Quantuum R+ Dual Power

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7450

Ja mówię, że na dodatkowym (oddzielnym) akumulatorze jest iformacja, żeby nie ładować go w batterpacku. Oczywiście absurd. Tyle, że to było naklejone na folii fabrycznej i już teraz to zgłupiałem, bo może to był akumulator od Fomei...

A wracając do Quantuuma - niestety jest jakiś kłopot z tymi Battery Packami. Ale żadnej oficjalnej informacji na ten temat jeszcze nie ma.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• zeus1006
      Dopiero zaczyna
      • 2010
      • 32

Witam.
      Zmobilizowany Waszymi dzisiejszymi postami wyładowałem całkowicie swojego batterypacka oczywiście nowy typ o którym tutaj mowa. Do ładowarki podłączyłem tylko baterię która znajdowała się wewnątrz batterypacka. Po około 9 godzinach kontrolka na ładowarce zmieniła kolor z czerwonego na zielony po czym podpiąłem lampę do naładowanego batterypacka. Jaki efekt? Wszystko działa na moje szczęście bardzo dobrze, więc problem występuje tylko w sytuacji gdy ładuje się z ładowarką podłączoną do BP.

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7450

Zamieszczone przez zeus1006
        (...) problem występuje tylko w sytuacji gdy ładuje się z ładowarką podłączoną do BP.
        No chyba raczej nie, bo ja zawsze ładuję bezpośrednio pod ładowarką. Jest jakiś problem z tymi nowymi BP, ale jeszcze nie wiadomo do końca, jaki.

Komentarz

• pzh1
          Dopiero zaczyna
          • 2011
          • 36

zgadzam się.. ja też zawsze ładuję pod BP , i zero problemów..
          5d II, 17-40L, S 50mm 1.4, 70- 200 4.0 IS L,135L 2.0, 430, 580, Q Dual 600Ws

Komentarz

• zeus1006
            Dopiero zaczyna
            • 2010
            • 32

Zamieszczone przez Cichy
            No chyba raczej nie, bo ja zawsze ładuję bezpośrednio pod ładowarką. Jest jakiś problem z tymi nowymi BP, ale jeszcze nie wiadomo do końca, jaki.

Jeżeli jest jakiś problem z tymi nowymi BP to ja mam widocznie wielkiego farta bo u nie ma żadnych problemów.
            Ostatnio edytowany przez zeus1006; 35912.

Komentarz

• Jerzy
              Bywalec
              • 2004
              • 152

W przyszłym tygodniu będą BP 3 MKII,jeżeli mogę użyć znanej wszystkim terminologii. Usterka znana jest producentowi.Ja dzięki uprzejmości sprzedawcy w zamian za moje uszkodzone BP dostałem dwa zastępcze.Nie wiem czy mogę wymienić nazwę sprzedawcy ale jego siedziba mieści się przy JP II w Warszawie.Chwała mu za to bo miałem modelkę chętną do zdjęć w plenerze.Nareszcie zrealizowałem wszystko co zaplanowałem.Niestety pogoda nie dopisała,zrobiłem na jednym BP 3 170 zdjęć,z mocą od 1:1 do 1:1/4.Wynik oceniam na rewelacyjny.Pod koniec zdjęć czas ładowania wydłużył się trochę; jednak przerwy pozwalały na lepsze ustawienie modelki.Co podoba mi się BP? WAGA!!Jak robiłem zdjęcia?

Używałem okty 150 cm i "słoneczka" 70cm
              Polecam raczej słoneczko,silny podmuch wiatru prawie nie zdmuchnął okty razem z wizażystką do wody.Potrzebny Murzyn!!
              Ostatnio edytowany przez Jerzy; 414.
              Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
              http://www.maxmodels.pl/juras.html

Komentarz

• KuzynPit
                Początki nałogu
                • 2008
                • 398

A które jest czym robione? bo to pierwsze widać że jest robione Oktą a to drugie i trzecie?:P
                Hmmm ja ost naliczyłem że na mojej 300tce mogę zrobić ok 200błysków z rożną mocą od 1/32 do 1/1. I faktycznie jak już zaczyna migać czerwona lampka od stanu aku, dłużej się ładuje lampa

Tak na marginesie fajne miejsce do sesji.

Komentarz

• Jerzy
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 152

Jak pogoda dopisze to jadę dzisiaj dalej testować BP.Poprzednio z oktą 150 cm zrobiłem tylko kilka zdjęć.Na pomoście było za bardzo niebezpiecznie,lekki podmuch wiatru i okta się chwieje.Statywy miałem największe jakie można kupić od chińskich importerów-4m,powietrzne.Prawie całą sesję robiłem ze słoneczkiem.Dzisiaj nawet nie spakowałem okty.Nie mam pomocnika a wizażystka jest raczej filigranowej budowy,za wiele nie pomoże.Mażą mi się zdjęcia o zachodzie ze słońcem za modelką....

Komentarz

• KuzynPit
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 398

JErzy też to mam:P chętne do trzymania lamp na sesji są tylko kobiety:P a facetów niiii ma;]

Czyli mam rozumieć dwa zdjęcia z tych były robione z BD? Bo jak tak to ja muszę wytestować swoje w plenerze w takich warunkach;]

Ja mam w sumię trochę bardziej w cieniu zdjęcia z BD:

Wsio zrobione z BD 40cm z dyfuzorem. 300tka ustawiona z tego co pamiętam jakoś na 1/4 mocy albo na 1/32 bo chciałem uzyskać jak najmniejszą GO.

Komentarz

• Jerzy
                      Bywalec
                      • 2004
                      • 152

Te chyba jeszcze robiłem z oktą.Po uważnym przestudiowaniu całego katalogu zauważyłem jednak,że sporo zdjęc było z oktą 150cm.BD założyłem później.Mam nadzieję że dzisiaj w Warszawie pogoda utrzyma się do wieczora.Zabiorę jednak oktę...

PS
                      Byka strzeliłem ortograficznego,wstyd mi trochę,może ktoś poprawić??Proszę.

Komentarz

• KuzynPit
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 398

No ja dzis miałem mieć plener ale niestety siła wyższa w postaci niedysponowanej modelki... a pogoda na wypasie idealna na zdjęcia;/

Jest opcja "edytuj" pod postem Jerzy!

Komentarz

• Cichy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 7450

Informuję, że problem z Battery Packami został zdiagnozowany i teraz juz nie powinno być z nimi problemów.

Komentarz

• KuzynPit
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 398

Cichy a co to za diagnoza?:> Podzielisz się tym z nami?

Komentarz

• Cichy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 7450

W części BP była jakaś wadliwa dioda i jej wymiana załatwia sprawę. Czyli to nie była wina lampy.

Komentarz

• wacho
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 79

Chłopaki, tylko nie bijcie

Jak uzyskać w słoneczny dzień przy użyciu tej lampy małą GO i przy tym oczywiście krótkie czasy: np 1/2000, 1/8000 ?

p.s. Nie za bardzo kumam co to jest ten HSS który przewija się w wątku

(dodam że mam duala r600, 580exII na stanie i phottixa do bezprzewodowego odpalania lampy)

z góry dziki za wyrozumiałość i rady...

Komentarz

Pracuję...