wczoraj sprawdziłem, 12mm to zdecydowanie za mało do 85mm, max to obrączki na 1/4 powierzchni kadru, za to z pierścieniem 36mm (chyba) można uzyskać już całkiem przyjemne powiększenie na większości kadru. Bez pierścienia z odległości prawie metra to raczej kontekst można fotografować, ale nie będzie to detal![]()
W moim przypadku 24-70 wystarcza mi do detali. Zreszta można wycropowac taka fotkę bo nikt obraczek na ścianę wieszać nie będzie.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
I tu byś się zdziwił, ostatnio miałem ślub na którym spotkałem zeszłoroczną parkę i pokazali mi na telefonie obraz nad sypialnianym łóżkiem - a tam moment nakładania obrączek !
Ja sobie zrobiłem pierścienie pośrednie z dekielków (superglue + pilnik) i sprawuje się to w miarę dobrzeFajnie się filmuje oko z 70-200 podczas makijażu
![]()
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 20-09-2011 o 14:41
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
http://jabbafoto.pl/opis/id,397004/from,ceneo/
Takie jak te, bez przeniesienia automatyki można kupić już od 40 PLN.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Dekielki kosztowały mnie 0zł, bo do dwóch body dwa szkła mam podpięte non-stop.