Moim skromnym zdaniem program już zasługuje na miano bety - efekty i stabilność są zadowalające, dlatego wnioskuję o wypuszczenie wersji z zapisem
Machinery HDR Effects
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
-
MMM, ujawnisz choć rąbek algorytmu? Wyznaczasz histogram w promieniu wokół analizowanego punktu, rozciągasz go na pełen zakres i mapujesz wartości RGB na wartości po rozciągnięciu? Fakt, że czas przetwarzania rośnie wraz z promieniem sugeruje coś podobnego.
Moim zdaniem przydałaby się jeszcze opcja przetwarzania tylko luminancji, bo efekt potrafi za mocno pojechać z kolorami. Jakaś konwersja np. do IHS przed processingiem. Dałoby to większą kontrolę nad uzyskiwanym efektem.
Może nawet suwaki z siłą ustawianą indywidualnie dla każdego kanału?Body, stałki, zoomikKomentarz
-
-
Komentarz
-
pod windows seven też
Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
http://noop.pl <-homesiteKomentarz
-
Komentarz
-
-
Pod łindołsem jest ok, ale pod WINE jest taki efekt że jak biorę Open Image - to jest tylko możliwość otwarcia plików *.bmp a nie wszystkich graficznych - pewnie coś nie tak z okienkiem - zrób z łaski swojej opcję "Wszystkie pliki" z filtrem *.*
EDIT: Zapis jest nie za bardzo bo zapisuje się w rozdzielczości w jakiej jest wyświetlane okno główne a nie w rozdzielczości oryginałuOstatnio edytowany przez arturs; 4076.5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
A jak robisz drag&drop np. jpg to otwiera?
Zapis jest taki jak trzeba. Wszystkie pliki szersze niż 1280 pikseli przy otwieraniu zostają przeskalowane do 1280px ze względu na szybkość obliczeń.Komentarz
-
MMM - szacuneczek
Próbka delikatnego poprawiania przy użyciu Twojego programu ->
przed:

po:

Jak widać... wydobyło sporo szczegółów i chyba o to chodzi
Pozdrawiam i jeszcze raz - Podziwiam
Komentarz
-
Jak sprawdzę to napiszę bo na windowsie teraz działam
Edit: Sprawdziłem - Drag&Drop nie działa prawidłowo.. loading image na dole i program wisi
uuu... to trochę mało - przy podglądzie ta szybkość jest ważna ale przy pliku wynikowym rozdzielczość też ma znaczenie..
generalnie efekty zwłaszcza jak się nie przegnie są całkiem fajne:
Pierwsze z brzegu z czwartku:
źródło
po zmianach:
Ostatnio edytowany przez arturs; 4076.5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
MMM - daj zapis w wyjściowej rozdziałce, a osobiście przeleję Ci na konto kwotę
- Narzędzie fajnie i przydatne - chętnie wspomogę finansowo dalsze prace ;p (mam nadzieję, że nie tylko ja)
Komentarz

Komentarz