Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
No jeśli wymiana kluczowych komponentów to facelift to ok. Regulacje nie byłyby możliwe ze starym procesorem z 40D, przynajmniej z tego co wyczytałem na temat Digic 4.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
No jeżeli nie poprawił się DR, Nie poprawili ISO, AFa ani fps to tak jest to dla mnie facelift. MA - owszem przydatne, znaczy nie dla mnie bo nie korzystam. No ale nadal dla MA i LCD nie dopłaciłbym 1000zł rożnicy.

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
Dajcie spokój z tym dzieleniem włosa na 4. Miałem 30D i 40D, różnice niewielkie, wręcz marginalne. Jedyny "+" to LV przydatne do starych manuali. Niezależnie od tego, który jest minimalnie lepszy to i tak 1D2N masakruje te puszki już na ISO200. Ilość informacji jaką można wyciągnąć z cienia zdjęcia sceny o dużym kontraście oświetlenia jest miażdząca w porównaniu z małą klatką. Mam dużo zdjęć z lasu na ISO1600 i fotki z matrycy APS-H są przyzwoite, a te z 30/40D już mocno naciągane. Oczywiście przedstawiam swoją opinię, świadom jestem tego, że każdy ma indywidualny próg akceptacji szumu. Ze wszystkich APS-C jak do tej pory za najlepszą matryce uważam tę z 350D, moim zdaniem to jest najlepszy kolor. Chyba sobie kupię tę puszeczkę za psie grosze na znanym portalu aukcyjnym
Na pewno nie zgodzę się w kwestii 30/40D - Jest zauważalna poprawa w AFie, szczególnie w AI Servo i lepiej sobie radzi w trudniejszych warunkach, więcej fpsów (5vs6,5) no i ISO jest o 1działkę lepsze + LV raczej jako ficzer ale czasem przydatny. Także IMHO dużo lepiej niż 40/50