Dolina Rospudy - protest!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • McKane
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2015

Wczoraj w TV podane byly kolejne kierunki natarcie ekoterrorystow ... na szczescie sa juz specjalne bojowki ktore beda ich wypatrywaly i pacyfikowaly juz na dworcach Juz im tak latwo nie pojdzie jak ostatnio !
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Skipper
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1112

z kosami na sztorc jak za kosciuszki beda lac zielonego bandyte

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Ostatnio tubylcy byli uzbrojeni jedynie w krzyzyki a teraz juz w kosy? No to bedzie sie dzialo

Komentarz

• McKane
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2015

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
          Ostatnio tubylcy byli uzbrojeni jedynie w krzyzyki a teraz juz w kosy? No to bedzie sie dzialo
          Mysle ze wystarczyloby zeby siekneli najwiekszego krzykacza wsrod ekoterrorystow a reszta narobilaby w gacie i zwiala. Az tak mocno nie sa umocowani ideologicznie a brak sensu w tym co robia dodaloby im tylko skrzydel
          http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• msp
            • 2007
            • 7

Tu w ogóle nie ma znaczenia żaden ekoterroryzm. Albo jesteśmy w jakimś klubie (ten akurat nazywa się UE) i stosujemy jego zasady, albo nie jesteśmy i wtedy stosować nie musimy. Zwłaszcza, że to pozostali klubowicze za nas płacą. Teorie o tym, że oni swoje góry i bagna zabudowali są nie na temat, bo wstępując do klubu zgodziliśmy się na pewne wymagania i to raczej kończy dyskusję. Zwłaszcza, że oni płacą!.
            Z drugiej strony dlaczego nie dało się przebudować w Augustowie skrzyżowań, zrobić kładek dla pieszych i tak dalej? Przez 17 lat! Dlaczego nie ma do dzisiaj wyznaczonych terenów Natura 2000 zgodnie z wymogami UE?
            Pan Premier się uparł więc pewnie obwodnica powstanie. Tylko że potem karę zapłaci nie Pan Premier z Panem Ministrem Szyszko tylko Ja, Ty i Ty i Ty też.

Komentarz

• Skipper
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1112

unia wiele lat temu zaapropbowala plan budowy tej drogi i nie sadze by ja zablokowali tym bardziej ze do batalii o nia sie przylaczyly panswta baltyckie

Komentarz

• msp
                • 2007
                • 7

No więc po prostu poczekajmy na wyrok Trybunału. Jak nie zablokują to pogonić ekologów (chociaż ja osobiście wolałbym tam ptaszki i kajaki). Jak zablokują to jak najszybciej budować gdzie indziej a odszkodowanie za straty które poniesie konsorcjum budujące drogę doliczyć do rachunku wyborczego komu tam trzeba. I tak będzie taniej niż kara wyznaczona przez Trybunał Europejski i fakt że wtedy na budowę obwodnicy nie dostaniemy oczywiście dotacji z UE.

Komentarz

• Biperek
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 593

Zamieszczone przez Skipper
                  z kosami na sztorc jak za kosciuszki beda lac zielonego bandyte
                  Najbardziej rozbawił mnie podpis kiedy pokazywali rolników z kosami. Według TV Polsat byli z Żarnowca

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                  Znowu oceniasz wszystkich mieszkańców na podstawie zachowania bojówek Samoobrony .
                  Ostatnio edytowany przez Biperek; 9134.
                  Pozdrawiam
                  Marek/Biperek

Komentarz

• Nasir
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 107

Zamieszczone przez Skipper
                    unia wiele lat temu zaapropbowala plan budowy tej drogi .........
                    Ke ? Poproszę o linka do tych rewelacji z pokazaniem że chodzi o tą obwodnicę z takim wariantem jaki forsują lokalne władze.
                    Aha i konkretnie ciało ustawodawcze poproszę, bo termin UE jest zbyt ogólny.
                    Poproszę także o numer aktu prawnego (dyrektywy, rozporządzenia, opinii, zalecenia.)
                    Ostatnio edytowany przez Nasir; 9203.
                    EOS 400D , EF 400/5.6 L USM

Komentarz

• Kubaman
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 4709

Daj spokój, on już kilkadziesiąt stron temu powiedział wprost, że nie wie o co chodzi. Trzyma linię.

BTW, komisja właśnie wystąpiła do Trybunału
                      www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Nasir
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 107

No tak to się zdarza że czasem ktoś mówi i nie wie o czym.
                        Nie śledziłem ostatnio wątku , mało czasu mam: na dysku leży sterta
                        RAWów do obrobienia , a tu się kolejny wyjazd zbliża. Małżonka wróci z USA ( brak kasy niestety na zakupy z za oceanu )to jedziemy na żagle i na Kurpiowszczyznę - kukurydza urosła jak na drożdżach, znów się będę bawił w wietnamskiego partyzanta
                        Czasem kusi mnie żeby zacząć robić zdjęcia w jpg.

Komentarz

• Skipper
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1112

nie wiem ktory to numer rozporzadeniam to nie ma wielkiego znaczenia w tej dyskusji, ale ta droga jest w planach od bodajze lat 80 jesli i w okresie przedakcesyjnym caly pakiet inwestycji drogowych byl akceptowany przez unie w ramach programow pomocowych na inwestycje infrastruktualne dla panstw stwarzyszonych... byc moze sie nie przyjrzeli, nie wiem, ale faktem jest iz by dostac srodki unijne trzeba bylo przedstawic plany rozbudowy drog na ktorych ta droga byla rowniez uwzgledniona

Komentarz

• agaj666
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 172

Ile drzew jest warte 1 życie ludzkie? Takie kantorowe (nie Kantorowe) pytanie?
                            Albo:ilu ludzi musi jeszcze zginąć dla dobrego samopoczucia muszki polatuszki i ptaszków dziobaszków?
                            Nie mam nic przeciwko ptaszkom (muchów nie lubię) ale czy ktoś może odpowiedziec na te pytania tym co stracili bliskich na OZNAKOWANYCH PRZEJśCIACH DLA PIESZYCH w Augustowie?
                            Tu była zakazana reklama

Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
                            Zejdź z chodnika !!!

Komentarz

• Nasir
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 107

Zamieszczone przez agaj666
                              Ile drzew jest warte 1 życie ludzkie? Takie kantorowe (nie Kantorowe) pytanie?
                              Albo:ilu ludzi musi jeszcze zginąć dla dobrego samopoczucia muszki polatuszki i ptaszków dziobaszków?
                              Nie mam nic przeciwko ptaszkom (muchów nie lubię) ale czy ktoś może odpowiedziec na te pytania tym co stracili bliskich na OZNAKOWANYCH PRZEJśCIACH DLA PIESZYCH w Augustowie?
                              Owszem życie ludzkie jest bezcenne, a ile jeszcze musi zginąć ludzi przez asfalt i samochody. Zwińmy asfalt całkowicie. Zablokujmy w ogóle ruch uliczny. Cofnijmy się do średniowiecza. Wiesz można tak w kółko porównywać: dlaczego za cenę komfortu cywilizacji mają ginąć ludzie ? Dlaczego za cenę przyrody i zachowania unikalnych gatunków mają ginąć ludzie... I tak dalej i tak dalej....

Proszę sobie sprawdzić jak wyglądają "oznakowane" przejścia w Augustowie i ich stan
                              http://canon-board.info/showthread.php?t=12742&page=69 - ostatni post na stronie

W Augustowie wcale tak wielu pieszych nie ginie. W tamtym roku były to 2 osoby. Byłem w Gusie i sprawdziłem. Niestety Gus nie poda w jakich okolicznościach więc osoby mogły równie dobrze zginąć pod kołami samochodu pijaka wracąjącego z lokalnej imprezy w weekend.
                              A tu link do poczytania http://cia.bzzz.net/buczynski_ile_os...e_w_augustowie

Dalej nie będę ciągnąć bo już chyba wszystko zostało napisane. Teraz dodaje się tu nowe fakty jak np: to że Premier zapowiedział wstrzymanie prac do wydania wyroku Trybunału i wobec powyższego zwijany jest obóz przez ekologów, choć ja bym taki łatwowierny nie był
                              Proszę poczytać wątek od początku. Dużo czasu to zajmie ale warto
                              Ostatnio edytowany przez Nasir; 9203.

Komentarz

• agaj666
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 172

Coż....dla ciebie to tylko 2 osoby ...ciesz sie,że nie ciebie to dotknęło.wtedy byłyby AŻ 2....
                                Ale masz racje,dyskusja nie ma sensu.Średniowiecze było takie fajne.Błotniste drogi i koleiny, pijani rycerze,zdezelowane powozy,obs...ne drogi.Przyświecały stosy (ludzi,pewnie nieważnych),bydlątka żyły sobie,muchi latali i sr...li.
                                Ale jedno było wtedy do d....
                                NIE ZNANO CANONA I FOTOGRAFII !!!!Chociaż kanoników pewnie było sporo
                                I TOBIE SIE TO PODOBA?
                                NA TYM FORUM???
                                F O T O G R A F I C Z N Y M ?
                                Tu była zakazana reklama

Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
                                Zejdź z chodnika !!!

Komentarz

Pracuję...