-
Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01
Faktycznie, nieaktualne.
Spółka ta ma zaległości podatkowe. Ich wpis do KRS oznacza, że kasa świeci pustkami. Spółka nie ma organu reprezentacji. Spółka NIGDY nie złożyła sprawozdań finansowych, a to już rodzi odpowiedzialność karną członka zarządu. Bo wnioskuję, że taki kiedyś był.
Reasumując - omijać z daleka.
-
Cytat:
To normalne, choć niepożądane, że się coś "nazbiera". Już to tłumaczyłem. W ub roku dostarczyłem ponad 400 monitorów, głównie profesjonalnych i drogich.
NIe, to NIE JEST NORMALNE, zwłaszcza że mając tak skalane "konto" robiłbym wszystko, żeby w przypadku zwrotu towaru już nigdy żaden klient nie miał problemu ze zwrotem pieniędzy. NIGDY. A "u Was" jak widać po komentarzach zrobiliście z tego stałą praktykę.
To Pan powinien być profesjonalistą i nawet jeśli klient czegoś nie dopilnował to Pan powinien zadbać, żeby uzupełnił on brakujące dane tak żeby można było jak najszybciej załatwić sprawę bez włócznia się po sądach.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Kiedyś tak było. Nie wiem skąd Pan wyciągnął ten wpis, na pewno nie z KRS, bo jest nieaktualny. Zajmuję się tym na czym się bardziej znam, nie biurokracją.
KRS - Data aktualizacji: 2014-02-03
-
v.1958 ale niżej masz na postawie jakich wpisów KRS jest to info, i nie ma tam ostatniego więc to że piszą że data aktualizacji to nic nie znaczy, lepiej korzystać ze strony ministrstwa.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
i nawet jeśli klient czegoś nie dopilnował to Pan powinien zadbać, żeby uzupełnił on brakujące dane tak żeby można było jak najszybciej załatwić sprawę bez włócznia się po sądach.
Ma Pan pomysł jak zmusić kogoś aby zechciał podać numer rachunku do zwrotu? Albo do odpowiedzi na korespondencję?
Cytat:
Zamieszczone przez
v.1958
KRS - Data aktualizacji: 2014-02-03
Bzdura. Wypis z KRS pobiera się z KRS a nie jakichś pośredników który ma błędne albo niekompletne dane.
-
To prawda, oczywiście.
Tak samo jak i to, że spółka jest skrajnie niewiarygodna.
-
Cytat:
Ma Pan pomysł jak zmusić kogoś aby zechciał podać numer rachunku do zwrotu? Albo do odpowiedzi na korespondencję?
Tak, zadzwonić i poprosić o wysłanie stosownych danych zamiast ściemniać że jutro księgowy puści przelew.
Zwłaszcza że w przynajmniej co drugim opisywanym tu przypadku czytam że ściemniał i zwodził Pan ludzi przez dłuższy okres.
-
Z dat wpisów KRS na których opiera się pośrednik i z KRS oficjalnego można wysnuć wniosek że zarząd "zmienił" pomiędzy 5-04-2013 a 16-01-2014. Ciekawe (przynajmniej dla mnie) jest też to że z KRS zniknął nr NIP czyżby spółka nie była już podatnikiem? Dziwne.
-
Strebor - dzięki - człowiek całeżycie sięuczy :)
Jednych mami skrajnie niska cena - to ci, którzy chcą kupić nowe 5DII na Allegro za połowę ceny.
Innym wydaje się, że wiadomości merytoryczne idą w parze z uczciwością - niestety mogą wpaść w pułapkę.
Czy możemy jakoś temu zaradzić?
Czy właściciel forum nie widzi, że niektórzy narażają na szwank autorytet tej witryny?
-
każdy opisuje to w ten sam sposób ;) pan T kręci, oszukuje, ściemnia i zwodzi jak tylko może grając na zwłokę :) a na to pan T spokojnie odpisuje kolejnymi kłamstwami, że to wina kupujących :mrgreen:
Wszyscy Ci poszkodowani to oszuści i każdy sobie wymyśla dokładnie to samo :mrgreen:
MASAKRA.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
v.1958
Jednych mami skrajnie niska cena - to ci, którzy chcą kupić nowe 5DII na Allegro za połowę ceny.
Innym wydaje się, że wiadomości merytoryczne idą w parze z uczciwością - niestety mogą wpaść w pułapkę.
Amen. Dokładnie w ten sposób nieomal stałem się ofiarą oszusta. Dziwnym zbiegiem okoliczności oszusta z Białegostoku. :?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
To prawda, oczywiście.
Tak samo jak i to, że spółka jest skrajnie niewiarygodna.
Ale ma powodu podważać wiarygodności Pana Tomasza, który z tego co czytałem powiedział wyraźnie i szczerze każdemu z awanturników, że pieniędzy nie ma i z tego powodu nie może ich oddać. Która część "nie mam pańskich/paninych pieniędzy" jest trudna do zrozumienia? A wszyscy tylko oddaj, oddaj i oddaj. Z czego, kiedy nic nie ma? Dlaczego miałby Pan Tomasz kłamać? Jak mówi, że nie ma, to nie ma, i ja Jemu wierzę.
-
A wystarczyło chwilkę w googlu spędzić i 2 strona Mastiff: Opinie o sklepie na Opineo.pl
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Jak mówi, że nie ma, to nie ma, i ja Jemu wierzę
Mam nadzieje że po prostu nie załapałem sarkazmu...
-
Sarkazm oczywiście tam jest, dosyć silny nawet.
-
pan tomek wypowiada sie (z podpisem firmy ) na wszelkich mozliwych forach
nawet na....
[pomoc potrzebna] Fotoradary, policje i mandaty - Forum - Motokobiety
Forum motoryzacjne portalu Motokobiety.pl - bo to My kierujemy › Dyskusje o motocyklach
23 kwi 2010 - jeśli stwierdzisz że to nie Ty to odeślą sprawę) a jesteś winny, to stracisz na tym 2-3 razy ... monitory.mastiff.pl, gg: 189335, skype: zpkmastif ...
:mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
... i ja Jemu wierzę.
Ja (niestety) także.
https://www.youtube.com/watch?v=h5aF2CSwNTU
-
:D jacek i to jest dobre podsumowanie tematu
-
No tak, nigdy nie byłem fanem Barei i Misia...:oops:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
DarekB
No proszę... a tu PREMIUM member ;-)
Wiem, że kasa nie śmierdzi ale IMHO do czasu wyjaśnienia administracja powinna zastanowić się nad dalszym reklamowaniem "usług".
Bo jak rozumiem skoro się odwołał, to znaczy, że przegrał proces, a to jest już konkretny sygnał.
Administracja się pewnie zastanowi ale administracja nie jest sądem. To tak jakbyś wymagał żeby firma która wynajmuje miejsce na serwerze sklepowi internetowemu odpowiadała za rzetelność zakupów w tym sklepie ;).
-
Ja rozumiem że taka decyzja łatwa nie jest bo zwykle nie ma narzędzi ani obowiązku żeby weryfikować każdego chętnego do reklamy ale ten przypadek jest chyba dość wyjątkowy. Chyba nikt nie ma wątpliwość że jako sprzedawca ten człowiek ma wiarygodność na poziomie naszych polityków. Gdybym jako początkujący user nie trafił na ten wątek, mógłbym po przeczytaniu kilku wypowiedzi tego usera( o bardzo wysokim poziomie merytorycznym) dojść do wniosku, że od premium usera warto kupować. Zwłaszcza że tak naprawdę ciężko na tym forum znaleźć informację co taki status tak naprawdę oznacza.
Żeby było jasne - gdyby ten Pan miał w stopce linki reklamowe do szkoleń/warsztatów w zakresie zarządzania barwą czy na czym on tam jeszcze się zna to przynajmniej dla mnie nie byłoby problemu. A tak dzięki temu forum (jego autorytetowi) mogą i prawdopodobnie będą (czytając aroganckie odpowiedzi wszystko na to wskazuje) pojawiać się kolejni niezadowoleni z transakcji.
Jako właściciele i administratorzy tego forum macie prawo zachować się jak Piłat i umyć ręce, z drugiej strony jako zarządzający tym forum przyzwyczailiście mnie do dużo wyższych standardów, więc nie dziwcie się proszę, że mam wobec Was dużo wyższe oczekiwania.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
Ja rozumiem że taka decyzja łatwa nie jest bo zwykle nie ma narzędzi ani obowiązku żeby weryfikować każdego chętnego do reklamy ale ten przypadek jest chyba dość wyjątkowy. Chyba nikt nie ma wątpliwość że jako sprzedawca ten człowiek ma wiarygodność na poziomie naszych polityków.
Wystarczy, że administracja i właściciel forum nie łamie prawa ani nie popiera łamania prawa. Nie jest od zaglądania w sprawy swoich klientów - reklamowawców. A, że nie łamie prawa, ani nie popiera kogoś kto łamie, to oczywiste.
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
Gdybym jako początkujący user nie trafił na ten wątek, mógłbym po przeczytaniu kilku wypowiedzi tego usera( o bardzo wysokim poziomie merytorycznym) dojść do wniosku, że od premium usera warto kupować.
Proszę się nie posuwać za daleko w ocenach. To dotyczy też innych. To, czy ktoś kogoś oszukuje, decyduje Sąd a nie Pan. Oszustwo to konkretna definicja czynu, a takiego wyroku nie mam na swoim koncie ani firma też. Proszę też nie podpinać przypadkowych wpisów jako zaświadczenie o oszustwach. Moja forma nikogo nie oszukuje ani nawet nie próbuje. Robimy swoje najlepiej jak się da, o czym świadczą liczne pozytywne świadectwa klientów. Dlaczego nikt nawet pary z gęby nie puści na temat pozytywów?
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
czytając aroganckie odpowiedzi wszystko na to wskazuje
Jak ktoś wcześniej napisał, mam podkulić ogon przed każdym kto cokolwiek niepochlebnego napisze o mnie lub firmie w której pracuję? Nie zrobię tej przyjemności. Przed kim zawiniłem, przeprosiłem, sprawę wyprostowałem albo staram się wyprostować. Przed tymi, gdzie nie zawiniłem nie zamierzam się kajać. Wręcz przeciwnie, swoich interesów i imienia należy bronić. Przykład: Niedawny wpis użytkownika jpyt i święte oburzenie publiczności za brak terminowego zwrotu, który wcale się nie należał. Trzeba mi było odesłać sprzęt w chorobę i nie zawracać sobie głowy. Szczególnie po obsmarowywaniu na forum. Ale trudno, słowo się rzekło, przyjąłem kłopot na swoją głowę, czyli niezasadny zwrot drogiego monitora, kasę oddałem. Na całej transakcji firma wyszła konkretnie do tyłu. Wcześniej starałem się pomóc klientowi ze wszystkich sił. Nie zliczę emaili i telefonów. Nie z mojej winy się nie udało. W tym przypadku z kolei, P. Zieliński szuka jelenia i próbuje naciągnąć mechanizmy sądowe żeby uzyskać na mnie prywatnie nakaz zapłaty. Dlaczego? Jedyne co mi się nasuwa, to wykorzystanie sytuacji. W stronę spółki, która rzeczywiście jest stroną w sprawie, palcem nawet nie kiwnął. A rzekomo zatrudnił prawnika. Jaki prawnik kieruje wniosek przeciw komuś innemu niż wynika z dokumentów? A może nieuczciwy prawnik? Słyszałem już o takich przypadkach. Metoda: Zagrać na nerwach personalnie. Albo wysłać zawiadomienie o przestępstwie. Niech przeczołgają delikwenta po komisariatach. To modne ostatnio. Wiadomo, że z prawnego punktu widzenia są to działania z góry skazane na niepowodzenie, ale robią niezły "dym" i silny efekt psychologiczny. Pewnie o to chodzi. A jak przy okazji, jeśli ktoś spanikuje, nie wniesie sprzeciwu, nakaz się uprawomocni, to można uzyskać nakaz zapłaty i dochodzić kasy. To nic, że od osoby nie mającej z tym wiele wspólnego.
Ktoś napisał, że wpadki są nienormalne. Normalne czy nie, niestety, zdarzają się każdemu. Kto twierdzi inaczej znaczy że nigdy nie prowadził działalności gospodarczej. Prawda jest taka, że choćby nie wiem co robić, to się prędzej czy później coś zdarzy.
Do P. MC: To co Pan widzi w KRS to nie jest zaległość podatkowa. Pisałem o tym dobry rok temu. Miałem donos i grubą kontrolę z tego powodu, łącznie z przetrząsaniem szafek i komputerów o 6 rano przez policję w poszukiwaniu materiałów, faktur, paragonów, licencji itd. A kontrola jak to kontrola. Kontroler nie wyjdzie dopóki do czegoś się nie przyczepi. Dwa lata grzebali w papierach żeby coś znaleźć. Sprawdzali setki moich kontrahentów szukając fikcyjnych operacji, firm-słupów itd. Chcieli coś znaleźć, sprawa nie była rutynowa, tylko jak napisałem z donosu o pranie brudnych pieniędzy. Moje papiery były nawet w MF, ktoś miał chyba ochotę na awans, dzięki trafieniu na ślad dużego przestępstwa gospodarczego. Śmiechu warte, choć wówczas nie było mi wesoło. Sprawa się zakończyła, żadnych zarzutów przestępczych nie postawiono, ale na deser kontrola wyłączyła trochę faktur z kosztów i w ten sposób "powstało" zobowiązanie. Przynajmniej tyle "zarobili". Po dwóch latach nie mogli przecież wyjść z niczym. Teraz moja firma musi to zapłacić i tyle.
Tak, że sorry, swoje w życiu przeszedłem, wiem gdzie jest czarne i białe, i nie mam zamiaru kulić ogona. Swoją godność mam i skórę okrzepłą w ogniu. Nie będę się też nadmiernie tłumaczyć przed tłuszczą żądną krwi. Nie ma sensu, co bym nie napisał i tak będzie źle. Robię swoje i dalej mam zamiar robić swoje. Najlepiej jak potrafię i najlepiej jak się da.
-
Rozumiem, spisek, podłość innych ludzi.
Faktem jednak jest, że zaległość istnieje, a spółka nie ma organu reprezentacji.
Rozumiem także, że brak składania sprawozdań finansowych od początku istnienia spółki (co jest czynem karalnym w myśl ustawy o rachunkowości) jest także przypadkiem i złośliwością innych?
-
Oj kręcicie towarzyszu, z przed roku to jest jedna zaległość pozostałe są z 2011 roku
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Oszustwo to konkretna definicja czynu, a takiego wyroku nie mam na swoim koncie ani firma też.
jeszcze...
ale w końcu to się skończy
ale,ale przecież polowa więźniów to skazani za niewinność i tego się pewnie będziecie trzymać
proszę napisać jak to jest być pracownikiem we własnej firmie? bo widzę jest pan wyzyskiwany
firma bierze pieniądze a pan się musi tłumaczyć, to straszne
współczuje
ale to się nazywa schizofrenia i to się leczy ,tak wiec głowa do góry
-
Teoretycznie nie swojej, bo większość udziałów ma ktoś inny.
-
Nie znająć struktóry Kapitałowej nie mozna wyciągać wniosków że pracuje we własnej firmie, w KRS nie są uawnieni pozostali wspólnicy spółki więc nie można sugerować takiego stanu rzeczy. To że Pan Tomasz był prezesem nie znaczy że posiada udziały w spółce, mógł być "etatowym" prezesem.
-
W tym przypadku z kolei, P. Zieliński szuka jelenia i próbuje naciągnąć mechanizmy sądowe żeby uzyskać na mnie prywatnie nakaz zapłaty.
Heheeh. Dobry Pan jest. W sensie kupiłem monitor, nie dostałem monitora, nie dostałem zwrotu za monitor, naciągam Pana? Tak na logikę? W jaki sposób? Proszę mi to powiedzieć, bo ja chyba głupi jestem, nie rozumiem.
W stronę spółki, która rzeczywiście jest stroną w sprawie, palcem nawet nie kiwnął.
Panie Tomaszu, skoro przez rok ponad nie był Pan w stanie załatwić sprawy mojego monitora ani zwrotu pieniędzy, to może poda mi Pan namiar na kogoś, z Pańskiej firmy, kogoś innego, z kim mógłbym sprawę załatwić??
A rzekomo zatrudnił prawnika. Jaki prawnik kieruje wniosek przeciw komuś innemu niż wynika z dokumentów?
Panie Tomaszu, teraz zatrudniłem prawnika, prędzej sam wysyłałem wniosek. A zatrudniłem prawnika, bo zrozumiałem, że nie będzie z Panem prosto. Bo okazuje się, że marnuje czas, jak Pan to określił. I że Pan z całą transakcją nie ma nic wspólnego
Ktoś napisał, że wpadki są nienormalne. Normalne czy nie, niestety, zdarzają się każdemu. Kto twierdzi inaczej znaczy że nigdy nie prowadził działalności gospodarczej.
Ależ prowadzę i z tego tytuły nie wyobrażam sobie zrobić tak kogoś w konia, nie płacąc mu pieniędzy.
szukając fikcyjnych operacji, firm-słupów itd. Chcieli coś znaleźć, sprawa nie była rutynowa
Ciekawe dlaczego nie była rutynowa. Uwizięli się na Pana. Biedny Pan jest, doprawdy.
Pan Tomasz nadaje się na polityka. Czyli tak dużo kłamie, że uwierzył już chyba w swoje kłamstwa. Albo faktycznie schizofrenia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Strebor
Oj kręcicie towarzyszu, z przed roku to jest jedna zaległość pozostałe są z 2011 roku
Jakby miał Pan kontrolę to by Pan wiedział jak to działa. Ale niech będzie, wyjaśnię: Załóżmy że ma Pan wątpliwą przyjemność gościć US lub UKS. No i oni "znajdują", że np w 2011 ma Pan źle wskazane kwoty w deklaracji i ma Pan ileśtam zapłacone za mało. "Ujawniona" zaległość jest zatem z 2011r i taka jest jej data. W ogóle daty to dość złożony problem w naszej rzeczywistości fiskalnej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kamil Zieliński
[to może poda mi Pan namiar na kogoś, z Pańskiej firmy, kogoś innego, z kim mógłbym sprawę załatwić??
Trzeci raz mam napisać jak to załatwić? Zrobiłby Pan jak mówiłem i byłoby dawno po wszystkim.
-
Panie Tomaszu, przejrzałem naszą korespondencję i znalazłem dowód na to, że jednak (ładodnie mówiąc) rozmija się Pan z prawdą. Jest dyspozycja, jest numer konta, na który miał Pan zwrócić pieniądze. Tu jest link:
http://ftp.zielinskifotografia.home.pl/pub/mastiff.jpg
Pomijam fakt, że mógł Pan po prostu poprosić, jeśli bym przeoczył, ale to oczywiście za trudne i pomijam fakt, że nadal nie wiem o jakich pośrednikach Pan mówi, bo przelew był wykonany przez wbk, a nie przez żadną kartę kredytową, ale jak już napisałem, Pan chyba już wierzy swym kłamstwom.
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kamil Zieliński
Panie Tomaszu, przejrzałem naszą korespondencję
W końcu jest jakiś konkret. Zaraz to sprawdzę. Co do płatności nie wykonywał Pan przelewu, proszę sobie sprawdzić w historii konta. Płacił Pan przez PayU - pośrednika.
-
A ja się pochwalę, że po blisko 6 miesiącach udało mi się odzyskać pieniądze od Tom-a (przepraszam teraz Mastiff-a, który nie ma nic wspólnego z Tom-em i vice-versa :lol: ) !!!!
Oczywiście bezpośrednio z Tom-em nie dało się tego załatwić. To co ja się na słuchałem różnych wersji wydarzeń od niego, zdziwień "jak to jeszcze nie ma Pan przelewu?" itp. to już tu pisałem kilkanaście stron temu i nadal mnie głowa od tego boli.
W każdym razie, ostatecznie przekazałem sprawę do firmy windykacyjnej i nagle dało się. (usługa krajowego Krajowego Rejestru Długów - sorki za kryptoreklamę, ale może to być istotne dla innych).
Sprawa oczywiście nie jest jeszcze do końca zamknięta i na razie dostałem tylko pieniądze za monitor (100% wartości). W następnej kolejności Mastiff zostanie obciążony kosztami egzekucji poprzez firmę windykacyjną i w bonusie będzie musiał zapłacić jeszcze ok. 500 zł za swoje postępowanie. Zgodnie z nowym ustawodastwem reguluje to stosowny paragraf:
Zgodnie z art. 10 ust. 2 ustawy dłużnik ma obowiązek pokryć wszystkie koszty, jakie poniósł wierzyciel w celu odzyskania pieniędzy.
Reasumując. Jeszcze nie kupiłeś? Omijaj szerokim łukiem, wybierz innych sprzedawców
Już kupiłeś i dołączyłeś do grona oszukanych? Nie patyczkuj się, wal z całej siły i wszystkimi dozwolonymi prawnie metodami. Nie licz na polubowne załatwienie sprawy i żadne płomienne deklaracje Tom-a.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jpyt
W każdym razie, ostatecznie przekazałem sprawę do firmy windykacyjnej i nagle dało się. (usługa krajowego Krajowego Rejestru Długów - sorki za kryptoreklamę, ale może to być istotne dla innych).
Sprawa oczywiście nie jest jeszcze do końca zamknięta i na razie dostałem tylko pieniądze za monitor (100% wartości). W następnej kolejności Mastiff zostanie obciążony kosztami egzekucji poprzez firmę windykacyjną i w bonusie będzie musiał zapłacić jeszcze ok. 500 zł za swoje postępowanie. Zgodnie z nowym ustawodastwem reguluje to stosowny paragraf:
Baju baju...
Żadnej windykacji nie było, znów Pan koloryzuje. Były faktura oraz faktura korygująca między dwoma podmiotami. Kolejność zdarzeń: faktura, faktura korygująca, termin płatności, płatność. Może Pan jedynie rościć sobie pretensje do odsetek ustawowych od upłynięcia terminu do zapłaty. Poszedłem Panu na rękę, straciłem na tym "interesie" i mam nauczkę. Proszę się nie żołądkować i na drugi raz faktycznie mnie omijać szerokim łukiem bo na pewno nigdy więcej Panu w niczym nie pomogę.
-
Tom01 - czy ty naprawdę wierzysz w to, co piszesz i naprawdę uważasz, że tak wyglądały wydarzenia jak je przedstawiasz?
Bo jeśli tak, to nie chcę Cię martwić, ale naprawdę masz problem i potrzebujesz konkretnej pomocy psychiatry.
Proszę nie unoś się i nie traktuj tych słów krytycznie, ja po prostu tak sobie teraz myślę, że różne są na świecie choroby psychiczne i często ktoś nawet nie wie, że choruje.
Obejrzyj film "Piękny umysł". Spróbuj poobserwować otaczający się świat, upewnij się, że wszyscy z Twojego otoczenia dorastają i starzeją się zgodnie z metryką.
-
Tak się składa że z racji wykonywanego zawodu przeszedłem nie jedną kontrolę US i UKS i znam też sposób numeracji tytułów wykonawczych, kolejny raz mija się pan z prawdą, a wystarczyło zaglądnąć do krsu aby nie mijać się z prawdą.
W dziale zaległości w KRS jest jak byk po kolei: oznaczenie organu wystawiajacego tytuł wykonawczy, data wszczecia
egzekucji i numer tytułu wykonawczego i data wszczęci egzekucji to rok 2011, wszczęcie egzekucji to nie to samo co okres którego dotyczy. A numer tyt wykonawczego kończy się cyferką określającą rok w którym tytuł został wystawiony.
Proszę mi wierzyć ale doskonale wiem o czym mówię.
-
to jeden z najbardziej zadziwiających wątków jakie widziałem...
ciekaw jestem czy można zbudować jeszcze gorszy PR
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
to jeden z najbardziej zadziwiających wątków jakie widziałem...
ciekaw jestem czy można zbudować jeszcze gorszy PR
Niestety, wydaje mi się, że to wynika z osobowości pana Tomasza. Dwukrotnie podchodziłem do kupienia porządnego monitora. Za pierwszym razem ta osobowość zniechęciła mnie do zakupu. Za pierwszym razem nie mogłem znaleźć regulaminu sklepu internetowego, z którego chciałem poznać szczegóły dotyczące terminów realizacji, sposobu płatności i wysyłki. Na pytanie mailowe o te sprawy dostałem odpowiedź, którą można streścić, że firma zajmuje się sprzedażą i kalibracją profesjonalnych monitorów. Natomiast ja chciałem otrzymać odpowiedź, że zazwyczaj transakcja trwa tyle ale jak będzie obsuw to się przedłuży w najgorszym wypadku do tylu. Otrzymałem jakąś gładką gadkę, którą odebrałem jak wymądrzanie się sprzedawcy do takiego amatora jak ja. Zniechęciło mnie to. Po roku mi przeszło i zdecydowałem się na zakup, który odbył się bez problemów, całe szczęście, ale opinii nie zmienię.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
piast9
Po roku mi przeszło i zdecydowałem się na zakup
U mnie? :shock:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
U mnie? :shock:
No to gdzie w końcu te zakupy się dokonuje, "u Pana" czy "w spółce, dla której Pan pracuje" ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
No to gdzie w końcu te zakupy się dokonuje, "u Pana" czy "w spółce, dla której Pan pracuje" ?
Nie bawmy się w gierki słowne. Ciekawi mnie jak pomimo dwukrotnego odstraszania, kol. piast9 kupił w mojej firmie coś i jeszcze na dodatek bez problemów. Niesamowite! Toż przecież zawodowo oszukuję ludzi, tłumy walą po kasę. No coś takiego! Sprzedałem człowiekowi sprzęt i bez problemów. Wierzyć się nie chce. Pewnie zmyśla. Albo podstawiony. Ciekawi mnie też co to za "gładka gadka", która jakoś dziwnie działa.
-
To zadne gierki slowne. Chyba, ze z Pana strony.
Wychodzi na to, ze praktyka jest dziwna. Umowa ze spolka, a przelew na konto prywatne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
przelew na konto prywatne.
O czym Pan w ogóle pisze?
Ma Pan do mnie jakieś zarzuty? Proszę otwarcie, drogą oficjalną, prawną, a nie jakieś dziwaczne formowe działania quasi-adwokackie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Strebor
A numer tyt wykonawczego kończy się cyferką określającą rok w którym tytuł został wystawiony.
Proszę mi wierzyć ale doskonale wiem o czym mówię.
Ależ wcale nie potrzebuję Panu wierzyć, wystarczą proste fakty. Data wystawienia tytułu wykonawczego nie musi być zbieżna z datą powstania. Tytuł wykonawczy może być również umorzony a za jakiś czas wystawiony ponownie, albo w ogóle nie wystawiony i odłożony "na później". No i detal, nie wydaje mi się żeby Pan wiedział więcej o finansach mojej firmy niż ja.
-
Zadne gierki. Jeden z kolegow napisal, ze przelew na konto osoby fizycznej poszedl, zgodnie ze wskazaniem. Okazuje sie, ze sprzedajacym jest jednak sp z o o.
Jest to wiec co najmniej dziwne.
Nadto, kolega wykazal, ze konto do zwrotu pieniedzy przeslal, wbrew temu co Pan twierdzi.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Zadne gierki. Jeden z kolegow napisal, ze przelew na konto osoby fizycznej poszedl, zgodnie ze wskazaniem.
Wskazanie jest zawsze na rachunek firmowy. Nie mam pojęcia jaka jest intencja tego wpisu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
To jest Sp. z o.o. Jestem pracownikiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
No i detal, nie wydaje mi się żeby Pan wiedział więcej o finansach mojej firmy niż ja.
jakoś mnie to nie dziwi
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Nadto, kolega wykazal, ze konto do zwrotu pieniedzy przeslal, wbrew temu co Pan twierdzi.
Przesłał. Wczoraj. Sprawa zostanie zakończona jak powinna być dawno. Jeśli email wysłał wcześniej, do mnie nie dotarł. Nie wnikam w przyczyny, ale nie dopytywałbym się gdybym go wcześniej miał. To, cytując klasyka, oczywista oczywistość.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
jakoś mnie to nie dziwi
Proszę Pana, nawet sprzątaczka wie więcej o firmie w której sprząta niż publiczność z forum. Prosiłbym się powstrzymać od durnowatych uwag. Są jakieś pytania merytoryczne, słucham, odpowiem. Nie mam ochoty uczestniczyć w paleniu czarownic.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Proszę Pana, nawet sprzątaczka wie więcej o firmie w której sprząta niż publiczność z forum...
taaa:
https://www.youtube.com/watch?v=532mFcatONw
-
Tylko pozazdroscic. Zwykly pracownik tak sie utozsamia, ze pisze "moja firma".
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Tylko pozazdroscic. Zwykly pracownik tak sie utozsamia, ze pisze "moja firma".
No i? Co w tym złego?
O co u licha Panu chodzi? Bawi się Pan w prawnika? Szuka sobie klientów? Czy może udziela się altruistycznie aby chronić biedne owieczki z forum przed złą firmą z diabolicznym Tomem01? Co Pan sobie ubzdurał?
-
Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01
Zwykla zawodowa ciekawosc.
W prawnika sie nie bawie. Jestem nim.