Dpp 3.9

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nightartist
    Zablokowany
    • 2008
    • 33

http://www.fredmiranda.com/forum/topic/942963/0 plug-in do DPP 3.9 dodajacy nowe opcje.

Komentarz

• WaldekA
      Bywalec
      • 2006
      • 246

Mam problem z DPP. Wszystko jest w porządku, poza jedną wkurzającą drobnostką. Przy otwarciu zdjecia i wprowadzeniu porawek jet OK. Problem pojawia sie przy zamykaniu zdjęcia, program zamyśla sie na dłuższą chwilę i dopiero zamyka zdjęcie. Win7 64bit, Dpp 3.9. Na słabszej maszynie i Win XP 32bit było wszystko w porządku. Czytałem że DPP potrafi zamulić jak w folderze jest za dużo zdjęć, ale to dzieje się niezależnie od ilości plików.
      Kiedyś tu była stopka:-)

Komentarz

• szwayko
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2085

Zamieszczone przez WaldekA
        Mam problem z DPP.
        Ja tez używam na Win XP 32bit i Win7 64bit - i jest jednakowo.
        Odpal sobie menedżer zadań i zobacz co się dzieje podczas zamykania zdjęcia.
        Może plik wymiany jest uruchamiany. Win 7 64bit bierze więcej RAMu i teraz ci niestarcza.
        frickr FB
        www.szwajkowski.pl

Komentarz

• zbyszekjan
          Początki nałogu
          • 2007
          • 348

do pobrania oficjalnie http://software.canon-europe.com/software/0039356.asp
          pozdrawiam

Komentarz

• Jacek23
            Początki nałogu
            • 2004
            • 372

Na polskiej stronie Canona jest tez juz oficjalnie 3.9.2
            Pozdro
            [email protected]
            https://www.facebook.com/Jacek23333

Komentarz

• wagteil
              Bywalec
              • 2010
              • 242

Po zainstalowaniu nowego DPP wystapil maly klopot, nie moge zachowywac zmian w pliku pod ta sama nazwa pliku. Jak to zmienic? komunikat:

Uploaded with ImageShack.us
              8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• polm
                Początki nałogu
                • 2008
                • 271

Może masz ustawiony atrybut read-only na plikach, może brakuje Ci miejsca, albo nośnik masz r-o.
                Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Komentarz

• wagteil
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 242

Nie wiem co to jest nosnik r-o, ale mam rzeczywiscie zapisane w plikach 'read only'. Klopot w tym, ze nawet jak to zmieniam dla calego folderu i dam 'aplly', to on po przemieleniu zawartosci dalej pokazuje ze jest tylko do odczytu! Gdzie to mozna skuteczniej zmienic?
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Musze dodac ze zakladalem na nowo system, teraz co sie nie rusze z jakimis zmianami komputer pyta mnie o pozwolenie administratora, moze tu jest pies..
                  Ostatnio edytowany przez wagteil; 36457. Powód: Automerged Doublepost
                  8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• Jacek23
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 372

A ja mam problem z pipetka balansu bieli, biore ja i nie moge klikac na zdjeciu co by dobrac BB, dodam ze po wybraniu jej kursor tez nie zmienia sie w pipetke, jednak przycisk pipetki pojawia sie jako wcisniety, moze macie jakas rade?
                    Pozdrawiam
                    [email protected]

Komentarz

• polm
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 271

Zamieszczone przez wagteil
                      Nie wiem co to jest nosnik r-o, ale mam rzeczywiscie zapisane w plikach 'read only'. Klopot w tym, ze nawet jak to zmieniam dla calego folderu i dam 'aplly', to on po przemieleniu zawartosci dalej pokazuje ze jest tylko do odczytu! Gdzie to mozna skuteczniej zmienic?
                      Musze dodac ze zakladalem na nowo system, teraz co sie nie rusze z jakimis zmianami komputer pyta mnie o pozwolenie administratora, moze tu jest pies..
                      R-o to read only, takiego skrótu użyłem, czyli np. płytak CD. Nie rób na katalog, tylko wejdź w katalog i zrób ctrl+a, potem prawy klawisz myszy, właściwości i wtedy wyczyść atrybut r-o. Albo menu start-> uruchom -> cmd -> przejdź do katalogu z rawami, i napisz attrib -R *.* /S . To powinno wyczyścić Ci atrybut r-o w danym katalogu wraz z podkatalogami.
                      Odnośnie drugiego wpisu, to dodaj sobie uprawnienia administratora i nie będzie Cię pytał.
                      Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Komentarz

• enkoder
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 29

Zamieszczone przez szwayko
                        Ja tez używam na Win XP 32bit i Win7 64bit - i jest jednakowo.
                        Odpal sobie menedżer zadań i zobacz co się dzieje podczas zamykania zdjęcia.
                        Może plik wymiany jest uruchamiany. Win 7 64bit bierze więcej RAMu i teraz ci niestarcza.
                        A ile macie RAM-u Panowie, bo u mnie na Win7 64bit wszystko śmiga idealnie.
                        Mam 6GB RAM-u, Windows sam chciał kiedyś zrobić mi 9 wirtualnej, ustawiłem "Automatycznie zarządzaj rozmiarem pliku stronicowania" i nigdy nie przydziela więcej jak 4-5GB. W każdym razie z DPP nie mam problemów.

Komentarz

• wagteil
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 242

Czy ktos mi powie dlaczego to cudne DPP wywala mi niekiedy podczas obrabiania ustawienia proflu dla monitora..? Dosc czesto sie zawiesza a pozniej po restarcie sam zmnienia te ustawienia. Ostatnio zapomnialem ze tak robi i przerobilem na zielonkawo pare setek zdjec..
                          8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• ewg
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1079

Widocznie DPP przywraca część domyślnych ustawień po jego nienormalnym zamknięciu. Kiedyś to zauważyłem, gdy z winy innego programu również DPP musiał się przedwcześnie zwinąć i straciłem ustawienia mojego katalogu roboczego. Od tamtej pory przechowuję kopię zawartości klucza rejestru "DPP" (w pliku *.reg) i dzięki niej bezmyślnie przywracam spodziewane ustawienia na przykład po instalacji na czystym systemie. Polecam!
                            Po kilku tygodniach używania wersji 3.9 dochodzę do wniosku, że tylko mi utrudnia pracę (w porównaniu do 3.8 ). Nowego USM nie używam w ogóle (ale o tym już tu pisałem). Nowy pasek narzędzi jest tak zagęszczony, że jakoś przestałem wygodnie trafiać myszą w niektóre narzędzia a szczególnie Next/Previous i zamiast nich często niechcący odwracam fotki o 90 stopni. Pomyślałem, czas wyłączyć pasek - czas na klawiaturę i czytam w menu programu: Next - Right arrow, Previous - Left arrow. Proste, nie prawdaż? Tylko, że nie działa... :/ Żeby było śmieszniej czasem działają strzałka w dół i wgórę a jak nie to jeszcze trzeba dołożyć Ctrl. Za nic nie mogę się do tego przyzwyczaić. Ok trzeba będzie popracować nad precyzją myszy. Taraz ikonka Batch'a - zawsze była skrajnie po prawej a teraz sciska się z pozostałymi narzędziami pozostawiając z prawej większą część paska narzędzi pustą. - Olać. - Jeszcze włączam Trim'a (Alt+C) - w porządku. Teraz Stamp'a (Alt+S) - oj znowu coś sknocili. W poprzednich wersjach oba te moduły włączały się tak samo szybko. W tej Stamp już wyraźnie opóźnia a funkcjonalność ta sama! Wreszcze wciskam Alt+Q (Quick check tool) - niewiele zmian tylko ten cholerny Rating. Przyzwyczaiłem się do 1,2,3 bez Alta (choć w instrukcji zawsze było z Altem) i teraz ciężko się przestawiam, bo samo 1,2,3,4,5 wstawia mi (na razie) niepotrzebne gwiazdki. - Olać. ;-)
                            Ostatnio edytowany przez ewg; 7397. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Jacek23
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 372

Swiete slowa, ja mam spowrotem 3.8.1
                              [email protected]

Komentarz

• KubaZowsik
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 103

Zamieszczone przez nightartist
                                http://www.fredmiranda.com/forum/topic/942963/0 plug-in do DPP 3.9 dodajacy nowe opcje.
                                Fajny dodatek, napisałem do nich czy nie mogliby w następnej aktualizacji dodatku, dorobić funkcjonalność w postacie kopiowania recepty z pliku do pliku/plików przy użyciu klawiatury oraz więcej opcji wielkości miniatur. To samo napisałem też do Canon Europa. Z Canon Europa dostałem odpowiedź, że została przekazana sugestia wprost do zawodników którzy są za to odpowiedzialni. Zobaczymy ..

Komentarz

Pracuję...