Z tym IR Canona to chyba nie do konca tak, bo tu system zapewnia integralność ustawień przed błyskiem. Z tego opisu wynika, że te Pixele synchronizują dane niezależnie od wyzwalania w skutek czego można je wyzwolić zanim odbiornik odbierze paczkę sterującą.
wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332
Zwiń
X
-
-
Faktycznie, jak zastosowałem ten sposób to liczba pełnych błysków czy niedoświetleń radykalnie spadła, ale jeszcze się trafiają. Tylko jak to jest z przedbłyskiem, przecież tam czas jest znacznie krótszy...Komentarz
-
Potwierdzam
W pierwszej chwili już plułem sobie w brodę, że nie kupiłem nowych PW, bo ilość odpaleń była nieporównywalnie mniejsza niż czarnych/białych kadrów. Niemniej jednak jeśli naciśnie się do połowy i potem spokojnie wyzwoli po chwili, to raczej błyska poprawnie.
EOS 5DMKII + BG-E6| EOS 300V | C 17-40 L | C 24 1.4II L | C 85 1.8 | C 50 1.8 | S 70-300 APO | Pancolar 50 1.8 | 2x580EX II | 3xPixel Knight TR-332 | Sherpa 250n + Manfrotto 322RC2 | Lowepro Primus AW | Lowepro SlingShot 300 AW
Fotografia ślubnaKomentarz
-
-
ja potwierdzam brak współpracy wyzwalaczy Pixel z 5D I + 430EX.
i nie spodziewałbym się niczego innego w przypadku 580EX (czy nawet wersji II obu tych lamp), bo problem leży we współpracy tych wyzwalaczy z 5D I niezależnie od lampy.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Ja odesłałem Knight'y do sklepu i otrzymałem zwrot kaski... trzeba poczekać jak producent "coś" zrobi aby współpracowały ze starą 5tką. Nie spotkałem jeszcze nikogo w necie komu by te wyzwalacze pracowały prawidłowo z 5D IKomentarz
-
No to czekamy na wersje dla starej 5D. Moze trzeba jakis list wysłac do producenta?Komentarz
-
watpie aby coś zrobili z tym,
zreszta PW też mają lekkie kłopoty z działaniem z 5D, tzn odpalaja zawsze ale sa klopoty z synchronizacja, nic z tym nie zrobia juz,
z 5D2 tez byly takie klopoty ale to poprawili, bo puszka jest nowaKomentarz
-
-
czy ktoś sprawdzał te pixle z 40d?
i może z niesystemowymi lampami, lub lampami studyjnymi?
pozdr.gg: 6096145Komentarz
-
UWAGA!!
Po dziejszym telefonie do dystrybutora www.mega-pixel.pl zostalem poinformowany, że:
ZOSTAŁA WSTRZYMANA SPRZEDAŻ Pixel Knight TR-332
... i ze trwają "dogadywania" z producentem.
Sa dwie mozliwosci. Albo zostanie to wycofane, albo poprawione.Komentarz
-
Ale jajaUWAGA!!
Po dziejszym telefonie do dystrybutora www.mega-pixel.pl zostalem poinformowany, że:
ZOSTAŁA WSTRZYMANA SPRZEDAŻ Pixel Knight TR-332
... i ze trwają "dogadywania" z producentem.
Sa dwie mozliwosci. Albo zostanie to wycofane, albo poprawione.
Ze strony produkt już zdjęli.
W poprawienie raczej wątpię.
W takim razie zostaję przy zwykłych chińczykach (bez TTLu, HSS, AF, ABS, RDS, USB, HiFi i innych duperelach) i zaczynam odkładać na nowe PW. Niestety, ale nadal nie mają konkurencji.PozdrawiamKomentarz
-
A ja dzisiaj od nich odebralem paczke
Po pierwszych testach jestem zadowolony, ale podchodzilem do tego zakupu jako troche lepszej wersji zwyczajnych wyzwalaczy. TTL dziala, korekcja tez, czasy 1/8000 dzialaja.
Wady:
- uciazliwia zmiana mocy lampy w trybie manualnym, za kazdym razem trzeba przytrzymac set, pozniej power, pozniej moc. Moze zle przeczytalem w instrukcji, ale mogliby zostawic mozliwosc by wystarczylo naciskanie +/-
- problem przy robieniu zdjec z przytrzymanym spustem, co gorsze wyzwalacz z inrterwalem ktorego uzywam tak wlasnie dziala. Lampa blyska w co drugim przypadku: blysk, wspomaganie AF, blysk, wspomaganie...
Nie wiem czy odesle z powrotem, postaram sie w ciagu ustawowych 10dni zrobic jakis plener. PW tez idealne nie sa, szczegolnie razacy jest fakt awaryjnosci stopki.
Czy dystrybutor zwraca pieniadze w przypadku oddania sprzetu po 10-ciu dniach?Komentarz
Komentarz