wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomdz
    Uzależniony
    • 2007
    • 637

Z tym IR Canona to chyba nie do konca tak, bo tu system zapewnia integralność ustawień przed błyskiem. Z tego opisu wynika, że te Pixele synchronizują dane niezależnie od wyzwalania w skutek czego można je wyzwolić zanim odbiornik odbierze paczkę sterującą.
    Body, stałki, zoomik

Komentarz

• maxpawel
      Zablokowany
      • 2006
      • 120

Zamieszczone przez tomdz
      No na to wychodzi, że po zmianie ustawień warto odczekać trochę przed wyzwoleniem migawki. W sumie jakoś bardzo upierdliwe to nawet nie jest, jeśli faktycznie pomaga.
      Ogólnie part 1 tego review był średnio optymistyczny, part 2 już dużo lepiej wygląda.
      Faktycznie, jak zastosowałem ten sposób to liczba pełnych błysków czy niedoświetleń radykalnie spadła, ale jeszcze się trafiają. Tylko jak to jest z przedbłyskiem, przecież tam czas jest znacznie krótszy...

Komentarz

• EPHMOC
        • 2007
        • 8

Zamieszczone przez tomdz
        No dokładnie tak, spust do połowy, żeby rozpocząć komunikację, dać sprzętowi chwilę na synchronizację parametrów i dopiero wyzwalać.
        Ktoś z posiadaczy może potwierdzić pozytywny wpływ na skuteczność wyzwoleń?
        Potwierdzam W pierwszej chwili już plułem sobie w brodę, że nie kupiłem nowych PW, bo ilość odpaleń była nieporównywalnie mniejsza niż czarnych/białych kadrów. Niemniej jednak jeśli naciśnie się do połowy i potem spokojnie wyzwoli po chwili, to raczej błyska poprawnie.
        EOS 5DMKII + BG-E6| EOS 300V | C 17-40 L | C 24 1.4II L | C 85 1.8 | C 50 1.8 | S 70-300 APO | Pancolar 50 1.8 | 2x580EX II | 3xPixel Knight TR-332 | Sherpa 250n + Manfrotto 322RC2 | Lowepro Primus AW | Lowepro SlingShot 300 AW
        Fotografia ślubna

Komentarz

• sebag
          Bywalec
          • 2007
          • 133

A może to ktoś potwierdzić z 5D I + 580EX??
          Pozdrawiam

Komentarz

• gwozdzt
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 5780

Zamieszczone przez sebag
            A może to ktoś potwierdzić z 5D I + 580EX??
            ja potwierdzam brak współpracy wyzwalaczy Pixel z 5D I + 430EX.

i nie spodziewałbym się niczego innego w przypadku 580EX (czy nawet wersji II obu tych lamp), bo problem leży we współpracy tych wyzwalaczy z 5D I niezależnie od lampy.
            Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• tomdz
              Uzależniony
              • 2007
              • 637

Zamieszczone przez EPHMOC
              Niemniej jednak jeśli naciśnie się do połowy i potem spokojnie wyzwoli po chwili, to raczej błyska poprawnie.
              Jak duże jest to "raczej" (5D2+580EXII)?
              Body, stałki, zoomik

Komentarz

• sebag
                Bywalec
                • 2007
                • 133

Zamieszczone przez gwozdzt
                bo problem leży we współpracy tych wyzwalaczy z 5D I niezależnie od lampy.
                No to zonk
                Pozdrawiam

Komentarz

• jacab1
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 177

Ja odesłałem Knight'y do sklepu i otrzymałem zwrot kaski... trzeba poczekać jak producent "coś" zrobi aby współpracowały ze starą 5tką. Nie spotkałem jeszcze nikogo w necie komu by te wyzwalacze pracowały prawidłowo z 5D I
                  http://fotosyntetycznie.blogspot.com/
                  http://jacekbrozek.blogspot.com/
                  http://bacaj.digart.pl/

Komentarz

• szwayko
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2085

No to czekamy na wersje dla starej 5D. Moze trzeba jakis list wysłac do producenta?
                    frickr FB
                    www.szwajkowski.pl

Komentarz

• sebcio80
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2655

Zamieszczone przez szwayko
                      No to czekamy na wersje dla starej 5D. Moze trzeba jakis list wysłac do producenta?
                      watpie aby coś zrobili z tym,

zreszta PW też mają lekkie kłopoty z działaniem z 5D, tzn odpalaja zawsze ale sa klopoty z synchronizacja, nic z tym nie zrobia juz,
                      z 5D2 tez byly takie klopoty ale to poprawili, bo puszka jest nowa
                      Moje wątki na forum: sport | fashion
                      | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• maxpawel
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 120

Sprawdziłem komplet w zestawie 5D2 + Sigma macro. Działa bez problemu.

Komentarz

• sweetek
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 166

czy ktoś sprawdzał te pixle z 40d?
                          i może z niesystemowymi lampami, lub lampami studyjnymi?
                          pozdr.
                          gg: 6096145

Komentarz

• Janki
                            • 2010
                            • 5

UWAGA!!

Po dziejszym telefonie do dystrybutora www.mega-pixel.pl zostalem poinformowany, że:

ZOSTAŁA WSTRZYMANA SPRZEDAŻ Pixel Knight TR-332

... i ze trwają "dogadywania" z producentem.

Sa dwie mozliwosci. Albo zostanie to wycofane, albo poprawione.

Komentarz

• sebag
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 133

Zamieszczone przez Janki
                              UWAGA!!

Po dziejszym telefonie do dystrybutora www.mega-pixel.pl zostalem poinformowany, że:

ZOSTAŁA WSTRZYMANA SPRZEDAŻ Pixel Knight TR-332

... i ze trwają "dogadywania" z producentem.

Sa dwie mozliwosci. Albo zostanie to wycofane, albo poprawione.
                              Ale jaja
                              Ze strony produkt już zdjęli.
                              W poprawienie raczej wątpię.
                              W takim razie zostaję przy zwykłych chińczykach (bez TTLu, HSS, AF, ABS, RDS, USB, HiFi i innych duperelach) i zaczynam odkładać na nowe PW. Niestety, ale nadal nie mają konkurencji.
                              Pozdrawiam

Komentarz

• dzik
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 884

A ja dzisiaj od nich odebralem paczke

Po pierwszych testach jestem zadowolony, ale podchodzilem do tego zakupu jako troche lepszej wersji zwyczajnych wyzwalaczy. TTL dziala, korekcja tez, czasy 1/8000 dzialaja.

Wady:
                                - uciazliwia zmiana mocy lampy w trybie manualnym, za kazdym razem trzeba przytrzymac set, pozniej power, pozniej moc. Moze zle przeczytalem w instrukcji, ale mogliby zostawic mozliwosc by wystarczylo naciskanie +/-

- problem przy robieniu zdjec z przytrzymanym spustem, co gorsze wyzwalacz z inrterwalem ktorego uzywam tak wlasnie dziala. Lampa blyska w co drugim przypadku: blysk, wspomaganie AF, blysk, wspomaganie...

Nie wiem czy odesle z powrotem, postaram sie w ciagu ustawowych 10dni zrobic jakis plener. PW tez idealne nie sa, szczegolnie razacy jest fakt awaryjnosci stopki.

Czy dystrybutor zwraca pieniadze w przypadku oddania sprzetu po 10-ciu dniach?

Komentarz

Pracuję...