Witam
Czy ktos z forumowiczow, widzial te plytki do kupienia w kraju ? badz ogladal ten material badz ma do odsprzedania ?
http://www.mastersofweddingphotography.com/index.htm
pozdrawiam
Wersja do druku
Witam
Czy ktos z forumowiczow, widzial te plytki do kupienia w kraju ? badz ogladal ten material badz ma do odsprzedania ?
http://www.mastersofweddingphotography.com/index.htm
pozdrawiam
Też chętnie bym się zapoznał. Alternatywnie i by było w temacie filmowym - może ściepa na to: http://www.digitalweddingpro.com/ :?:
100Ł :|
Trzebaby 10 osob przynajmniej zeby sie zrzucic ;)
Mozemy sie zrzucic:wink:
ja tez z checia sie dorzuce ale po nowym roku - teraz mam za duzo inwestycji ... trzeba bedzie pilnowac tematu .. bo te filmy to kopalnia wiedzy
Tak kopalnia wiedzy o.......... No o czym? Ze należy używać żelatynki nr. na .... by zrobić to a blendy tutaj bo....... Jak ktoś jest dobry to i Zenitem
pofoci lepiej niż nie jeden 5D. I co najlepsze - nic się nie zmieni nawet jak wyda sie 500$ na książki.
Theoo ... jak ktoś się nie chce udoskonalać i klepać zdjęcia dalej tak jak klepie ... to jego broszka i nawet pod prąd go podłanczając nie nauczy sie go nic.
Innemu wystarczy podejrzeć mały detal a dalej jego wyobraźnia i kreatywność odwali robotę.
Sam chciałbyś się uczyc od najlepszych ?? prawda ??
Zapowiada się ciekawie. Chętnie się dołączam do zrzutki.
z checia sie dorzuce... mysle, ze znajdzie sie z 10 chetnych... i mozna zamawiac :) tylko oby dalo sie to przegrac ;)
Zachęcasz do łamania praw autorskich ? Fuj :D
Proponuję ściepę na zakup. Osoba która to zamówi wypożyczy je (bo w tym kraju na szczęście ma do tego ma prawo) do oglądnięcia kolejnej, itd :) A co zrobi pożyczający to jego sprawa - ma podać dalej ...
Może żeby już nie rozwlekać wątku prosze na PM info od osób zainteresownych ściepą oraz osoby, która mogła by dokonać zakupu by na jej konto skierować wpłaty. Osobiście nie mogę tego zrobić bo nie mam ani karty ani konta na PayPal'u. Niemniej spróbuję to jakoś zgrać. Jak na razie jest mowa o:
Masters of Wedding Photography 1xDVD - PAL = £100.00 GBP
+ Postage & Packing: £6.50 GBP = Total £106.50 GBP [ca. 625 PLN]
Volume 1: "Wedding Artistry" 1xDVD + Volume 2: "Wedding Mechanics" 1xDVD= $159
+ $15 International shipping = Total Amount: $174.99 USD [ca. 550 PLN]
Volume 3: "Digital Wedding Bootcamp" 2xDVD= $240
+ $15 International shipping = Total Amount: $255.00 USD [ca. 800 PLN]
RAZEM = 1975 PLN
Czy nadal są chętni? Bo chyba wszyscy wymiękną przy tej sumie :D
______ EDIT _______
Nie jest źle, bo dwie osoby się nie przeraziły, jeżeli dojdziemy do 15 to ... :)
Ściepa = 1975 PLN / 3 :|
PayPal = 0 chętnych :(
Wow 2000 PLN to troche juz duzo... ja moge 100 - 200 PLN dac :)
jakby zebrac 50osób ;) ... ale to nierealne :P
Dam cynka na forum pstrykaczy slubnych... moze ktos sie skusi :)
Wiem do czego zmierzasz, ale:
Oddział 3
Dozwolony użytek chronionych utworów
Art. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektoniczno-urbanistycznego.
2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.
Więc co w takim przypadku? Bo na tym bazowałem, jeżeli jest inaczej to cały wątek można wsadzić do kosza. I już.
Dobra na tamtym forum jest juz 3 chetnych... imo jak dojedziemy do 10 mozna zamawiac... to ktos jeszcze?
W czasie dyskusji o płytach CD na jakiejś grupie muzycznej wyszło na to, że nie dość że można zrobić kopię tejże na własny użytek, to w myśl "dozwolonego użytku" mogę swojemu koledze tę kopię pożyczyć i jest to zgodne z prawem. A tu nawet pożyczania kopii filmu by nie było, tylko oryginał by krążył :)
jesli ustalicie ze to legalne :P to i moze ja bym sie skusil :):):)
Przeciez nie mówię że to nielegalne , tymbardziej że w tym przypadku nie chodzi o rozpowszechnianie kopii , tylko wspolwłaścicielstwo :):):)
Jednak ze względów bezpieczeństwa ( mogą pojawić się rysy , zadrapania itd nie mówiąc o zaginionych przesyłkach ), więc na Waszym miejscu w pierwszej kolejności po zakupie zrobiłbym kopie a oryginał schował w sejfie :):):)
Oki... jeden z pstrykaczy slubnych na tamtym forum ma dostac te DVD na poczatku pazdziernika... zastanowi sie czy zgodzi sie na pozyczenie... tutaj widze bedzie w sumie z 5 chetnych... na forum slubnym spokojnie z 5... wiec mysle, ze sie uda :)
ja sie chetnie przylacze
Jak pożycza to ja chętnie biore ;)
O właśnie - dojechałeś do miejsca na którym mi zależało :)
Wystarczy zatem, że np. w ramach tego forum utrzymujesz kontakty towarzyskie (można za takie uznać np. zloty) a wtedy krąg osób objetych dozwolonym użytkowaniem jest naprawdę szeroki. I to wszystko legalnie. :)
Ja rowniez jestem zainteresoawny tymi materialami - chetnie dolacze finansowo do przedsiewziecia ;)
tez jestem zainteresowany tym. Tyle ze jest to uzaleznione od kosztów :p
Na forum slubnym sadze bedzie spoko z 10 osob chetnych...
A co z tym kims kto ma zamawiac i "moze sie podzieli" ? :)
Pazdziernik ma miec... jak bedzie mial to zobaczymy.
dokładam się czekam na cynk ..... :)
Na dziś wyglada to tak, że: na CB zdeklarowało się z tobą łacznie 9 osób, na forum ślubnym kolejnych 9 co daje 18, a 1975/18 = miłe dla oka i kieszeni 110! PLN :)
i teraz tak jeden z forumowiczów "ślubnych" zamówił już pakiet tych płytek, więc odpada kwestia szukania kogoś do zamówienia zestawu. Obecnie czekamy na wiadomość o tym czy przesyłka dotarła. Jak dotrze uzgodnię resztę szczegółów. Na razie trzeba trzymać kciuki za powodzenie zamówienia.
Dzięki za zainteresowanie tematem ;)
PS
Trochę na zapas, gdyby z jakiegoś powodu z tego zamówienia nic nie wyszło to proszę kogoś o zdeklarowanie pomocy przy tej czynności (potrzebne kontow w PayPal).
i co z tą paczką dvd czy cos wiadomo w temacie?????:confused:
nie mam....
poczekamy jeszcze chwile bo nie mam tyle gorowki - no chyba ze walimy sklade na moje konto w mbanku i wtedy zaplace karta do platnosci w internecie - dziala to tak samo jak kupno kredytowa którą też posiadam....8-)
Ściepa na płytę! Dobre sobie!
A w obronie swoich praw autorskich to byście rozszarpali.
Wstyd!
wiem bo mam takie, tyle ze okazało się że nie mogę go zasilać z konta walutowego a wyłacznie z karty i to jakiejś tam specyficcznej. A że kart żadnych nie posiadam .... to sobie leży konto odłogiem.
to nie lenistwo, odpisz na PW na jakie konto wysłać wpłatę swoją i reszty zainteresowanych (zajmę się tym). Jesteś w stanie ruszyć ten temat ? A w ogóle odezwij się na Priv. Mam pewną propozycję w sprawie tej akcji.
No fakt nie wiem czemu mi się wtedy ten PayPal przyplątał :( Przepraszam.
Ale nie zmienia to faktu, że nie mam żadnego "plastika" :D
pastiki mam dwa w mbanku i w millenium - jeżeli zainteresowani dojdą do porozumienia to mogę kupić , a co do praw autorskich tak na prawdę to mnie to wali:lol: kto bedzie mial oryginał ja mogę sobie zgrać i tak mi nikt nie udowodni ze sobie zgrałem i odsprzedac wam orginał o pomniejszoną moja kwote skladki i się wtedy mordujcie z prawami autorskimi:mrgreen: , zresztą przeszukuje torrenty i jak sie pojawi to tez zdownloaduje i dam znac.......:twisted:
liquidsound, oszołom, Venio, javion, ripek - proszę o kontakt _eMail'owy_
Piotrek