Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 104

Wątek: Masters of wedding photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Oznacza to mniej więcej , że kupując powiedzmy film na DVD i oglądając wspolnie z rodziną lub znajomymi , lub ktoś z rodzinki lub znajomych przebywających u Ciebie sam sobie włączy utwór muzyczny , nie zostaniesz oskarzony o pobliczne odtwarzanie.
    W czasie dyskusji o płytach CD na jakiejś grupie muzycznej wyszło na to, że nie dość że można zrobić kopię tejże na własny użytek, to w myśl "dozwolonego użytku" mogę swojemu koledze tę kopię pożyczyć i jest to zgodne z prawem. A tu nawet pożyczania kopii filmu by nie było, tylko oryginał by krążył
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Domyślnie

jesli ustalicie ze to legalne :P to i moze ja bym sie skusil

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    W czasie dyskusji o płytach CD na jakiejś grupie muzycznej wyszło na to, że nie dość że można zrobić kopię tejże na własny użytek, to w myśl "dozwolonego użytku" mogę swojemu koledze tę kopię pożyczyć i jest to zgodne z prawem. A tu nawet pożyczania kopii filmu by nie było, tylko oryginał by krążył
    Przeciez nie mówię że to nielegalne , tymbardziej że w tym przypadku nie chodzi o rozpowszechnianie kopii , tylko wspolwłaścicielstwo

Jednak ze względów bezpieczeństwa ( mogą pojawić się rysy , zadrapania itd nie mówiąc o zaginionych przesyłkach ), więc na Waszym miejscu w pierwszej kolejności po zakupie zrobiłbym kopie a oryginał schował w sejfie

Domyślnie

Przeciez nie mówię że to nielegalne , tymbardziej że w tym przypadku nie chodzi o rozpowszechnianie kopii , tylko wspolwłaścicielstwo :):):)
    Takie odniosłem wrażenie, jak widac błędne :)

Jednak ze względów bezpieczeństwa ( mogą pojawić się rysy , zadrapania itd nie mówiąc o zaginionych przesyłkach ), więc na Waszym miejscu w pierwszej kolejności po zakupie zrobiłbym kopie a oryginał schował w sejfie :):):)
    to już pozostało by w gestii osoby która zebrała by wpłaty (jak już pisałem: nie mam karty kredytowej i PayPal'a - więc nie mogę)
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Oki... jeden z pstrykaczy slubnych na tamtym forum ma dostac te DVD na poczatku pazdziernika... zastanowi sie czy zgodzi sie na pozyczenie... tutaj widze bedzie w sumie z 5 chetnych... na forum slubnym spokojnie z 5... wiec mysle, ze sie uda
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Domyślnie

ja sie chetnie przylacze
    Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
    Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
    Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
    -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Jak pożycza to ja chętnie biore
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    Wiem do czego zmierzasz, ale:

Oddział 3
    Dozwolony użytek chronionych utworów

Art. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektoniczno-urbanistycznego.
    2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.

Więc co w takim przypadku? Bo na tym bazowałem, jeżeli jest inaczej to cały wątek można wsadzić do kosza. I już.
    O właśnie - dojechałeś do miejsca na którym mi zależało
    Wystarczy zatem, że np. w ramach tego forum utrzymujesz kontakty towarzyskie (można za takie uznać np. zloty) a wtedy krąg osób objetych dozwolonym użytkowaniem jest naprawdę szeroki. I to wszystko legalnie.

Dopiero zaczyna Awatar Nemoz
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Ja rowniez jestem zainteresoawny tymi materialami - chetnie dolacze finansowo do przedsiewziecia

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

tez jestem zainteresowany tym. Tyle ze jest to uzaleznione od kosztów

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów