Dpp 3.9

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • polm
    Początki nałogu
    • 2008
    • 271

Zamieszczone przez ewg
    Powtarzasz mit, jakoby DPP miał cokolwiek wspólnego z .Net'em. Placebo też czasami pomaga. Środowiska .Net używają dotąd u Canona tylko EOS Utility i CameraWindow (czy jakoś tak, dla kompaktów w każdym razie program). U mnie brak zwisów od wersji 2.x.
    To nie mit. DPP korzysta z .net. Odinstaluj .net i zobaczysz czy zadziała Ci DPP. Uruchomi się, ale nic więcej w nim nie zrobisz.
    Samo DPP.exe zostało napisane w "normalnym C++", ale DLL-e do DPP napisane są w zarządzanym C++.
    Jeżeli podejrzysz któregoś z DLL odpowiedzialnych np. za demozaikowanie w DPP to znajdziesz tam tekst typu:
    <assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0">
    a także
    Attempt to use MSIL code from this assembly during native code initialization. To są ślady które zostawia .net.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Komentarz

• ewg
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1079

Zamieszczone przez polm
      To nie mit. DPP korzysta z .net. Odinstaluj .net i zobaczysz czy zadziała Ci DPP. Uruchomi się, ale nic więcej w nim nie zrobisz.
      Bzdura. :rolleyes:
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Yyy, tzn nie wiem co się dzieje po odinstalowaniu .net (jeśli to w ogóle wykonalne na systemach nowszysch niż XP?), ale wiem, że zawsze testuję nowe wersje DPP na dziewiczym XP i zgadnij jak działa? ;-)
      Ostatnio edytowany przez ewg; 7397. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• wagteil
        Bywalec
        • 2010
        • 242

[QUOTE
        Oprócz tego przy pracy w powiększeniu 100% (a nawet 200% ) ruszając suwaczkami ostrzenia niemal od razu widzimy efekty, co mocno ułatwia dobór ustawień. [/QUOTE]

Mi tez sie wydaje ze smiga nieco szybciej przy pracy suwakow.
        8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• wagteil
          Bywalec
          • 2010
          • 242

A tak swoja droga, co jest odpowiedzialne w kompie za szybkosc otwierania RAW-ow w DPP czy tez za prace suwakow, RAM czy procek? A moze cos jeszcze?
          8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• Paul80
            Początki nałogu
            • 2008
            • 257

W końcu konkretne wyostrzanie w DPP
            Tak korzystając z okazji zapytam, czy gdzieś można śledzić informacje o rozwijaniu się DPP, czy Canon nie udziela takich informacji?
            Ostatnio edytowany przez Paul80; 14478. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• wagteil
              Bywalec
              • 2010
              • 242

U mnie RAW ze starej 5D otwiera sie w nowym DPP dokladnie dwie sekundy na pelnym ekranie, ile u was?
              8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• polm
                Początki nałogu
                • 2008
                • 271

Zamieszczone przez ewg
                Bzdura. :rolleyes:
                Yyy, tzn nie wiem co się dzieje po odinstalowaniu .net (jeśli to w ogóle wykonalne na systemach nowszysch niż XP?), ale wiem, że zawsze testuję nowe wersje DPP na dziewiczym XP i zgadnij jak działa? ;-)
                To jest podgląd biblioteki FHistgram.dll odpowiedzialnej za histogram w DPP.

Jak widać obiekt FHistCtrlClass dziedziczy po System.Object z biblioteki klas .NET.

Spróbuj zmienić nazwę pliku FHistgram.dll (w katalogu DPP) i uruchomić DPP. Uruchomi się, ale wywali się przy podglądzie zdjęcia.
                Jeżeli dalej nie wierzysz to zainstaluj sobie Translantikę (słownik PWN). Ten program ma w części rezydentnej (może naprawiono już?) błąd i uniemożliwia działanie czegokolwiek napisanego z wykorzystaniem .net. Np. nie działa menadżer kart ATI. Z takim samym błędem wywala się wszystko co napisane w .net, DPP też.
                Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Komentarz

• Paul80
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 257

Canon mógłby jeszcze dodać pośrednie stopnie odszumiania i byłoby dobrze w tym temacie, bo są za duże skoki rozmycia z 2 na 3 itd.i wyostrzanie niewiele zadziała.

Komentarz

• canis_lupus
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1252

z tym .netem to jest dziwnie. Nie będę sie opierał przy żadnej opcji, ale używam dpp pod linuxem poprzez wine'a. Czyli jako takiego windowsa nie mam, .net nie instalowałem a dpp działa znakomicie.
                    "I love You Cię" Różyczko...
                    Galeria ,
                    Druga galeria,

Komentarz

• photogambler
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 105

Zamieszczone przez luc_october
                      Powinni zintegrować z DPP Picture Style Editor.... prawie jak Capture One
                      wlasnie,mam prymitywne pytanie:jezeli "obrobie" w PStyle i otworze w DPP to nie widze zmian w pliku.Jak przenieść zmiany do DPP? Czy jest jakas wlasciwa kolejność obrobki? Sorry,ale przyzwyczailem sie do innych softow;(
                      6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Komentarz

• luc_october
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 447

Zamieszczone przez photogambler
                        wlasnie,mam prymitywne pytanie:jezeli "obrobie" w PStyle i otworze w DPP to nie widze zmian w pliku.Jak przenieść zmiany do DPP? Czy jest jakas wlasciwa kolejność obrobki? Sorry,ale przyzwyczailem sie do innych softow;(
                        Obrabiasz w PSE, Zapisujesz plik PF2 na dysku. Otwierasz DPP a w nim wybrane zdjęcie i otwierasz w zakładce RAW w narzędziach przerobiony plik.
                        Z początku podchodziłem sceptycznie to kombinacji tych dwóch programów, ale efekty można uzyskać bardzo ciekawe i w dodatku styla można wgrać sobie do puszki
                        http://500px.com/luc_october

Komentarz

• photogambler
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 105

Zamieszczone przez luc_october
                          Obrabiasz w PSE, Zapisujesz plik PF2 na dysku. Otwierasz DPP a w nim wybrane zdjęcie i otwierasz w zakładce RAW w narzędziach przerobiony plik.
                          Z początku podchodziłem sceptycznie to kombinacji tych dwóch programów, ale efekty można uzyskać bardzo ciekawe i w dodatku styla można wgrać sobie do puszki
                          no wlasnie,zobaczylem te efekty:-) a nie moglem w helps znaleźć jak je utrzymac.JESTEM CI B.WDZIĘCZNY.Dzieki
                          6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Komentarz

• szwayko
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2085

Słuchajcie jest jakiś skrót do -Paste recipte-. Chyba nie, a może da się go zrobić?
                            frickr FB
                            www.szwajkowski.pl

Komentarz

• kirkris
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 16

Witajcie,
                              gdzie mozna znaleźć nowy update dpp do 3.9? Na stronie canon-europe jest tylko wersja 3.8.1 chyba że ja nie umiem jej znaleźć

Komentarz

• szwayko
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 2085

W tym wątku, trzeba go tylko trochę przeczytać a nawet wystarczy przejrzeć.
                                frickr FB
                                www.szwajkowski.pl

Komentarz

Pracuję...