Fotografia dzieci

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KKE
    Bywalec
    • 2005
    • 162

50/1.4 przymkniete o 2/3 stopa, bez post processing (oczywiscie nie cala twarz jest w GO, ale jedno oko jest i to wystarczy):
    Ostatnio edytowany przez KKE; 1847.
    1D i obiektywy Canona

Komentarz

• KKE
      Bywalec
      • 2005
      • 162

Zamieszczone przez jacam
      Myślisz, że jasne szkło jest rozwiązaniem, i zrobisz nim więcej udanych zdjęć niż ciemnym, nie jestem tego taki pewien. Jednym z problemów jest mała GO, naprawdę trzeba dużej wprawy żeby taką mała GO operować w portrecie i jeszcze do tego dobrze kadrować zdjęcie.
      Juz przy odleglosci od fotografowanego dziecka 2m, glebia ostrosci przy 50/1.8 nawet w aparacie APS-C (10/20/30/300/350/400D) wyniesie ponad 10cm (przy 1.4 ok 2cm mniej), a wiec zrobienie fajnego zdjecia nie bedzie wymagac jakis szczegolnych umiejetnosci.
      1D i obiektywy Canona

Komentarz

• jacam
        Bywalec
        • 2005
        • 202

Zamieszczone przez KKE
        Juz przy odleglosci od fotografowanego dziecka 2m, glebia ostrosci przy 50/1.8 nawet w aparacie APS-C (10/20/30/300/350/400D) wyniesie ponad 10cm (przy 1.4 ok 2cm mniej), a wiec zrobienie fajnego zdjecia nie bedzie wymagac jakis szczegolnych umiejetnosci.
        No to ja mam problemy, aby przy tak małej głębi ustawić ostrość na oko, potem przekadrować tak żebym miał kadr i GO jaką chciałem Trzeba zrobić to w ułamku sekundy, nieznaczne poruszenie aparatem w przód lub tył i już nam ucieka GO. Można wcześniej zmienić punkt ustawiania ostrości, tak aby nie trzeba było przekadrować, ale to też nie zawsze się sprawdza.
        canon | tylko zdjęcia pamiątkowe

Komentarz

• trucker
          Coś już napisał
          • 2006
          • 89

Moja metoda na dzieci to obserwacja podczas zabawy, staram sie nie zwracac na siebie uwagi, bardzo przydatny jest tutaj zoom 70-200 bo pozwala mi podazac za nimi nie ruszajac sie z miejsca, a dalej to juz tylko baczna obserwacja i reflex.
          WWW.MALYSZPHOTO.COM

Komentarz

• KKE
            Bywalec
            • 2005
            • 162

Nie ma to jednak jak kawalek dobrego swiatla i fajne tele. 70-200/4 @ 84mm, f4, 1/1000, ISO200:
            1D i obiektywy Canona

Komentarz

• KKE
              Bywalec
              • 2005
              • 162

We wnetrzu nie zawsze kolory wychodza pieknie. 50/1.4 @ f1.6, 1/160, ISO 640:
              1D i obiektywy Canona

Komentarz

• kwv
                Bywalec
                • 2006
                • 118

Zamieszczone przez trucker
                Moja metoda na dzieci to obserwacja podczas zabawy, staram sie nie zwracac na siebie uwagi, bardzo przydatny jest tutaj zoom 70-200 bo pozwala mi podazac za nimi nie ruszajac sie z miejsca, a dalej to juz tylko baczna obserwacja i reflex.
                zdecydowanie popieram twoje refleksje

Komentarz

• KKE
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 162

Mozna urzyc szybkiej stalkie szerokokatnej takiej jak 35/2, 30/1.4, 35/1.4, wtedy GO bedzie wieksza:
                  1D i obiektywy Canona

Komentarz

• KKE
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 162

Temat dzieci jest mi bliski, wiec kolejna fotka w swietle zastanym:
                    1D i obiektywy Canona

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12226

no to ja tez sie pochwale:
                      wciagnalem dzisiaj dziecko do zabawy z aparatem i statywem

i nawet mi corka pozniej zdjecie sama zrobila przy czym jak juz tatus pokazal gdzie nacisnac, to okazalo sie, ze coreczka ma cokolwiek ciezki palec na spuscie i poleciala cala seria
                      Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
                      www albo tez flickr

Komentarz

• gawryl
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 810

a ja popelnilem cos takiego w czasie Swiat i teraz mi sie jeszcze bardziej podoba

350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12226

hehe... kacik zdjec coreczek swoich tatusiow-onanistow (sprzetowych )

EDIT: gawryl, jak napisze, ze corka coraz bardziej mame przypomina, to nie bedzie dla Ciebie nic nowego, nie?
                          Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
                          www albo tez flickr

Komentarz

• gawryl
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 810

Zamieszczone przez akustyk
                            hehe... kacik zdjec coreczek swoich tatusiow-onanistow (sprzetowych )
                            no ba, a jak inaczej?
                            widzialem Twoj blog (rodzinny) - fajowy gratuluje

Komentarz

• gawryl
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 810

Zamieszczone przez akustyk
                              EDIT: gawryl, jak napisze, ze corka coraz bardziej mame przypomina, to nie bedzie dla Ciebie nic nowego, nie?
                              zdania sa podzielone. rodzina zony z uporem maniaka wmawia, ze corcia podobna do mnie... z kolei inni twierdza, ze mala do zonki sie upodabnia - no i dobrze, bo ma wowczas szanse wyrosnac na laske :-D a do tatusia jeszcze zdazy sie upodobnic - charakterkiem

Komentarz

• muflon
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 6763

Hej, to mamy na forum miejsce gdzie można wrzucać fotki maluchów bez zniesmaczania Viteza, i ja się dopiero teraz dowiaduję?? ;-)

Poznajecie tych panów?

Jeden już ćwiczy :

(korciło mnie żeby wyciachać ręce, mam takie ujęcie, gdzie to by się dało ;-))

Drugi jeszcze się zastanawia:

zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...