Strona 964 z 1000 PierwszyPierwszy ... 464864914954962963964965966974 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 631 do 9 640 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przecież to nie jest wątek o tym co ja robię i dlaczego. Ale skoro pytasz to robię bo lubię, nie wnikam jakimi motywami kierują się osoby zamawiające u mnie zdjęcia i staram się wykonać zlecenie najlepiej jak umiem. Przez cały okres mojej aktywności nie zaliczyłem żadnej wtopy, co więcej - klienci są zadowoleni. Co nie przeszkadza mi mieć - jak sądzę - zdroworozsądkowego podejścia do całej sprawy.

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Przecież to nie jest wątek o tym co ja robię i dlaczego. Ale skoro pytasz to robię bo lubię, nie wnikam jakimi motywami kierują się osoby zamawiające u mnie zdjęcia i staram się wykonać zlecenie najlepiej jak umiem. Przez cały okres mojej aktywności nie zaliczyłem żadnej wtopy, co więcej - klienci są zadowoleni. Co nie przeszkadza mi mieć - jak sądzę - zdroworozsądkowego podejścia do całej sprawy.
    No i tak myślałem. Jednak onanistą (wg definicji crazy) też jesteś. Używasz stałek i to eLek.
    Dobieramy sprzęt pod siebie. Kiedy wiemy co chcemy osiągnąć zaczynamy też rozumieć czym to można spełnić. Wcale nie chodzi o to, jak pisze crazy, żeby podczas reportażu martwić się cały czas, że coś padnie, tylko o to, że jak coś padnie to nie zawalić pracy i narażać się na późniejsze konsekwencje. Szczególnie kiedy każemy sobie płacić sporą kasę za swoją usługę. Bez względu na to jakie mamy podejście do tego czy związek młodych przetrwa czy nie. mamy swoja pracę wykonać a stres zostawić innym. Choć dla mnie (mimo paru lat doświadczenia) ciągle jest to nieco stresujące zajęcie, szczególnie podczas "kluczowych momentów".
    Marki trzy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Są tacy, którzy kupują drogie obiektywy, bo ich stać. Są tacy, którzy zbierają i płacą za nie, bo doceniają komfort jaki dają w porównaniu do tańszych modeli. Są tacy, którzy płacą za jakość obrazu. Są pewnie i tacy, którzy kupują je żeby mieć je na półce i błysnąć nimi przed znajomymi. Tych ostatnich tyczy się przytoczona przez Ciebie definicja napisana przez crazy. I tu Cię niestety zmartwię - nie należę do tej grupy. Ale doceniam to "też" zawarte w wypowiedzi powyżej. Rozumiem, że tyczy się Ciebie :-)

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    No tak. Bo posiadam jedno body to już jestem skreślony. Oj ja biedny, co mam powiedzieć moim byłym i obecnym klientom ...
    Nic, przyszłym powiedz żeby przyszli do mnie jak chcą zminimalizować ryzyko niewykonania zlecenia. Mam 2 body na szyi a 3 w samochodzie, taka prywatna paranojka że coś się spierniczy

Co więcej, uważam że Lki i puszki FF gwarantują najlepszą możliwą jakość zdjęć i tylko takich używam, jestem onanistą
    Ostatnio edytowane przez pank ; 11-10-2011 o 00:12
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackninja Zobacz posta
    Choć dla mnie (mimo paru lat doświadczenia) ciągle jest to nieco stresujące zajęcie, szczególnie podczas "kluczowych momentów".
    To spróbuj jedną puchą ślub, ale nakręcić Stres o jakieś 2 klasy większy

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Są tacy, którzy kupują drogie obiektywy, bo ich stać. Są tacy, którzy zbierają i płacą za nie, bo doceniają komfort jaki dają w porównaniu do tańszych modeli. Są tacy, którzy płacą za jakość obrazu. Są pewnie i tacy, którzy kupują je żeby mieć je na półce i błysnąć nimi przed znajomymi. Tych ostatnich tyczy się przytoczona przez Ciebie definicja napisana przez crazy. I tu Cię niestety zmartwię - nie należę do tej grupy. Ale doceniam to "też" zawarte w wypowiedzi powyżej. Rozumiem, że tyczy się Ciebie :-)
    Też Ale jak Ty, nie "tylko" a "też".
    Tak samo również jak pank lubię ff i eLki a one mi się odwdzięczają. Obrabiam materiał z kolejnej sesji plenerowej. Kilka zdjęć zrobionych zostało 50d, fajnie, ale jakoś tak "inaczej" niż ff mimo, że tymi samymi szkłami. Wolę swoje puszki jednak
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Oj nie micles, video to nie moja działka, są lepsi do tego i niech się tym zajmują. Efekty mi się podobają, ale nie czuję bluesa.
    Ostatnio edytowane przez blackninja ; 11-10-2011 o 00:23 Powód: Automerged Doublepost
    Marki trzy.

Domyślnie

W wątku o fabrycznej wadzie odklejania się lustra w starej piątce przynajmniej kilka osób napisało, że zdarzyło się im to podczas ślubu. Nie wyobrażam sobie, jak można w takiej sytuacji spakować manatki i powiedzieć młodym - sorry, awaria, zdarza się.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Mi się odkleiło przy wyjściu z kościoła, 2 body na szyi uratowało dupsko
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Teraz panuje przekonanie, że jak ktoś zrobił 1 czy 5 ślubów za kasę to jest PRO.

Prawda jest taka że nawet po 50 ślubach warunki mogą zaskoczyć i człowiek polegnie - nawet przy mega sprzęcie - wtedy liczy się wiedza i doświadczenie.

Właśnie prawda jest taka że profesjonalistę od fotopstryka dzieli przepaść - przede wszystkim podejście do pracy.

Zawsze back up. Mi np na 1 weselu padły 2 lampy - miałem jeszcze 2 więc dałem radę.

Sprzęt jest bardzo ważny.

Zawodowiec z każdych warunków przyniesie foty które w 100 % zadowolą klienta i samego fotografa, który jest dla siebie wtedy największym krytykiem.

dla pewnej grupy zleceniodawców zdjęcia ślubne nie mają aż tak wielkiego znaczenia
    i tacy ludzie biorą ziutka a nie fotografa na którego trzeba dać 4-6 k bo tyle kosztuje w tym momencie dobry fotograf w naszym kraju.
    Ostatnio edytowane przez yerzu ; 11-10-2011 o 01:00

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Chyba, że pracujesz ze znajomym fotografem co ma 2x5DII :P

Ja robię równolegle na 2body bo jest to dla mnie komfortowe rozwiązanie po prostu. Nie tracę momentów jak na pojedynczym i żonglerka szkłami, mam więcej różnorodnych kadrów z jednego momentu + komfort posiadania backupu + podwójny komfort, że backup nie jest gorszy od głównego body.
    eLki mam bo uważam je za najlepsze narzędzie mojej pracy. Docelowo pewnie jak będzie mnie stać to będę miał same eLki. Coś w tym złego?
    Oczywiście, że sprzęt kupujemy dla własnej satysfakcji, zaspokojenia własnych potrzeb. Jasne, że eLka nie jest warunkiem koniecznym wykonania dobrej fotografii ale niektórym poprawia komfort pracy, daje większe zadowolenie ze zdjęć. Nadal co w tym złego? Każdy pracuje tym na co go stać/co lubi/co mu się podoba.
    Ale jednak pójście na zlecenie za które ktoś Ci płaci sporą kasę z jednym tylko body to dla mnie jest nieodpowiedzialne.
    http://www.vincentlaforet.com/Gear/index.html - skrajny onanizm?? ;-)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 964 z 1000 PierwszyPierwszy ... 464864914954962963964965966974 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów