Quantuum R+ Dual Power

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7450

Bez urazy MMM,ale na tym zdjęciu pani ma skórę jak gumowa lala. I temperatura błysku też nie do końca dobrze skorygowana.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• MMM
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4250

Zamieszczone przez Cichy
      Bez urazy MMM,ale na tym zdjęciu pani ma skórę jak gumowa lala. I temperatura błysku też nie do końca dobrze skorygowana.
      Tutaj jest za mocno gładzone, ale zdjęcie wrzucone z imageshack więc już tego nie zmienię a nie będę wrzucał obok drugiego takiego samego tylko z poprawkami.
      Co do kolorów to kwestia gustu. Chciałem żeby było ciepło i tak ustawiłem WB. Od czasów tzw. 'repogalmour' pojawiła się moda na robienie ludziom bardzo jasnych i bladych twarzy, mnie się to akurat nie podoba.
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Ostatnio edytowany przez MMM; 4761. Powód: Automerged Doublepost
      Digart

Komentarz

• KuzynPit
        Początki nałogu
        • 2008
        • 398

Cichy to już kwestia gustu dotyczące obróbki i nie każdemu się to może podobać, raczej MMM chodziło o pokazanie efektu jaki uzyskał z lampą o której mowa w temacie

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7450

Znam lampę Quantuma i nadal twierdzę, że jest tutaj troszkę za "różowo" (zafarb palnika) i troszkę prześwietlona twarz.

Ja bym to widział tak:

Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.

Komentarz

• MMM
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4250

Zamieszczone przez Cichy
            Znam lampę Quantuma i nadal twierdzę, że jest tutaj troszkę za "różowo" (zafarb palnika) i troszkę prześwietlona twarz.
            Ja bym to widział tak:
            Zafarb to nie quantuum ale przestawiony dość mocno balans bieli. Może kwestia kalibracji mojego monitora, może kwestia gustu. Bawić się można ;-)
            ostatecznie takie bym zostawił :-)

Ostatnio edytowany przez MMM; 4761. Powód: Automerged Doublepost
            Digart

Komentarz

• mescalito
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 20

czy ktokolwiek miał jakieś problemy z baterrypackami quantuum?

Komentarz

• KuzynPit
                Początki nałogu
                • 2008
                • 398

mnie jak na razie działą jak należy... ost zrobiłem jakieś 50-100 zdjęć na nim w plenerze i nic nie wskazywało na to żeby się skończyła bateria.

Komentarz

• Jerzy
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 152

Kupiłem Quantuum 600Ws z dwoma baterypackami i obydwa zakończyły swój żywot podczas pierwszej sesji....Nowy typ.Czekam na naprawę gwarancyjną...Wydaje mi się że problem wystąpił podczas ładowania akumulatorów w baterrypacu.Bezpieczniej jest chyba wyjąć akumulator i ładować bez baterrypaca.A może ładowarka jest nieodpowiednia?Nie wiem.Lampa jest wykonana bardzo solidnie i bardzo szybko się ładuje.Mam porównanie bo mam zbieraninę różnych lamp innych producentów,w sumie 9 szt.To co udało mi się zrobić podczas testów lampy:

Jerzy
                  Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
                  http://www.maxmodels.pl/juras.html

Komentarz

• KuzynPit
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 398

A ja w sumie chciałbym powiedzieć że da się uzyskać płytka głebie bez użycia HSSa i np filtrów ND... Ja przynajmniej przypadkowo uzyskalem efekt małej głebi przy uzyciu mojej 300tki w studio... wszystko zasluga hmmm plastra miodu i dyfuzora na Beauty dishu. Załozyłem wsio i na 1/32 światło błyskowe jest na tyle słabe że można otworzyć nawet do f/2.2 spokojnie!! Aczkolwiek nie mam ładnego sampla jeszcze bo moja 50tka lubi mydlić poniżej f2.5. Jak tylko coś obrobię to pokażę na dniach

Komentarz

• aligator16
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 457

Zamieszczone przez KuzynPit
                      A ja w sumie chciałbym powiedzieć że da się uzyskać płytka głebie bez użycia HSSa i np filtrów ND... Ja przynajmniej przypadkowo uzyskalem efekt małej głebi przy uzyciu mojej 300tki w studio... wszystko zasluga hmmm plastra miodu i dyfuzora na Beauty dishu. Załozyłem wsio i na 1/32 światło błyskowe jest na tyle słabe że można otworzyć nawet do f/2.2 spokojnie!! Aczkolwiek nie mam ładnego sampla jeszcze bo moja 50tka lubi mydlić poniżej f2.5. Jak tylko coś obrobię to pokażę na dniach
                      Dłuższa ogniskowa, oddalanie lampy, zakładanie większej ilośći dyfuzorów na lampę, ale to wszystko półśrodki

Komentarz

• eclipse
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 119

to sprobuj taka metode zastosowac w plenerze, w pelnym sloncu, na ktore nie zalozysz plastra miodu i dyfuzora
                        5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Komentarz

• KuzynPit
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 398

no dobrze przy pełnym słońcu to wiadomo, ja tu mowie o warunkach stricte studyjnych i w miare ciemnych. Przy ostrym słońcu raczej bez hssa nie polece na dużej dziurze i to akurat wiem;]

Komentarz

• eclipse
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 119

no dobrze przy pełnym słońcu to wiadomo, ja tu mowie o warunkach stricte studyjnych i w miare ciemnych. Przy ostrym słońcu raczej bez hssa nie polece na dużej dziurze i to akurat wiem;]
                            to tak zwana "oczywista oczywistosc" z tym, ze ostatnich kilka stron tego tematu traktuje wlasnie o hss w odniesieniu do fotografii w plenerze, wiec przytoczenie podstaw fotografii w odniesieniu do warunkow studyjnych jest troszke z czapki

nie to zebym sie czepial, ale czasem mozna sie pogubic w tak "poprzeplatanych" postach

peace
                            5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Komentarz

• Cichy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 7450

Zamieszczone przez Jerzy
                              KWydaje mi się że problem wystąpił podczas ładowania akumulatorów w baterrypacu.
                              Na akumulatorze i chyba w instrukcji jest napisane, że nie wolno ładować aku w BP.
                              Zamieszczone przez Cichy
                              Na akumulatorze i chyba w instrukcji jest napisane, że nie wolno ładować aku w BP.
                              PS. sprawdziłem, napisane jest tylko na dodatkowym akumulatorze, w instrukcji jest napisane, że "można ładować bezpośrednio przez ładowarkę" a na akumulatorze, że "nie wolno ładować w batterypacku" :/
                              Ostatnio edytowany przez Cichy; 343. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• KuzynPit
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 398

Cichy- troche nie kumam tego co napisałeś. Jak nie możesz ładować akumulatorwa w BP? przecież logicznie rzecz biorąc akumulator masz w BP i wg intrukcji pisze że podpina się do niego kabel i się ładuje i tyle ? ja tak ładowałem, wprawdzie tylko 2 razy ale nie zauważyłem żadnych zmian... no chyba że coś źle zrozumialem w tym co napisałeś.

Komentarz

Pracuję...