To może czytaj co piszesz, reportaż to reportaż, fotografów do wyboru jest dużo jedni schlebiają inni nie, nie ma tu żadnej reguły, nikt nic nie musi.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Jest jedna reguła, której zdajesz się nie zauważać: fotografia ślubna póki co nie została dziedziną sztuki - nawet wbrew narcystycznym zapędom wielu fotografów. Już o tym pisałem. Pomyśl trochę dlaczego.
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 26-10-2011 o 13:23 Powód: Automerged Doublepost
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Można - temu nie zaprzeczyłem.
To nie chodzi, że mi te terminy nie pasują. Nie napisałem tego. "Ambitność fotografii ślubnej" jest zjawiskiem absolutnie rzeczywistym. Są zdjęcia ślubne, które pomimo kotleciarskiego z natury charakteru niosą ze sobą znacznie więcej, niż tylko spektakularna obróbkę w fotoszopie. Można takie zdjęcia znaleźć nawet na tym forum.
Prosiłem o rozwinięcie, bo nie rozumiem, dlaczego nie można zdjęć ze stocków porównywać do "ambitnej" fotografii.
Zdarzyły się przypadki, że zdjęcia "ze stocków" znajdowały się na okładkach najpoczytniejszych magazynów na świecie, bo były po prostu dobre.
Niestety, nie doczekałem sie rozwinięcia. Szkoda, bo mnie taki światopogląd autentycznie ciekawi.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Trzeba by było zwołać jakąś konferencję i może byśmy się dowiedzieli co jest sztuką a co nie.
Tak jak budowanie domu może być dziedziną sztuki lub nie. I tu mozna się odnieść do tytułu tego tematu, bo bardziej artystą jest architekt niż budowlaniec. Czyli autorem jest pomysłodawca, a nie wykonawca
Drążąc dalej temat, często sztuką okazuje się budowla lub obraz dopiero po wielu latach od powstania, ale o tym właściwie wszyscy wiemy.
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl