a po kiego?
na karcie SIM mieści się 250 wpisów. Wystarczy usuwać nieaktualne, a w zupełności wystarczy.
Skoro już o telefonach, to ja jestem od ponad 5-ciu lat zadowolonym użytkownikiem Nokii 6310 i nic więcej od telefonu nie wymagam.
Wersja do druku
Po probie pisania esemesow na tym stwierdzam, ze jednak nie do konca dobrze... Choc moze jak by tak tipsy przykleic :twisted: :D :mrgreen:
Koniec OT.
Mysle, ze po udanym debiucie matrycowym Nikona Canon teraz zacznie dbac o dobre puszki na te swoje bebechy i skonczy sie proszenie o MLU na obudowie.
co mi z 250 wpisów na SIM skoro każdy z nich może mieć tylko 14 znaków (bez polskich)??? w telefonie mogę sobie zapisać dowolną ilość znaków w nazwie, także polskich, dodatkowo do każdego wpisu mogę sobie przydzielić kilka rodzajów informacji, od kilku numerów (do pracy, do domu) poprzez e-mail i datę urodzin. mogę sprawdzi e-maila i wejść na internet nawet w największej dziurze świata.
też tak myślałem dopóki sie nie przesiadłem na serię E nokii.
fakt, bywa upierdliwe.
ogonków nie toleruję w telefonie. Wysyłasz SMS i zamiast 160 znaków jest 70 :???:
u siebie wszelkie ogonki wyłączyłem definitywnie zmieniając jezyk menu na angielski.
ja sobie robie kilka wpisów i po krzyku :-)
http://wiadomosci.onet.pl/1438354,242,kioskart.html
U mnie telefony z OS odpadają.
wystarczy Windows w komputerze :mrgreen:
a ja zainstalowałem sobie specjalny soft, piszę sms z polskimi a on sobie wysyłając usuwa polskie znaczki i po sprawie :)
jak kto woli
OS się przydaję, nie muszę mieć wielu osobnych gadżetów, sam telefon i soft do niego
Czas do pralni ;-)
Co do nowości canona - czy przypadkiem canon chcę wprowadzić nowe obiektywy: 17-40 4L i 70-200 4L spadły o 500 zł a zestaw 5D z 24-105 4L kosztuje 11998.00zł - http://www.digital24.pl/product_info...oducts_id=1593
może nowa 5 wchodzi w grę. Co wy o tym myślicie.
Pozdro
Chuck Westfall in a podcast - http://www.insidedigitalphoto.com/ra...s-1ds-mark-iii
zgadzam sie z toba...niestety realia sa takie, ze firma ktora zaniedbuje sprawy 'sprzedawania na polce' slabo przedzie. Taka firma byla np. Minolta. Robila fajne korpusy no ale niewiele z tego wynikalo dla wynikow finansowych firmy. Podobnie swietne korpusy robil i robi Pentax (w tej firmie slucha sie opinii fotografow) ale nie zbija chyba na tym kokosow. Ja tez chcialbym aby w koncu Canon zrozumial co jest wazne dla fotografa, czyli np. duzy i jasny wizjer, przycisk AF-On, albo np. duza drabinka ekspozycji jak w moim T-90, a nie skupial sie na duperelach w stylu Print Button albo odkurzacz matrycy, a na tejze coraz wiecej upychanych pikseli.
Jest chyba taki telefon i to zupelnie nowy. Motorola Motofone F3. Po prostu nic w nim nie ma. Nawet MMS-ow :)
zeby w FF byl porzadny ultra-szeroki zoom.
a 17-40 jest takim lensem, za przeproszeniem, mocno "z ****". w cropie jest z koniecznosci proteza standardowego zooma (pieronsko droga, wymagajaca duzych filtrow i na dodatek ciemna) o jakosci niezlej, ale ponizej tego co mozna kupic za ta cene. niemniej sprzedaje sie niezle, wiec trudno oczekiwac, zeby Canon kiwnal palcem. zwlaszcza, ze do cropa jest jeszcze 17-55/2.8, ktory w wielu aspektach kladzie 17-40.
a w drozszej pelnej klatce jest wybor miedzy 17-40 a 16-35 II. polepszenie 17-40 zniecheci potencjalnych nabywcow 16-35 II. a jak nietrudno sie domyslic, to jest ostatnie czego Canon sobie zyczy.
oczywiscie, ze jest miejsce na rynku na dobra, relatywnie niedroga Ele pokrywajaca zakres 17-40. sek w tym, ze ta co jest tez sie sprzedaje a Canon nie lubi ruszac tego co dziala.
Słusznie i może wreszcie ten MLU przynajmniej pod konfigurowalnym przyciskiem. No ale w sumie nie jest tak źle - coś tam słuchają, bo z tych trzech rzeczy co wymieniłeś to w 40-tce dwie dali.
Może odkryli wreszcie amerykę, że jest całkiem niemała ilość ludzi, którzy telefonu używają wyłącznie do dzwonienia.
Tyle że po pierwsze to tu wymiana się prosiła, bo 16-35 szczytem jakości nie był. Po drugie 17-40 jest jeszcze stosunkowo młody (2003). Wersje II to gdzieś tak po 10 latach. 16-35 II pojawił się rzeczywiscie szybciej (16- 35 miał premierę w grudniu 2001). Podobno mają poprawić wszystkie szerokie kąty więc kto wie.
Canon mógłby zacząć juz odświeżać długie tele (400, 500, 600) bo nikon go juz dogonił:P
Ciekawe, czy pojawi się 800mm DO...
PS. Za takie OT z telefonami, to Vitez od razu dałby mi bana na pół roku :roll:
a wiecie co marzy mi się obiektyw 17-70 2.0 - 2.8 za 7.000 tys około - oj ile by to rozwiązało moich problemów.... ale co by zrobił canon z ef-s - do kosza, taki obiektyw jest moim ideałem - taki uniwersalny do tego 70-200 2.8 i jest komplet.
Pozdro
Jeśli już piszemy co się komu marzy, to mi się marzy by za każdym razem ktoś oglądając moje zdjęcia mówił "Ty powinieneś brać za to pieniądze" . Tyle mi wystarczy do szczęścia w fotografii. Reszta to są tylko środki.
mogliby 400 i 600 troche odswieżyć, z tym 800 DO to nie głupi pomysł tylko ciekawe jaka jasność 4 czy 5,6?
Przede wszystkim to powinni odświeżyć 100-400, bo tu IS już bardzo stareńki ;). A jak by go jeszcze optycznie poprawili to bym był bardzo szczęśliwy - czekam!!! - hej słyszycie tam :lol:.
No i moje ukochane 20/1.8 L też czekam! :).
Także mają co robić w tym Canonie :D.
Eee tam zoom ja chce stałkę .
Canon ma poprawić większość szerokich i mam nadzieję, że coś takiego tam się znajdzie.
Dla osób którym wciąż mało pikseli Canon szykuje coś takiego: http://www.photoscala.de/node/3304.
Rozmiar APS-H 52 MPX. Wielkość pixla ;) 3,2x3,2 µm.
Na standardowym cropie też wychodzi niezła rozdzielczość coś ok.33 Mpx :D. A mówią, że 12 Mpx na APS-C to za dużo :lol:.
Na ebayu zaczyna się powoli wyprzedaż 5d.
Zdaje się, że niedawne przechrzty wracają do matecznika i d3;)
Nic:) Jesli d3 jest tak dobry jak pisza, to raczej nikt juz nie bedzie wracal z powrotem do canona. d200 wymagal sporo pracy (czasu) zeby efekt koncowy byl zadowalajacy, d3 raczej nie powinien byc duzo gorszy;) od bardzo chwalonego 5d, a samo 16mpx az tak podniecajace juz nie bedzie.
A co niby nowy 5D mialby miec lepszego do D3? Wedlug mnie, w tej chwili nie ma Canona, ktory dorownalby D3, tak wiec nie spodziewalbym sie zeby nowy 5D przeskoczyl serie 1. Ilosc megapikseli jak juz ustalilismy nie ma az takiego znaczenia jak ich jakosc, wiec 16 czy 21 megapixeli ladniej wyglada na papierze niz w rzeczywistosci. Jezeli komus pasuje szklarnia Nikona, to naprawde nie widze raczej szans na jego powrot, czy jakiekolwiek zmiany systemu w przyszlosci.
PS. Wszyscy majacy system Canona, czekaja na legendarnego EOSa 3D, gdzie on jest? Przestawcie sobie znaki w 3D i bedziecie wiedziec ;)
Gdybac to ja tez potrafie, a na razie jest co jest. Wazne jest tez Twoje stwierdzenie: ZNACZACO - tak zgadzam sie Canon powinien cos znaczaco zmienic w swojej polityce nie dawania nic ponad to co jest niezbedne dla przecietnego fotografa.
PS. Jeszcze sie nie zarzylo zeby Canon zmienil cos w swoim aparacie po opublikowaniu oficjalnej specyfikacji.
Niby po co ??
D3 to inna liga, raczej wypuszczą nowy 1dn mk3 albo coś takiego na wiosnę jak już się D3 pokaże w sklepach ....
A co niby ma takiego ten D3 czego nie ma w systemie "miłościwie nam panującym" ;)? Dla człowieka który potrzebuje sprzętu do pracy jest wszystko co niezbędne. Dla szumofoba i pikselofila oczywiście zawsze będzie coś nie tak. Ja miałem na myśli onanistów - sprzętowych skoczków - nie ludzi, którzy używają sprzętu do robienia zdjęć. Owszem był taki moment kiedy Nikon nie miał FF-a i część ludzi zmieniła (często wbrew sobie) system i rozumiem całkowicie motywy ich powrotu.
Co do ostatniego zdania to ja nie należę do tych wszystkich - nie czekam na 3D.
Na razie to jest jedynie 1D Mark III. Jeszcze nie widziałem D3 w sprzedaży, chyba, że coś przeoczyłem.
Nie ma sensu porównywanie aparatów, których jeszcze realnie nie ma.
Poza tym D3 można zawsze porównać do 1Ds Mark III i wtedy Nikon wypadnie blado. Nikon z Canonem mogłyby sprzedawać nawet pod jedną nazwą, bo się uzupełniają, tzn. będzie 1DsMkIII, za nim D3, za nim 1D MarkIII (chociaż trudno ocenić, bo D3 jeszcze nie ma), za nim D300 (chyba, że zrobią 5D nowego) itd. W każdym razie ustawiają się cenowo na różnych półkach cenowych i jakościowych, nie ma bezpośredniej konkurencji.
W temacie nowości może nie Canona bezpośrednio ale ściśle dotyczących puszek z LV.
http://www.dpreview.com/news/0710/07...eezeremote.asp
W ten sposób jak nie chciał AF-a dać Canon to dał to ktoś inny :roll:.
Ten program umożliwia automatyczne ostrzenie (jak w kompakcie) z laptopa.
W 40-tce i 1D mkIII.