Machinery HDR Effects
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
-
Co zamierzasz dodać w pełnej wersji jeśli ta jest demo i z zapisywaniem? :-D
Teraz programik jest super.Komentarz
-
Hmm... na to pomogłaby pewnie opcja otwierania plików RAW, albo chociaż 16-to bitowych TIFFów. Bo domyślam się że w tej chwili program takich nie łyka?
A już w ogóle ideałem dla mnie by było jakby to był plugin do Lightroom
Komentarz
-
Przetwarzanie 16-bit, brak limitu rozmiaru, zapisywanie do bezstratnych formatów np. TIFF16bit.
Łyka, ale przetwarzanie i tak jest na 8 bitach.Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.Komentarz
-
Czy bylaby mozliwosc dodania konwersji wielu plikow na raz? Np. cala seria sfotografowanego nieba, np. 500 sztuk fotek, zaznaczenie tego, ustawienie i batch convert wszystkiego na raz. Ogolnie chodzi o zdjecia poklatkowe i skladanie z nich filmow tzn. timelapse
By to byl ogromny plus dla programu.Komentarz
-
W darmowej wersji na pewno tego nie będzie.
Wrzuciłem nową wersię 0.9.
Zupełnie od nowa przepisałem algorytm zmieniając jakość obrazu i prędkość. Obrazki teraz wyglądają trochę inaczej niż wcześniej :-). Zniknął też suwak od detekcji krawędzi.
A to moje stare foto podrasowane nową wersją.
Komentarz
-
o to trzeba sobie zachować wersje z 8
pozdrawiam i cały czas kibicuje !Coś na czarno-żółtym pasku z nazwą na N
moje pstryki
Komentarz
-
Miałem dzisiaj dużo czasu w pracy więc zająłem się ulepszaniem programu :-)
Jest dużo nowych rzeczy. Najważniejsze to tryby nakładania detali na obrazek a wśród nich możliwość wyświetlenia samej mapy światła wygenerowanej przez program idealnej jako warstwa PS do dalszej pracy (poprawianie, maskowanie itd.)
P.S
Proszę mi raportować gdyby się wywaliło przy wczytywaniu obrazka :-)Komentarz
-
-
u mnie działa normalnie: Vista Business 32bit, pewnie masz coś z kompem;/wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:Komentarz
-
Ech, prosiłem o raportowanie jeśli "się wywala" a nie "się nie wywala" :-). U mnie wersja release chodzi normalnie i nie udało mi się jej przewrócić, ale wersja debug na niektórych zdjęciach mi raportuje dziwny błąd naruszenia pamięci przy wczytywaniu.Komentarz
-
Marku a czy moglbys dorobic jeszcze jedna funkcje? Chodzi mi o to ze jak sie klika na zdjecie prawym klikiem to widac oryginal a gdybys tak dorobil ze po kliknieciu lewego klika byloby widac efekt poprzedniego ustawienia (A moze nawet cos w stylu historii w PS). Ulatwiloby to ocene wprowadzanych korekt .
I moze by tak "Save as..." zamiast Save ?
Ostatnio edytowany przez tpop; 553.Komentarz
-
Ja dopiero ściągnąłem i nie mam jeszcze żadnych wniosków z pracą bo dopiero testuję ale chylę czoła MMM...
Póki co fantastyczne efekty, szczególnie kiedy wejściówka jest B/WW życiu liczą się tylko chwile a ja wciąż uczę się je zatrzymywaćKomentarz
-

Komentarz