Pokaż wyniki od 1 do 10 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Używałem i jedyne co mnie wkurza to właśnie szybkość.
    Nie jest problemem nawet servo, gorzej jak trzeba przejechać z pół skali bo właśnie robiłeś coś ~7m od Ciebie a teraz chcesz szybko coś ~2m. Wciskasz spust a on jedzie i jedzie...
    Albo w trudnych warunkach jak sobie przestrzeli to sobie poczekasz aż wróci z powrotem.
    Zauważyłem, że to szkło zwiększyło mi diametralnie pobór prądu. Zwykle na 1 akku koło 1700zdjęć - przy intensywnym używaniu 85L spadło do 1100...
    Obrazek miodzio. Na 1.2 ostre jak cholera.
    Przednia "szyba" robi wrażenie.
    Dziwi mnie narzekanie niektórych posiadaczy tego szkła na wagę 24-70 czy 70-200/2.8
    to szkło lepsze nie jest. W zoomach masa jest jeszcze jakoś rozłożona a tutaj jest skoncentrowana w tym klocu
    A i wkurza mnie wysuwany przedni element i to że aby go schować muszę to szkło "podłączyć pod prąd" bo inaczej manual nie działa
    No i lekko wyłupiaste i również słusznych rozmiarów "tylne oczko" i strach, że zahaczę o body przy podpinaniu szkła.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Używałem i jedyne co mnie wkurza to właśnie szybkość.
    Tyle się naczytałem o tej szybkosci na forum, że jak już kupiłem, byłem pozytywnie zaskoczony - spodziewałem sie ze będzie gorzej niż jest w rzeczywistości :-) Chociaż gubienie się przy kiepskim swietle rzeczywiście jest wkurzające :-x
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 26-10-2011 o 21:18

Uprawnienia umieszczania postów