Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez MaXi_JaZz
    Uchyl rąbka tajemnicy i napisz CA ile będzie kosztować
    I czy będzie zniżka dla CB
    W Polsce nie ma sensu dawać normalnej ceny bo nikt nie kupi a wszyscy ukradną :-). Myślę że nie więcej niż 90zł, ale ostatecznie jeszcze nie wiem.
    Mam też inny plan . Przed wypuszczeniem Machinery sprawdzić jak działają zabezpieczenia przy pomocy drugiego programu, który robi zupełnie inny efekt. Opisywałem go kiedyś w wątku "niby hikey". Pomysł już jest, czasu dużo bym na to nie potrzebował bo szkielet aplikacji wezmę z Machinery.
    Digart

Komentarz

• tiroy
      Coś już napisał
      • 2006
      • 68

Zamieszczone przez MMM
      Walki ze zwisami ciąg dalszy. Wrzuciłem nieoficjalnego update. Jeśli komuś się wieszało to niech spróbuje.
      Spróbowałem, wiesza się dalej przy starcie.
      40D, chiński grip, Tokina 12-24/4, Tamron 28-75/2.8, 50/1,8, 85/1.8, Speedlite 580EX,
      Capture One 5, GIMP, Machinery

Komentarz

• enter
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1201

Zamieszczone przez MMM
        W Polsce nie ma sensu dawać normalnej ceny bo nikt nie kupi a wszyscy ukradną :-). Myślę że nie więcej niż 90zł, ale ostatecznie jeszcze nie wiem.
        Mam też inny plan . Przed wypuszczeniem Machinery sprawdzić jak działają zabezpieczenia przy pomocy drugiego programu, który robi zupełnie inny efekt. Opisywałem go kiedyś w wątku "niby hikey". Pomysł już jest, czasu dużo bym na to nie potrzebował bo szkielet aplikacji wezmę z Machinery.
        no to "must Have" będą dwa programy

Komentarz

• MMM
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4250

Walki ze zwisami ciąg dalszy. Problem mógł leżeć w brakujących zasobach dla wersji anglojęzycznej. Na szybko wrzuciłem nieoficjalnego update z uzupełnionymi zasobami bez tłumaczenia.
          Digart

Komentarz

• Amholen
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 46

hmm można jeszcze ściągnąć to cudo? bo niestety sznurki do ostatnich wersji jakoś mi nie działają :/

Komentarz

• Amholen
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 46

Zamieszczone przez MMM
              dziękuję bardzo, teraz bez problemu trafiłem, idę testować

Powodzenia w pracy, oby kiedyś photoshop był "pluginem" do Twojego programu :-)

Komentarz

• tiroy
                Coś już napisał
                • 2006
                • 68

Zamieszczone przez MMM
                Walki ze zwisami ciąg dalszy. Problem mógł leżeć w brakujących zasobach dla wersji anglojęzycznej. Na szybko wrzuciłem nieoficjalnego update z uzupełnionymi zasobami bez tłumaczenia.
                Bez zmian :/
                40D, chiński grip, Tokina 12-24/4, Tamron 28-75/2.8, 50/1,8, 85/1.8, Speedlite 580EX,
                Capture One 5, GIMP, Machinery

Komentarz

• piotrr
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 436

Spoko

Zamieszczone przez MMM
                  Cena do pełnej akceptacji przez rynek, tak myślę. Ja, w każdym razie biorę.
                  CCC Pozdrawiam

Komentarz

• Piast
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 111

cena jaką podałeś jest ok ,ale jak ktoś nie ma netu na tym komputerze co ma działać program ?
                    jeśli tak będzie z tymi zabezpieczeniami to będę musiał zrezygnować ,a szkoda
                    Fotografia w studio i plenerze - od zdjęć ślubnych ,fotomontaże do opuszczonych budynków i ruin.
                    Fotograf Koziegłowy, Czerwonak, Poznań. http://am-foto.pl
                    http://fotograf-kozieglowy.com.pl ,pisane przez Ł http://fotograf-koziegłowy.com.pl

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

Zamieszczone przez Piast
                      cena jaką podałeś jest ok ,ale jak ktoś nie ma netu na tym komputerze co ma działać program ?
                      jeśli tak będzie z tymi zabezpieczeniami to będę musiał zrezygnować ,a szkoda
                      przecież mmm pisał że autoryzacja będzie jednorazowa - raczej nie jest problemem zrobić formularz z kodem autoryzującym zamiast sieciowej aktywacji albo komputer na moment do sieci podłączyć
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Merde
                        Grzeczny i układny podpis
                        • 2008
                        • 7756

Zamieszczone przez MMM
                        i tak znaleźliby się ludzie, którym łatwiej skopiować klucz z emule niż zrobić wpłatę na konto.
                        Trzeba od drugiej strony spojrzeć - zamiast utrudniać piracenie, trzeba klientowi maksymalnie ułatwić dokonanie zapłaty. Jeśli mam w tym celu specjalnie zakładać np. konto na Paypalu, to faktycznie podziękuję.
                        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• MMM
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4250

Zamieszczone przez Merde
                          Trzeba od drugiej strony spojrzeć - zamiast utrudniać piracenie, trzeba klientowi maksymalnie ułatwić dokonanie zapłaty. Jeśli mam w tym celu specjalnie zakładać np. konto na Paypalu, to faktycznie podziękuję.
                          Ale kto mówi o jakimś koncie na Paypalu? Program będzie do kupienia ze strony tak jak w zwykłym sklepie internetowym oraz pewnie też na Allegro.
                          Digart

Komentarz

• Canion
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 551

jesłi program ma być sprzedawany także userom w USA to paypal jest absolutnie niezbędny do płatności.

Komentarz

• arturs
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4196

Znalazłem małą niedogodność/błąd - mianowicie - składam sobie właśnie panoramki z gór i zrobiłem sobie hdry z plików - problem jest taki że na wszystkich tam gdzie jest niebo jest jakby ciemna "ramka" mająca 2 pixele szerokości - co przy składaniu powoduje konieczność cięcia.. przykład: http://www.starz.pl/forum_cb/mmm/IMG_0102.jpg
                              i jeszcze pytanie odnośnie składanie ekspozycji z 3 kadrów - z tego co pisałeś wcześniej to nie jest koniecznie idealne dopasowanie obrazów - jaka jest tolerancja tego nakładania?
                              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• MMM
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 4250

Zamieszczone przez arturs
                                Znalazłem małą niedogodność/błąd - mianowicie - składam sobie właśnie panoramki z gór i zrobiłem sobie hdry z plików - problem jest taki że na wszystkich tam gdzie jest niebo jest jakby ciemna "ramka" mająca 2 pixele szerokości
                                Oryginały to rawy?

Zamieszczone przez arturs
                                i jeszcze pytanie odnośnie składanie ekspozycji z 3 kadrów - z tego co pisałeś wcześniej to nie jest koniecznie idealne dopasowanie obrazów - jaka jest tolerancja tego nakładania?
                                Program nie stara się wykryć czy składane obrazki to w ogóle to samo ujęcie różniące się tylko ekspozycją. Możesz sobie wczytać nawet zupełnie różne zdjęcia, byle tylko miały te same rozmiary. Efekt wyjdzie taki jak przy wielokrotnym naświetlaniu tej samej klatki :-)
                                Digart

Komentarz

Pracuję...