Dolina Rospudy - protest!
Zwiń
X
-
-
To tak jest że w statystyce jest "tylko" zwłaszcza w porównaniu z ilościami wypadków ze skutkiem śmiertelnym np w Warszawie. Jasne jest że dla rodziny , bliskich jest to "aż".
Wiesz ja tak sobie sobie myślę jakby to było fajnie jgdyby można było się przenieść w przełość - np. Średniowiecze z aparatem. :-DAle masz racje,dyskusja nie ma sensu.Średniowiecze było takie fajne.Błotniste drogi i koleiny, pijani rycerze,zdezelowane powozy,obs...ne drogi.Przyświecały stosy (ludzi,pewnie nieważnych),bydlątka żyły sobie,muchi latali i sr...li.
Ale jedno było wtedy do d....
NIE ZNANO CANONA I FOTOGRAFII !!!!Chociaż kanoników pewnie było sporo
I TOBIE SIE TO PODOBA?
NA TYM FORUM???
F O T O G R A F I C Z N Y M ?
No i oczywiście wrócić
EOS 400D , EF 400/5.6 L USMKomentarz
-
Po co wracać?Tęsknisz za Wielkim G...ie i pożeraczami rozmoczonego chleba?
Wystarczy powrót do wynalezienia prądu,pod warunkiem,że zabierzesz laptopa w średniowiecze.Wszystkie dziewki twoje jak zaszpanujesz Canonikem i laptopkiem.
Tylko gorzej jak to podciągną pod czary....
Stosik....Tu była zakazana reklama
Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
Zejdź z chodnika !!!Komentarz
-
-
Jak zachorujesz na suchoty, lub inne przyjemności to będziesz miała problem. No ale za to Titanic do twojej fotoreporterskiej dyspozycji
Canonik długo by niestety nie pochodził w średniowieczu
EOS 400D , EF 400/5.6 L USMKomentarz
-
A czy to muszka polatuszka i ptaszki dziubaszki zabijaja tych ludzi, ze chcesz wziasc na nich odwet???
To ludzie zabijaja sie na wzajem, umyslnie-nieumyslnie, ale to ludzie (i ich wynalazki) stanowia tu problem a nie przyroda. Zawsze jezeli jest mozliwosc (a tu sa mozliwosci) nalezy wybrac zloty srodek, a nie spychac gowna w kat, byle by nie dotyczyl mnie i moich bliskich w mysl sloganu "po mnie nawet potop"Komentarz
-
Obozu ekologów w Gatnym już nie ma, przejeżdżałem tam jakąś godzinę temu. Jak jechałem tam około południa w stronę Suwałk było jakieś 20-30 osóbPozdrawiam
Marek/BiperekKomentarz
-
Ogladalem dzis panorame na pierwszym kanale telewizji polskiej , zostala w niej poruszana sprawa autostrady ktorej czesc przechodzi przez doline rospudy.
Material krecony byl w tle pewnego ronda w Augustowie , na koniec zostalo powiedziane ile osob zginelo w ciagu 2 lat wlasnie na tym rondzie , bylo to 7 osob.
Tu juz widac rzetelnosc Twoich informacji i to ze nie warto traktowac Twoich "faktow" na powaznie ,a jedynie jako bezwartosciowa paplanine.Komentarz
-
Abstrachujac od calej tej sytuacji, dlaczego zakladasz ze akurat TV jest w 100% wiarygodna? Skad przekonanie ze akurat dane nasira za nieprawdziwe??Ogladalem dzis panorame na pierwszym kanale telewizji polskiej , zostala w niej poruszana sprawa autostrady ktorej czesc przechodzi przez doline rospudy.
Material krecony byl w tle pewnego ronda w Augustowie , na koniec zostalo powiedziane ile osob zginelo w ciagu 2 lat wlasnie na tym rondzie , bylo to 7 osob.
Tu juz widac rzetelnosc Twoich informacji i to ze nie warto traktowac Twoich "faktow" na powaznie ,a jedynie jako bezwartosciowa paplanine.
Pamietaj ze media zyja z sensacji a nie z informacji.Komentarz
-
Sprawdziłem za ostatni rok. A oni piszą za dwa lata. To raz.Ogladalem dzis panorame na pierwszym kanale telewizji polskiej , zostala w niej poruszana sprawa autostrady ktorej czesc przechodzi przez doline rospudy.
Tu juz widac rzetelnosc Twoich informacji i to ze nie warto traktowac Twoich "faktow" na powaznie ,a jedynie jako bezwartosciowa paplanine.
Dwa piszą o rondzie a w Gusie nie ma takich szczegółowych informacji.
Więc czemu mnie oskarżasz o brak rzetelności. Czy nie zbyt szybko osądzasz ?EOS 400D , EF 400/5.6 L USMKomentarz
-
takie tam znalazłem.......
to tylko cyferki....Tu była zakazana reklama
Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
Zejdź z chodnika !!!Komentarz
-
Z tym samym rondem to nieco przesadzili, mówić tu należy raczej o odcinku krajowej 8 przechodzącej przez miasto.
Nasir - na tej drodze giną nie tylko piesi, a o pieszych mówi się najwięcej, bo oni mają najtrudniej, piesi i rowerzyści mają najmniejsze szanse w kolizji z samochodem. I nie mam tu wcale na myśli wyłącznie TIRów. Tak duże natężenie ruchu powoduje, że często jest ich trudno wypatrzeć. Ale przecież już o tym dyskutowaliśmy, to po co ja się będę powtarzał.
Agaj666 - podana przez ciebie statystyka już się pojawiała wcześniej. Kończy sie już jakiś czas temu, a ruch kołowy przez nasze miasto dramatycznie wzrósł w ciągu ostatnich kilku lat, co zresztą widać w pokazanych przez ciebie danych - każdy rok wskazuje wzrost liczby wypadków.
Poza tym, te statystyki wskazują tylko zabitych. Na szczęście ruch jest tak duży, że samochody nie mogą jeździć zbyt szybko, dzięki czemu wypadki z tym najtragiczniejszym finałem stanowią tylko niewielką część wszystkich.
Przypominam też, że celem budowy obwodnic jest wyprowadzenie ruchu z samego miasta i nie robi się tego tylko i wyłącznie dla zwiększenia bezpieczeństwa na jego ulicach.Ostatnio edytowany przez Biperek; 9134.Pozdrawiam
Marek/BiperekKomentarz
-
A propos ekologii, nie śledziłem dokładnie wątku.
Czy organizacje ekologiczne protestują przeciwko budowie rurociągu na dnie Bałtyku ? Szczególnie GreenPeace, przecież istnieje możliwość uwolnienia substancji toksycznych ? A gdzie nasi ekolodzy ? Czy nie lepiej teraz protestować albo powiedzieć że rurociąg jest OK ?
MarekKomentarz
-
Komentarz
-
To ja moze z zupelnie innej beczki, chociaz w temacie. Moj znajomy pracuje w Budimexie na "wystarczajaco" wysokim stanowisku. Powiedzial mi, ze ta Rospuda to najlepszy biznes dla Budimexu w tym roku. Chodzi o to, ze nie wybudowali nawet jednego metra obwodnicy a juz wiadomo, ze Budimex dostanie miliony od rzadu za to ze rzad nie dotrzymal warunkow umowy. To sie nazywa biznes! I dodal: "a potem jak juz wszystko sie uspokoi to rzad znowu podpisze umowe z Budimexem na budowe tej obwodnicy...czyli prywatna firma zarabia dwa razy na jednej umowie".
[OT] a z kolei w stolicy Budimex traci dziesiatki milionow za niedotrzymanie warunkow umowy na budowe terminala lotniczego... inne regiony Budimexu wrzucaja do tego wora swoje zyski [/OT]why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?Komentarz
Komentarz