Strona 968 z 1000 PierwszyPierwszy ... 468868918958966967968969970978 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 671 do 9 680 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

U mnie w mieście jest bardzo znane (lokalnie) i szanowane studio foto. Znam się z nimi wszystkimi i nie raz razem pracowaliśmy. Żaden z nich (fotografów z tego studia) nigdy nie miał ze sobą backupu. Pytałem się kilka razy o to i jakoś kompletnie to do nich nie trafiało. Lecą na Nikonsach D700 i z tego co wiem to co sezon wymieniają na nówki, ale tak czy inaczej licho nie śpi. Co ciekawe, to nigdy nie mieli żadnej awarii samego body, a studio istnieje od 1967 roku.

Ot taka ciekawostka... ;-)
    D3

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek1977 Zobacz posta
    U mnie w mieście jest bardzo znane (lokalnie) i szanowane studio foto. Znam się z nimi wszystkimi i nie raz razem pracowaliśmy. Żaden z nich (fotografów z tego studia) nigdy nie miał ze sobą backupu. Pytałem się kilka razy o to i jakoś kompletnie to do nich nie trafiało. Lecą na Nikonsach D700 i z tego co wiem to co sezon wymieniają na nówki, ale tak czy inaczej licho nie śpi. Co ciekawe, to nigdy nie mieli żadnej awarii samego body, a studio istnieje od 1967 roku.

Nie kazdemu sie zdazy tak jak nie kazdemu kiedys stanelo auto na drodze, nie mniej jednal wiekszosc ludzie w UK ma wykupiony assistance.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nie raz tu już pisałem że backup albo po prostu praca na dwa body jednocześnie to konieczność. Ostatnio widzę że i kamerzyści zaczynają iść w kierunku tego trendu. Kolega z którym często pracuję zakupił wszystkim swoim pracownikom po takiej małej kamerce za jakieś 1500 zł właśnie po to by leżakowała sobie w torbie na wypadek awarii głównej kamery. Podejście jak najbardziej słuszne.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek1977 Zobacz posta
    Pytałem się kilka razy o to i jakoś kompletnie to do nich nie trafiało. Lecą na Nikonsach D700 i z tego co wiem to co sezon wymieniają na nówki, ale tak czy inaczej licho nie śpi. Co ciekawe, to nigdy nie mieli żadnej awarii samego body, a studio istnieje od 1967 roku.

Wymiana sprzętu co sezon to też jest jakaś metoda minimalizowania ryzyka awarii.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Wymiana sprzętu co sezon to też jest jakaś metoda minimalizowania ryzyka awarii.
    Gdzieś były statystyki, że sprzęt psuje się częściej na początku niż np. w środku sugerowanego przebiegu

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Moim zdaniem brak backupu to ignorancja. Ja również podobnie jak Mad_Mac miałem zapytanie o drugi korpus - zlecenie robiłem więc mogło to mieć jakiś wpływ na decyzję klienta. Miałem też kiedyś telefon od znajomego, czy nie podrzuciłbym mu migiem korpusu do kościoła, bo coś mi strzeliło w piątce... Backup musi być, nieważne od zlecenia i branży. No chyba że na wakacjach nie jest niezbędny, bo zawsze wtedy można wyciągnąć telefon...
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Domyślnie

Mi kiedyś nawalił puszka na zwykłym cywilnym , dobrze że było drugie body chodź nie był to amatorski korpus ale okazał się niezwykle pomocny. Wiadomo że sprzęt ma znaczenie ,ale drugi aparat nie musi być POR ważne żeby był.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    bo zawsze wtedy można wyciągnąć telefon...
    i zadzwonić do kolegi, że backup potrzebny
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Chopaki marudzicie jak stare baby na targowisku, szczególnie Ty pank O moich klientów sie nie martw, mają sie bardzo dobrze
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Zupełnie się nie martwię Twoimi klientami, jak zadasz sobie trochę trudu i spróbujesz przeczytać co napisałem być może zauważysz że nawet dziwię się czemu ludzie martwią się za Ciebie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 968 z 1000 PierwszyPierwszy ... 468868918958966967968969970978 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów