Machinery HDR Effects
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
w obu przypadkach podstawia się link: http://www.marekduda.pl/autolevels/
i pojawia się komunikat: Under constructionCoś na czarno-żółtym pasku z nazwą na N
moje pstryki
Komentarz
-
Takie są skutki programowania metodą kopiuj / wklej :-)w obu przypadkach podstawia się link: http://www.marekduda.pl/autolevels/
i pojawia się komunikat: Under construction
Wrzuciłem poprawkę i kilka nowości.
Suwak "Shadows / Highlights areas detect" uruchamia analizę obrazu w celu znalezienia obszarów ciemnych oraz jasnych i płynnie zmienia między nimi granice (przy zachowaniu krawędzi). Przydaje się gdy jeden z suwaków S lub H ma znacznie większą wartość od drugiego.Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.Komentarz
-
-
Ja jeszcze zwrócę uwagę, że po otwarcia zdjęcia metodą drag&drop jak klikam w zapisz jako to program nie wie skąd pochodzi zdjęcie i proponuje zapis w katalogu z którego ostatnio było otwierane zdjęcie poprzez menu Plik/Otwórz.
Taka drobna upierdliwość przy użytkowaniu.
Dziękuję
Wiem, że nic nie wiem :/Komentarz
-
No i tak będzie bo to link do strony projektu (która jest na liście rzeczy do zrobienia na dalszych pozycjach).W about jest nadal link http://www.marekduda.pl/autolevels/
nazwa wersji jest 0.9.6Komentarz
-
Hihihihi... a mi się to akurat bardzo spodobało, bo zapisuję sobie wynik w innym katalogu i nie martwię się o nadpisanie oryginalnego pliku. Ciekawe, czy efekt był zamierzony, ale jak dla mnie to rewelacja.Komentarz
-
Ok. Wiem, że pewnie przerysowane, ale właśnie o taki "komiksowo-game'owy" efekt mi chodziło i od jakiegoś czasu już szukałem pomysłu na coś w stylu HDR'a ale z modelem na pierwszym planie, a to niestety dość ciężka sprawa by wyszło nieźle (planuję dość dynamiczne fotki w przeciwieństwie do poniższych ale to tak w ramach testu).
Program rewelacja.
Oryginał
Postprocessed
Wiem, że nic nie wiem :/Komentarz
-
Śledzę cały wątek i powiem szczerze, że podziwiam MMM za to wszystko. Program jest ciekawy i jeśli ktoś umie dobrze mieszać do tego w PS na warstwach to można całkiem ciekawe obrazy stworzyć
.
Jeśli mógłbym również wnieść coś do poprawek to jeśli była by funkcja obrotu fotki w lewo prawo, zdjęcia w kadrze pionowym wczytują mi się czasem w poziomie. Wiem, że większe pole widzenia
ale przydało by się.
PzdrKomentarz
-
a co tym? Nie sprawdza sie w ogolnej koncepcji?Marku a czy moglbys dorobic jeszcze jedna funkcje? Chodzi mi o to ze jak sie klika na zdjecie prawym klikiem to widac oryginal a gdybys tak dorobil ze po kliknieciu lewego klika byloby widac efekt poprzedniego ustawienia (A moze nawet cos w stylu historii w PS). Ulatwiloby to ocene wprowadzanych korekt .Komentarz
-
-
e tam od razu awantura.. MMM zbiera po prostu klientów na wersję bez ograniczenia rozdzielczości i z przetwarzaniem wsadowym
Jeszcze jak na program z "auto" w nazwie powinien automatyczne najlepsze ustawienie wykrywać a nie tych suwaków tyle i nie wiadomo co i jak i kręcić trzeba
5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
a mie się programik zaraz po próbie załadowania zdjęcia wyłącza... mam win xp +sp3 a jeszcze wczoraj z sp2 wszystko działało -spsułem coś?Komentarz
-
MMM - program jest genialny. Naprawde chyle czolo, mala rzecz a efekty sa swietne!
ps: zrob wersje w jakims GTK+ pod gnoma na linuxa
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux UserKomentarz

Komentarz