Dla mnie dość szeroko, nie tylko dla "środowiska".
    pkt. 8. regulaminu

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Pewnie, przeprosiny i pokrycie kosztów prawnika absolutnie na to nie wskazuje. Pozwany po prostu lubi publicznie przepraszać, fetysz taki.
    Tak Panku na nic to nie wskazuje, ale trzeba podejść do osądu nieco bardziej bezstronnie żeby to zauważyć.

Jasne, to ja tu jestem tym co nadinterpretuje, koleś który z premedytacją zerżnął mocno wypromowane i rozpoznawalne zdjęcie do własnej reklamy jest czysty jak łza i nic się nie stało Z resztą, to że ktoś tam od kogoś coś zerżnął to małe miki. Najbardziej kuriozalne i przerażające jest to jak podchodzi do takich spraw spora grupa fotografów.
    Robię śluby ale jakoś zdjęcie to zobaczyłem po raz pierwszy gdy sprawa została nagłośniona. Uwierz mi że gdybym zrobił podobne zdjęcie i miał w swoim portfolio a ktoś przyszedłby i powiedział zdejmuj bo żeś mi je ukradł to bym go wyśmiał. Ale aby dopuścić do siebie możliwość, iż ktoś dzieła fotofabryki nie widział też trzeba mieć bardziej bezstronne podejście.
    Panku nie masz wiedzy na ten temat czy to było zerżnięcie czy też nie... proszę Cię choć spróbuj spojrzeć na sprawę szerzej.

Zupełnie nie rozumiem upraszczania tej sprawy. Zdjęcie o które toczy się spór jest mocno charakterystyczne, ani prawnicy ani sędziowie to nie są idioci i nie wydaje mi się żeby wyrok w tej sprawie jeżeli zapadłby na korzyść powoda dałoby się wykorzystać do idiotycznych dywagacji kto pierwszy sfotografował nakładanie obrączek. Wystarczy trochę rozsądku.
    Charakterystyczne owszem, ale czy to plagiat nie jest już pewnym.

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Wszyscy widzimy to samo: prymitywna i raczej bezczelna kopia czyjegoś pomysłu. Po cholerę owijał tych ludzi kołdrą i obwiązywał sznurkiem a i pewnie wziął za to kasę.
    Reakcja środowiska jest ważna. Niech będzie wiadomo kto jest twórczy i pomysłowy a kto zaledwie próbuje kopiować pomysły. Nie jest do tego potrzebny sąd, pozwy, ugody.
    Mów za siebie bo ja chciałbym wypowiadać się we własnym imieniu kolego.
    Po co owijał bo miał taką ochotę, czy to świadczy o czymkolwiek?
    W świecie jest miejsce i dla twórców i dla odtwórców zainspirowanych czyimś dziełem. To się nazywa wolność Panie kolego.

To drugie zdjęcie reklamowało fotografa na targach ślubnych, nie wystarczy taka informacja?
    Nie bo ta informacja wypłynęła od strony pozywającego. co oznacza że brak jakiejkolwiek innej opinii na ten temat.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Rzekłbym, że twórców-nieodtwórców właściwie to nie ma, poza paroma osobnikami z przerostem ego :-) Wszystko jest mniejszą lub większą inspiracją, w całości lub przynajmniej we fragmentach.

Domyślnie

No to trzeba było od razu pisać, że nie masz szacunku do tego, co robisz

Strona 42 z 43 PierwszyPierwszy ... 3240414243 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów