Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piast
    Bywalec
    • 2007
    • 111

jeśli cena ma być niższa tym bardziej bym nie robił ograniczeń dla tych co nie maja netu w domu ,dla przykładu ja korzystam z oryginalnego PS 6 bo nie ma tam pierdół związanych z aktywacją przez internet.
    nikt nie będzie się bawić w crack'owanie pragramu za 90zł ,w końcu to nie gra komputerowa
    Fotografia w studio i plenerze - od zdjęć ślubnych ,fotomontaże do opuszczonych budynków i ruin.
    Fotograf Koziegłowy, Czerwonak, Poznań. http://am-foto.pl
    http://fotograf-kozieglowy.com.pl ,pisane przez Ł http://fotograf-koziegłowy.com.pl

Komentarz

• kalibert
      • 2007
      • 4

Zamieszczone przez MaXi_JaZz
      Vista Ultimate x64 SP2 bez problemu.
      Niestety u mnie na Viscie x32 nie uruchamia się wcale przy czym poprzednia wersja działała.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Merde
        Jeśli mam w tym celu specjalnie zakładać np. konto na Paypalu, to faktycznie podziękuję.
        Widzisz, co osoba to subiektywna ocena. A jeśli ja miałbym specjalnie logować się do konta w banku, wpisywać dane do przelewu, czekać na sms aktywujący... albo specjalnie szukać portfela, wyciągać kartę kredytową, wpisywać jej detale, zamiast zapłacić trzema klikami w Paypalu to ja faktycznie podziękuję .
        Dla nieposiadaczy Paypala założenie tam konta może być zniechęcające. Dla posiadaczy Paypala wszelkie inne formy zapłaty są bardzo ślamazarne.

Komentarz

• jacapa
          Początki nałogu
          • 2007
          • 453

Dokładnie, PayPal to sama wygoda.
          Kiedyś trzeba założyć - zakupy za granicą w sklepach internetowych , e-Bay itp.
          Ja sobie nie wyobrażam nie mieć PayPal'a .
          Naprawdę nie rozumiem oporów przed naprawdę wygodnymi rozwiązaniami.
          Nie ma , nie próbował , ale nie chce mieć konta - dlaczego?
          Jacek Paduszyński
          40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• koziar1
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 21

Windows XP Professional (wersja angielska) z SP3 - an unsupported operation was attempted - w trakcie uruchamiania. Pojawia się plansza główna, a pod nią ten komunikat. Następnie plansza znika i nic...

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4250

Czy jest ktoś komu Machinery działa na innej niż polska wersji systemu?
              Digart

Komentarz

• mate00sh
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1312

Na Win7 angielskim śmiga.

Komentarz

• dentharg
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 867

Ja niestety będę musiał uruchamiać na wirtualnej maszynie bo Machinery na Linuksa nie będzie :S
                  Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• Maykster
                    Coś już napisał
                    • 2009
                    • 90

Pewnie mnie zaraz setki użytkowników zjedzie "zrób lepszy" , "jak ci się nie podoba to nie musisz" itp.,ale na początku tytuł wątku brzmiał "Nowy fantastyczny-musisz mieć!!!",czyli widząc po dzisiejszych wypowiedziach była to jedynie komercyjna reklama. Po drugie autor programu pisał ,nie będzie komercyjnej wersji,gdyż w Polsce nikt nie kupi ,natomiast wszyscy UKRADNĄ,po trzecie bez tych użytkowników "testerów" nie było by finalnej wersji programu,o czym większość wydaje się nie myśleć,po czwarte czy jeśli ktoś używa aktualnej teraz wersji i nie wykupi licencji ,gdy już będzie to możliwe ,to jest już ZŁODZIEJEM,czy jeszcze nie.Celowo podkreśliłem słowo "złodziej",wydaje mi się ,że zbyt często i zbyt łatwo tutaj padające.
                    Osobiście uważam ,że program jest świetny,gratuluję MMM pomysłu ,wiedzy i zaangażowania .Dla mnie osobiście zrobienie takiego programu to kosmos i zgadzam się z tym ,że należą się autorowi profity za swoją pracę,nie zgadzam się natomiast z formą z jaką się to wszystko odbywa.Przypomina mi się jak to kilka lat temu,nagabywano w marketach"proszę mam dla Pana'i flakon perfum za darmo,całkowicie za darmo,jedynie tak przy okazji może kupi Pan'i jeszcze dwie butelki po xxx cenie,jeśli nie to proszę oddać te całkowicie za darmo"

Komentarz

• tomekde
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 159

Pewnie mnie zaraz setki użytkowników zjedzie "zrób lepszy" , "jak ci się nie podoba to nie musisz" itp.,
                      nie napiszę "zrób lepszy" itp.. ale zapytam; po jaką cholerę w tym wątku ciągnąć:

a. wywody o wyższości paypala nad rorem i vice versa
                      b. tematykę piractwa, formy sprzedaży ...

człowiek zrobił program, ludzie go testują, będzie ostateczna wersja, testerzy być może dostaną po sztuce za free, autor ustali cenę, wystawi na sprzedaż, jeden kupi, drugi nie ... koniec kropka

potrzeba do tego jakiejś wyższej filozofii?
                      pozdrawiam
                      Tomek

Komentarz

• MMM
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4250

Zamieszczone przez Maykster
                        Pewnie mnie zaraz setki użytkowników zjedzie "zrób lepszy" , "jak ci się nie podoba to nie musisz" itp.,ale na początku tytuł wątku brzmiał "Nowy fantastyczny-musisz mieć!!!",czyli widząc po dzisiejszych wypowiedziach była to jedynie komercyjna reklama....
                        Dramatyzujesz :-). Wersja DEMO jest i będzie cały czas dostępna. Byłoby zresztą naiwnością z mojej strony gdybym nagle zmienił teraz zdanie i nakazał wszystkim jej skasowanie oraz oczekiwał że tak zrobią :-). Jedno z pierwszych zdań pierwszego posta brzmi "mam dla was wersję DEMO" więc chyba trochę przesadzasz z tonem i robieniem dramatu że to wszystko był jakiś niecny plan wyprowadzenia kogoś w pole. Pozdrawiam

-----------------
                        Umieściłem nieoficjalny update z poprawionymi presetami a także zrobiłem kawałek strony projektu z galerią sampli do ściągnięcia.
                        Program do HDR MACHINERY. Pierwszy polski program HDR. MACHINERY jest programem wykorzystuj¹cym technikê HDR. Nie potrzebujesz ¿adnej specjalistycznej wiedzy aby w prosty sposób osi¹gaæ takie wspania³e efekty nawet z pojedynczej fotografii w formacie jpg. Uproszczenie interfejsu i liczby opcji powoduj¹ ¿e MACHINERY jest narzêdziem ³atwym w obs³udze. Gotowe zestawy ustawieñ pozwalaj¹ osi¹gaæ efekt jednym klikniêciem myszy.
                        Digart

Komentarz

• Pebal
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 322

Zamieszczone przez MMM
                          Byłoby zresztą naiwnością z mojej strony gdybym nagle zmienił teraz zdanie i nakazał wszystkim jej skasowanie oraz oczekiwał że tak zrobią :-).
                          Przeginasz takimi tekstami.

Komentarz

• kmi
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 23

MMM, a jesteś w zaprezentować efekty działania programu w rozdzielczości znacząco większej niż 1280*960? Przynajmniej jedna fotka. To co wychodzi mi z Machinery bardzo mi się podoba, ale zastanawiam się, jak będą wyglądały rezultaty w rozdzielczości, w jakiej wrzucam do niego foty, bez resize'u w dół.
                            5DmkII, 450D, 580exII, .....

Komentarz

• arturs
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4196

Zamieszczone przez Merde
                              Drugim sztandarowym przypadkiem jest AutoCAD. Gdzie jest darmowy reader dla tych, którzy tylko otrzymują dokumenty w tym formacie i jedyną funkcją którą wykorzystują w autocadzie jest print?
                              Nie wiem o czym tu piszesz - przecież jest co najmniej dwa programy służące do tego co piszesz - wpisz w google "autocad free viewer" i od razu znajdziesz bez problemu

Zamieszczone przez Merde
                              To jest jakiś dramat, podaję mTransfer jako przykład - ktoś z tego sobie zrobił jedyną formę płatności. Piszę ogólnie o licencjach - zaraz ktoś się uczepi szczególnego przypadku, który do tego nie pasuje. Przeczytaj sobie dowolną EULA do komercyjnego programu, będziesz wiedział o jakim kocie w worku piszę.
                              ale jaki problem kupić sobie do takich celów kartę VISA przedpłaconą - w ING albo BZWBK - masz normalną kartę VISA do płatności w internecie, przelewając na nią kasę dopiero przed dokonaniem transakcji

Zamieszczone przez Maykster
                              Pewnie mnie zaraz setki użytkowników zjedzie "zrób lepszy" , "jak ci się nie podoba to nie musisz" itp.,ale na początku tytuł wątku brzmiał "Nowy fantastyczny-musisz mieć!!!",czyli widząc po dzisiejszych wypowiedziach była to jedynie komercyjna reklama. Po drugie autor programu pisał ,nie będzie komercyjnej wersji,gdyż w Polsce nikt nie kupi ,natomiast wszyscy UKRADNĄ,po trzecie bez tych użytkowników "testerów" nie było by finalnej wersji programu,o czym większość wydaje się nie myśleć,po czwarte czy jeśli ktoś używa aktualnej teraz wersji i nie wykupi licencji ,gdy już będzie to możliwe ,to jest już ZŁODZIEJEM,czy jeszcze nie.Celowo podkreśliłem słowo "złodziej",wydaje mi się ,że zbyt często i zbyt łatwo tutaj padające.
                              Osobiście uważam ,że program jest świetny,gratuluję MMM pomysłu ,wiedzy i zaangażowania .Dla mnie osobiście zrobienie takiego programu to kosmos i zgadzam się z tym ,że należą się autorowi profity za swoją pracę,nie zgadzam się natomiast z formą z jaką się to wszystko odbywa.Przypomina mi się jak to kilka lat temu,nagabywano w marketach"proszę mam dla Pana'i flakon perfum za darmo,całkowicie za darmo,jedynie tak przy okazji może kupi Pan'i jeszcze dwie butelki po xxx cenie,jeśli nie to proszę oddać te całkowicie za darmo"
                              i tu się mylisz - MMM od razu napisał o co chodzi - wersję jaką masz czy ograniczone demo możesz sobie używać - Marek nikomu nie udostępnił wersji bez ograniczeń (np. rozdzielczość)

Zamieszczone przez Pebal
                              Przeginasz takimi tekstami.
                              Dlaczego - przecież pisze prawdę - a że prosto w oczy i forma jest taka specyficzna to trudno - większość już się do tej formy w jakiej MMM się wyraża przyzwyczaiła..

A co do mojego problemu z ramką o którym wcześniej pisałem to źródłem jest jpg..
                              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Pebal
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 322

Zamieszczone przez arturs
                                Dlaczego - przecież pisze prawdę - a że prosto w oczy i forma jest taka specyficzna to trudno - większość już się do tej formy w jakiej MMM się wyraża przyzwyczaiła.
                                To nie jest prawda a stereotyp. Stereotyp krzywdzący większość zawodowców, wydających ciężkie pieniądze na profesjonalny soft.

Komentarz

Pracuję...