Strona 107 z 182 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 061 do 1 070 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    Co do nowości canona - czy przypadkiem canon chcę wprowadzić nowe obiektywy: 17-40 4L i 70-200 4L spadły o 500 zł
    no ale jakie niby wg Ciebie? 70-200/4 ma nastepce z IS, jedynie 17-40 moglo by wyjsc w nowszej wersji tak samo jak to bylo z 16-35...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    jedynie 17-40 moglo by wyjsc w nowszej wersji tak samo jak to bylo z 16-35...
    tylko po co mialby wyjsc taki 17-40 II?
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wiesz... chodzilo mi generalnie o to, ze producenci skupiaja sie w zbyt duzym stopniu na wypuszczaniu aparatow, ktore maja sie sprzedac na polce sklepowej, a niekoniecznie na tym, zeby one sie sprawdzaly w praktyce.
    zgadzam sie z toba...niestety realia sa takie, ze firma ktora zaniedbuje sprawy 'sprzedawania na polce' slabo przedzie. Taka firma byla np. Minolta. Robila fajne korpusy no ale niewiele z tego wynikalo dla wynikow finansowych firmy. Podobnie swietne korpusy robil i robi Pentax (w tej firmie slucha sie opinii fotografow) ale nie zbija chyba na tym kokosow. Ja tez chcialbym aby w koncu Canon zrozumial co jest wazne dla fotografa, czyli np. duzy i jasny wizjer, przycisk AF-On, albo np. duza drabinka ekspozycji jak w moim T-90, a nie skupial sie na duperelach w stylu Print Button albo odkurzacz matrycy, a na tejze coraz wiecej upychanych pikseli.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To prawda. W telefonach nastąpiła już rzeczywista patologia. Ostatnio szukałem telefonu, który by wyłącznie służył do dzwonienia i nawet Pani w POK nie była w stanie za bardzo zrozumieć po co mi coś takiego
    Jest chyba taki telefon i to zupelnie nowy. Motorola Motofone F3. Po prostu nic w nim nie ma. Nawet MMS-ow
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 19-09-2007 o 13:03
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tylko po co mialby wyjsc taki 17-40 II?
    a po co wyszlo 16-35 II?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a po co wyszlo 16-35 II?
    zeby w FF byl porzadny ultra-szeroki zoom.

a 17-40 jest takim lensem, za przeproszeniem, mocno "z ****". w cropie jest z koniecznosci proteza standardowego zooma (pieronsko droga, wymagajaca duzych filtrow i na dodatek ciemna) o jakosci niezlej, ale ponizej tego co mozna kupic za ta cene. niemniej sprzedaje sie niezle, wiec trudno oczekiwac, zeby Canon kiwnal palcem. zwlaszcza, ze do cropa jest jeszcze 17-55/2.8, ktory w wielu aspektach kladzie 17-40.

a w drozszej pelnej klatce jest wybor miedzy 17-40 a 16-35 II. polepszenie 17-40 zniecheci potencjalnych nabywcow 16-35 II. a jak nietrudno sie domyslic, to jest ostatnie czego Canon sobie zyczy.

oczywiscie, ze jest miejsce na rynku na dobra, relatywnie niedroga Ele pokrywajaca zakres 17-40. sek w tym, ze ta co jest tez sie sprzedaje a Canon nie lubi ruszac tego co dziala.
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    (....) Ja tez chcialbym aby w koncu Canon zrozumial co jest wazne dla fotografa, czyli np. duzy i jasny wizjer, przycisk AF-On, albo np. duza drabinka ekspozycji jak w moim T-90, a nie skupial sie na duperelach w stylu Print Button albo odkurzacz matrycy, a na tejze coraz wiecej upychanych pikseli.
    Słusznie i może wreszcie ten MLU przynajmniej pod konfigurowalnym przyciskiem. No ale w sumie nie jest tak źle - coś tam słuchają, bo z tych trzech rzeczy co wymieniłeś to w 40-tce dwie dali.

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    (....)
    Jest chyba taki telefon i to zupelnie nowy. Motorola Motofone F3. Po prostu nic w nim nie ma. Nawet MMS-ow
    Może odkryli wreszcie amerykę, że jest całkiem niemała ilość ludzi, którzy telefonu używają wyłącznie do dzwonienia.

a po co wyszlo 16-35 II?
    Tyle że po pierwsze to tu wymiana się prosiła, bo 16-35 szczytem jakości nie był. Po drugie 17-40 jest jeszcze stosunkowo młody (2003). Wersje II to gdzieś tak po 10 latach. 16-35 II pojawił się rzeczywiscie szybciej (16- 35 miał premierę w grudniu 2001). Podobno mają poprawić wszystkie szerokie kąty więc kto wie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

MZ to właśnie 16-35 I był raczej na tyle skopany, że trzeba było coś poprawić, na testach wychodził gorzej od 17-40,

16-35 II ponoć delikatnie przewyższa optycznie 17-40

żeby nie być gołosłownym:
    link1
    link2

oczywiście do tego należy dodać rozrzut jakościowy tych elek
    lepsze jutro było wczoraj

Coś już napisał

Domyślnie

Canon mógłby zacząć juz odświeżać długie tele (400, 500, 600) bo nikon go juz dogonił:P

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciekawe, czy pojawi się 800mm DO...

PS. Za takie OT z telefonami, to Vitez od razu dałby mi bana na pół roku

pomus
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    no ja też nie zrozumiałem. po za tym chyba chodziłeś do szkoły? tak ciężko jest napisać coś gramatycznie? przy takich postach jak Twój polski język schodzi na psy. Internetowe fora pełne są bełkotu a nie języka polskiego. to jest przykre
    wiesz co koles -ty i ten kolekcjoner jestescie zalosni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!grabie i w pole......

Strona 107 z 182 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów