Quantuum R+ Dual Power

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aligator16
    Początki nałogu
    • 2008
    • 457

A ten quantuum jaką ma obudowę? Bo wygląda na mocno plastikową, w tronixie się raczej tego nie doświadczy ;]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zamieszczone przez Przemek Lipski
    Dwa akumulatory żelowe 12V/12Ah to jakieś 260
    hmm ja kupowałem 2x20ah za 210 zł ;]
    Ostatnio edytowany przez aligator16; 15716. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• pank
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1502

Quantuum ma obudowę plastikową ale wygląda dość solidnie. Oczywiście można taniej, jak ktoś ma smykałkę do rękodzieła to czemu nie, ja jakoś wolę zapłacić trochę więcej za sensowne, kompaktowe rozwiązanie. Quantuum + 2 aku to mocy po uszy, a wszystko mieści się w dość małej torbie, jest bardzo mobilne a i wygląda przyzwoicie.
      Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Przemek Lipski
        Bywalec
        • 2006
        • 212

Niestety tej mocy po uszy zawsze brakuje pod koniec sesji jak solidnie świecisz Prawa Murphy'ego ))
        "Wszyscyśmy z płócien
        Rembrandta:
        To tylko kwestia
        Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Komentarz

• pank
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1502

Według moich ostrożnych szacunków jeden akumulator quantuuma starczy na ok 200 klatek "solidnego świecenia" na 2 lampy, 3 akumulatory to 600 klatek, zakładając że we wszystkich potrzebne są 2 źródła światła i to dość mocne. Nie wiem jak Tobie, ale mi starczy po uszy. Jak komuś mało, dodatkowe aku są małe i w miarę tanie.
          Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Przemek Lipski
            Bywalec
            • 2006
            • 212

Co to znaczy mocne? Bo ja robię w plenerze z jedną lampą 1000 Ws.
            "Wszyscyśmy z płócien
            Rembrandta:
            To tylko kwestia
            Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Komentarz

• pank
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1502

Szacowałem 1000 + 800 Ws.

Komentarz

• aligator16
                Początki nałogu
                • 2008
                • 457

Zamieszczone przez pank
                Podpiąłem na stoisku jedną lampę 1000 Ws i czas ładowania na pełnej mocy miał poniżej sekundy. Zdecydowanie wygrał quantuum.
                yyy u mnie 1000Ws quantuum ładuje się prawie 3 sekundy na pełnej mocy tylko że z sieci... ;]

Komentarz

• pank
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1502

Pytanie, który quantuum

Komentarz

• aligator16
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 457

Zamieszczone przez pank
                    Pytanie, który quantuum
                    R+ 1000Ws

Komentarz

• pank
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1502

Dokładnie się nie przyglądałem ale to były albo fomexy albo seria S. Nie porównywałem czasu ładowania z sieci.

Komentarz

• aligator16
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 457

Zamieszczone przez pank
                        Dokładnie się nie przyglądałem ale to były albo fomexy albo seria S. Nie porównywałem czasu ładowania z sieci.
                        Ja bym najlepiej zobaczył w sklepie albo gdzieś kto ma, niemożliwe żeby się ładowała w takim czasie. Fomex HD 400 ma niby max 1s. A na targach jak to wiadomo mogli coś namieszać ;] A i zbytnie różnicy między siecią może nie być, ale żeby 1000Ws ładowało się poniżej 1s to bardzo dziwne. Albo ja mam bardzo słaby prąd w gniazdku ;]

Komentarz

• pank
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1502

Sam byłem zdziwiony, zwłaszcza że osobiście wszystko podłączałem. Poprosiłem miłego pana o zasilacz, podszedłem do najmocniejszej lampy jaką mieli na stoisku, podłączyłem, ustawiłem pełną moc i z 10 razy wyzwoliłem testowo.

Komentarz

• PrzemQs
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 117

w czerwcu planuje kupic duala R+600 i zastanawiam się czy jest sens kupowac w zestawie tzn z aku czy kombinowac cos na wlasną rękę co wyjdzie taniej a moze nawet efektywniej?? prosze o radę :P
                            Enter the Workshop

Komentarz

• lukeandro
                              Coś już napisał
                              • 2009
                              • 54

Zamieszczone przez PrzemQs
                              w czerwcu planuje kupic duala R+600 i zastanawiam się czy jest sens kupowac w zestawie tzn z aku czy kombinowac cos na wlasną rękę co wyjdzie taniej a moze nawet efektywniej?? prosze o radę :P
                              A to się tak da kupić Dual 600 bez akumulatora ??

Komentarz

• mateuszkaratysz
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 330

da...ostatnio ktoś sprzedawał na alledrogo same battery packi do duala

Komentarz

Pracuję...