Strona 28 z 49 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 489

Wątek: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Ja rozumiem że taka decyzja łatwa nie jest bo zwykle nie ma narzędzi ani obowiązku żeby weryfikować każdego chętnego do reklamy ale ten przypadek jest chyba dość wyjątkowy. Chyba nikt nie ma wątpliwość że jako sprzedawca ten człowiek ma wiarygodność na poziomie naszych polityków. Gdybym jako początkujący user nie trafił na ten wątek, mógłbym po przeczytaniu kilku wypowiedzi tego usera( o bardzo wysokim poziomie merytorycznym) dojść do wniosku, że od premium usera warto kupować. Zwłaszcza że tak naprawdę ciężko na tym forum znaleźć informację co taki status tak naprawdę oznacza.

Żeby było jasne - gdyby ten Pan miał w stopce linki reklamowe do szkoleń/warsztatów w zakresie zarządzania barwą czy na czym on tam jeszcze się zna to przynajmniej dla mnie nie byłoby problemu. A tak dzięki temu forum (jego autorytetowi) mogą i prawdopodobnie będą (czytając aroganckie odpowiedzi wszystko na to wskazuje) pojawiać się kolejni niezadowoleni z transakcji.

Jako właściciele i administratorzy tego forum macie prawo zachować się jak Piłat i umyć ręce, z drugiej strony jako zarządzający tym forum przyzwyczailiście mnie do dużo wyższych standardów, więc nie dziwcie się proszę, że mam wobec Was dużo wyższe oczekiwania.
    Ostatnio edytowane przez kaindox ; 28-03-2014 o 07:08

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Ja rozumiem że taka decyzja łatwa nie jest bo zwykle nie ma narzędzi ani obowiązku żeby weryfikować każdego chętnego do reklamy ale ten przypadek jest chyba dość wyjątkowy. Chyba nikt nie ma wątpliwość że jako sprzedawca ten człowiek ma wiarygodność na poziomie naszych polityków.
    Wystarczy, że administracja i właściciel forum nie łamie prawa ani nie popiera łamania prawa. Nie jest od zaglądania w sprawy swoich klientów - reklamowawców. A, że nie łamie prawa, ani nie popiera kogoś kto łamie, to oczywiste.

Gdybym jako początkujący user nie trafił na ten wątek, mógłbym po przeczytaniu kilku wypowiedzi tego usera( o bardzo wysokim poziomie merytorycznym) dojść do wniosku, że od premium usera warto kupować.
    Proszę się nie posuwać za daleko w ocenach. To dotyczy też innych. To, czy ktoś kogoś oszukuje, decyduje Sąd a nie Pan. Oszustwo to konkretna definicja czynu, a takiego wyroku nie mam na swoim koncie ani firma też. Proszę też nie podpinać przypadkowych wpisów jako zaświadczenie o oszustwach. Moja forma nikogo nie oszukuje ani nawet nie próbuje. Robimy swoje najlepiej jak się da, o czym świadczą liczne pozytywne świadectwa klientów. Dlaczego nikt nawet pary z gęby nie puści na temat pozytywów?

czytając aroganckie odpowiedzi wszystko na to wskazuje
    Jak ktoś wcześniej napisał, mam podkulić ogon przed każdym kto cokolwiek niepochlebnego napisze o mnie lub firmie w której pracuję? Nie zrobię tej przyjemności. Przed kim zawiniłem, przeprosiłem, sprawę wyprostowałem albo staram się wyprostować. Przed tymi, gdzie nie zawiniłem nie zamierzam się kajać. Wręcz przeciwnie, swoich interesów i imienia należy bronić. Przykład: Niedawny wpis użytkownika jpyt i święte oburzenie publiczności za brak terminowego zwrotu, który wcale się nie należał. Trzeba mi było odesłać sprzęt w chorobę i nie zawracać sobie głowy. Szczególnie po obsmarowywaniu na forum. Ale trudno, słowo się rzekło, przyjąłem kłopot na swoją głowę, czyli niezasadny zwrot drogiego monitora, kasę oddałem. Na całej transakcji firma wyszła konkretnie do tyłu. Wcześniej starałem się pomóc klientowi ze wszystkich sił. Nie zliczę emaili i telefonów. Nie z mojej winy się nie udało. W tym przypadku z kolei, P. Zieliński szuka jelenia i próbuje naciągnąć mechanizmy sądowe żeby uzyskać na mnie prywatnie nakaz zapłaty. Dlaczego? Jedyne co mi się nasuwa, to wykorzystanie sytuacji. W stronę spółki, która rzeczywiście jest stroną w sprawie, palcem nawet nie kiwnął. A rzekomo zatrudnił prawnika. Jaki prawnik kieruje wniosek przeciw komuś innemu niż wynika z dokumentów? A może nieuczciwy prawnik? Słyszałem już o takich przypadkach. Metoda: Zagrać na nerwach personalnie. Albo wysłać zawiadomienie o przestępstwie. Niech przeczołgają delikwenta po komisariatach. To modne ostatnio. Wiadomo, że z prawnego punktu widzenia są to działania z góry skazane na niepowodzenie, ale robią niezły "dym" i silny efekt psychologiczny. Pewnie o to chodzi. A jak przy okazji, jeśli ktoś spanikuje, nie wniesie sprzeciwu, nakaz się uprawomocni, to można uzyskać nakaz zapłaty i dochodzić kasy. To nic, że od osoby nie mającej z tym wiele wspólnego.

Ktoś napisał, że wpadki są nienormalne. Normalne czy nie, niestety, zdarzają się każdemu. Kto twierdzi inaczej znaczy że nigdy nie prowadził działalności gospodarczej. Prawda jest taka, że choćby nie wiem co robić, to się prędzej czy później coś zdarzy.

Do P. MC: To co Pan widzi w KRS to nie jest zaległość podatkowa. Pisałem o tym dobry rok temu. Miałem donos i grubą kontrolę z tego powodu, łącznie z przetrząsaniem szafek i komputerów o 6 rano przez policję w poszukiwaniu materiałów, faktur, paragonów, licencji itd. A kontrola jak to kontrola. Kontroler nie wyjdzie dopóki do czegoś się nie przyczepi. Dwa lata grzebali w papierach żeby coś znaleźć. Sprawdzali setki moich kontrahentów szukając fikcyjnych operacji, firm-słupów itd. Chcieli coś znaleźć, sprawa nie była rutynowa, tylko jak napisałem z donosu o pranie brudnych pieniędzy. Moje papiery były nawet w MF, ktoś miał chyba ochotę na awans, dzięki trafieniu na ślad dużego przestępstwa gospodarczego. Śmiechu warte, choć wówczas nie było mi wesoło. Sprawa się zakończyła, żadnych zarzutów przestępczych nie postawiono, ale na deser kontrola wyłączyła trochę faktur z kosztów i w ten sposób "powstało" zobowiązanie. Przynajmniej tyle "zarobili". Po dwóch latach nie mogli przecież wyjść z niczym. Teraz moja firma musi to zapłacić i tyle.

Tak, że sorry, swoje w życiu przeszedłem, wiem gdzie jest czarne i białe, i nie mam zamiaru kulić ogona. Swoją godność mam i skórę okrzepłą w ogniu. Nie będę się też nadmiernie tłumaczyć przed tłuszczą żądną krwi. Nie ma sensu, co bym nie napisał i tak będzie źle. Robię swoje i dalej mam zamiar robić swoje. Najlepiej jak potrafię i najlepiej jak się da.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 28-03-2014 o 10:56
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Rozumiem, spisek, podłość innych ludzi.

Faktem jednak jest, że zaległość istnieje, a spółka nie ma organu reprezentacji.
    Rozumiem także, że brak składania sprawozdań finansowych od początku istnienia spółki (co jest czynem karalnym w myśl ustawy o rachunkowości) jest także przypadkiem i złośliwością innych?

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Oj kręcicie towarzyszu, z przed roku to jest jedna zaległość pozostałe są z 2011 roku
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Oszustwo to konkretna definicja czynu, a takiego wyroku nie mam na swoim koncie ani firma też.
    jeszcze...
    ale w końcu to się skończy
    ale,ale przecież polowa więźniów to skazani za niewinność i tego się pewnie będziecie trzymać
    proszę napisać jak to jest być pracownikiem we własnej firmie? bo widzę jest pan wyzyskiwany
    firma bierze pieniądze a pan się musi tłumaczyć, to straszne
    współczuje
    ale to się nazywa schizofrenia i to się leczy ,tak wiec głowa do góry
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 28-03-2014 o 12:14

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Teoretycznie nie swojej, bo większość udziałów ma ktoś inny.

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Nie znająć struktóry Kapitałowej nie mozna wyciągać wniosków że pracuje we własnej firmie, w KRS nie są uawnieni pozostali wspólnicy spółki więc nie można sugerować takiego stanu rzeczy. To że Pan Tomasz był prezesem nie znaczy że posiada udziały w spółce, mógł być "etatowym" prezesem.
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

W tym przypadku z kolei, P. Zieliński szuka jelenia i próbuje naciągnąć mechanizmy sądowe żeby uzyskać na mnie prywatnie nakaz zapłaty.
    Heheeh. Dobry Pan jest. W sensie kupiłem monitor, nie dostałem monitora, nie dostałem zwrotu za monitor, naciągam Pana? Tak na logikę? W jaki sposób? Proszę mi to powiedzieć, bo ja chyba głupi jestem, nie rozumiem.

W stronę spółki, która rzeczywiście jest stroną w sprawie, palcem nawet nie kiwnął.

Panie Tomaszu, skoro przez rok ponad nie był Pan w stanie załatwić sprawy mojego monitora ani zwrotu pieniędzy, to może poda mi Pan namiar na kogoś, z Pańskiej firmy, kogoś innego, z kim mógłbym sprawę załatwić??
    A rzekomo zatrudnił prawnika. Jaki prawnik kieruje wniosek przeciw komuś innemu niż wynika z dokumentów?

Panie Tomaszu, teraz zatrudniłem prawnika, prędzej sam wysyłałem wniosek. A zatrudniłem prawnika, bo zrozumiałem, że nie będzie z Panem prosto. Bo okazuje się, że marnuje czas, jak Pan to określił. I że Pan z całą transakcją nie ma nic wspólnego

Ktoś napisał, że wpadki są nienormalne. Normalne czy nie, niestety, zdarzają się każdemu. Kto twierdzi inaczej znaczy że nigdy nie prowadził działalności gospodarczej.

Ależ prowadzę i z tego tytuły nie wyobrażam sobie zrobić tak kogoś w konia, nie płacąc mu pieniędzy.

szukając fikcyjnych operacji, firm-słupów itd. Chcieli coś znaleźć, sprawa nie była rutynowa

Ciekawe dlaczego nie była rutynowa. Uwizięli się na Pana. Biedny Pan jest, doprawdy.

Pan Tomasz nadaje się na polityka. Czyli tak dużo kłamie, że uwierzył już chyba w swoje kłamstwa. Albo faktycznie schizofrenia.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Strebor Zobacz posta
    Oj kręcicie towarzyszu, z przed roku to jest jedna zaległość pozostałe są z 2011 roku
    Jakby miał Pan kontrolę to by Pan wiedział jak to działa. Ale niech będzie, wyjaśnię: Załóżmy że ma Pan wątpliwą przyjemność gościć US lub UKS. No i oni "znajdują", że np w 2011 ma Pan źle wskazane kwoty w deklaracji i ma Pan ileśtam zapłacone za mało. "Ujawniona" zaległość jest zatem z 2011r i taka jest jej data. W ogóle daty to dość złożony problem w naszej rzeczywistości fiskalnej.

Cytat Zamieszczone przez Kamil Zieliński Zobacz posta
    [to może poda mi Pan namiar na kogoś, z Pańskiej firmy, kogoś innego, z kim mógłbym sprawę załatwić??
    Trzeci raz mam napisać jak to załatwić? Zrobiłby Pan jak mówiłem i byłoby dawno po wszystkim.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 28-03-2014 o 13:06
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Panie Tomaszu, przejrzałem naszą korespondencję i znalazłem dowód na to, że jednak (ładodnie mówiąc) rozmija się Pan z prawdą. Jest dyspozycja, jest numer konta, na który miał Pan zwrócić pieniądze. Tu jest link:

http://ftp.zielinskifotografia.home.pl/pub/mastiff.jpg

Pomijam fakt, że mógł Pan po prostu poprosić, jeśli bym przeoczył, ale to oczywiście za trudne i pomijam fakt, że nadal nie wiem o jakich pośrednikach Pan mówi, bo przelew był wykonany przez wbk, a nie przez żadną kartę kredytową, ale jak już napisałem, Pan chyba już wierzy swym kłamstwom.
    Pozdrawiam

Strona 28 z 49 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów