Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jerzy
    Bywalec
    • 2004
    • 152

Pokaże jeszcze jedno,plener,dwie albo trzy lampy studyjne,może za bardzo wypicowane ale niech będzie...
    http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=1259027
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Komentarz

• pank
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1502

A opowiesz bardziej konkretnie czego używałeś?
      Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Canion
        Uzależniony
        • 2008
        • 551

zdjęcie jak zdjęcie. może wrzuć na strobox z setupem oświetleniowym. wtedy jest jakies pole do dyskusji
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        ps. pank mnie uprzedził.
        Wstawiać jakieś przykłądy bez setupów moim zdaniem mija sie to z celem. bo co, .... mamy jak na MM szósteczki wystawić? )
        Ostatnio edytowany przez Canion; 17216. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Jerzy
          Bywalec
          • 2004
          • 152

Nie pamiętam już za bardzo ale miałem jedną chińską 400ws i dwie 750 Bowensa,wszystko podłączone do sieci 220v.Widać zresztą kontrę na włosach modelki.
          Ps
          Jakbym liczył na "6" to miałbym przez te kilka lat z 50.000 pkt a nie 6000,nie należę do TWA!!
          Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
          http://www.maxmodels.pl/juras.html

Komentarz

• Canion
            Uzależniony
            • 2008
            • 551

a za te punkty to coś można kupić? jakąś lampę czy cuś?

Komentarz

• marekb
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2273

wracając do tematu.
              brak asystenta czy w quadrach czy quuantumach zawsze boli. Mnie conajmniej raz na sesje parasolka czy soft leci i lampka która służy za główną sb-28 jest cała popękana z ubytkami plastiku i aż dziw ze jeszcze pali. Więc waga imo nie ma większego znaczenia, do statywu i tak musimy dopiąć ciężar na dole więc wymyśliłem że najlepiej kupić statyw 6kg, a czy ciężko...?? przynajmniej asystent (ka ) nie musi go cały czas trzymać. Ma też 420cm więc nie ma problemu z zasięgiem, warsztatowicze ostatniej edycji mogą chyba potwierdzić.

czyli masz lekko czyli: quadrę i lekki statyw - musisz mieć asystenta by trzymał, bo ci porwie (chyba, że robisz na ostro )
              masz ciężki zestaw - musisz mieć asystenta by dźwigał.

co do zdjęć dla siebie, przecie nie musisz płacić asystentowi, zawsze możesz wziąć kogoś komu strzelisz kilka zdjęć, czy komuś komu robisz powiesz by wziął ze sobą osobę do trzymania, noszenia.

Komentarz

• pank
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1502

Ja tam mam asystenta i na plenerach z systemówkami, samemu sobie nie wyobrażam pracować w plenerze.
                Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Voy
                  Coś już napisał
                  • 2010
                  • 60

Zamieszczone przez pank
                  Ja tam mam asystenta i na plenerach z systemówkami, samemu sobie nie wyobrażam pracować w plenerze.
                  I to jest sedno sprawy a wizażystka ma patrzeć co poprawić u modela a nie z lampą biegać.

Komentarz

• Canion
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 551

Zamieszczone przez Voy
                    I to jest sedno sprawy a wizażystka ma patrzeć co poprawić u modela a nie z lampą biegać.
                    podobnie jak fotograf powinien focić a nie zajmować sie logistyką sesji. a jak jest to wszyscy wiemy

Komentarz

• Smetek-FAF
                      Dopiero zaczyna
                      • 2011
                      • 18

swiata racja z asysta przy lekkim sprzęcie. lekki wiatr i wszystko leży na ziemi. ja mówiłem nie ma tu dobrego rozwiązania każde z nich ma wady:
                      zalety:
                      -zakładasz okty softboxy i parasolki bez obawy ze to poleci
                      -generator robi jako dociążenie
                      -wyżej umieścisz światło
                      -moc jaka tylko potrzebna
                      wady:
                      - ktoś do pomocy w noszeniu i to największa wada
                      sam urzynam lekkiego sprzętu lampek systemowych ale to na imprezach, rozstawiam sobie na dużej sali a wywalcz na aparacie ich moc jest wystarczająca, ale w plenerze musiałem bardzo blisko umieszczać koło modelki i światłem na wprost, bardzo to wygodne ale efekty są różne. ja bym ci polecił jeśli już to quantuma 600Ws na słonce przed i po południu wystarczy, na lampy coś założysz i jakoś baterypackiem dociążysz ale bierz najmocniejsze statywy bo te średnie już cie kiwają na lekkim wietrze

Komentarz

• Zywczok6
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 57

bierzecie ciezarek 2,5kg na druciku do statuwu na samym dole i nic sie nie kiwa.
                        Smetku dziwi mnie że nie zareagowałeś jak tu dodali foto z Twojej strony... albo przynajmniej Twojej produkcji
                        5d, 6d, 450D, Sy8mm, C17-40, C50, C85, Tair 11A, Industar L/Z i milion innych gratów...

Komentarz

• Adso
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 310

obciazyć statyw można wszystkim, nawet reklamówką wypełnioną kamieniami
                          galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• marekb
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2273

Zamieszczone przez Zywczok6
                            bierzecie ciezarek 2,5kg na druciku do statuwu na samym dole i nic sie nie kiwa.
                            Smetku dziwi mnie że nie zareagowałeś jak tu dodali foto z Twojej strony... albo przynajmniej Twojej produkcji
                            taaa... 2.5kg i na dole, że niby srodek ciężkości nisko...?? idę o krzynkę browka, ze mój statyw z parasolką i systemówką poleci w mig jak tylko lekko mocniej dmuchnie
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            ważny jest jeszcze panie Zywczok rozstaw trójnoga.
                            Ostatnio edytowany przez marekb; 4878. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Adso
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 310

Marku...czepiasz się chciał dobrze nie może wiedzieć jaki masz rozstaw nóg...trójnogu
                              galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• Zywczok6
                                Coś już napisał
                                • 2010
                                • 57

Hmmm ja to sprawdzałem w dwoch sytuacjach:
                                1 systemówka + 90cm parasolka w falujacej wodzie nad jeziorem przy powiewach wiatru (lekkie wbicie w piasku pomogło)
                                2 soft 60x90 + systemowka
                                w obu przypadkach wszystko było stabilne
                                5d, 6d, 450D, Sy8mm, C17-40, C50, C85, Tair 11A, Industar L/Z i milion innych gratów...

Komentarz

Pracuję...