Dolina Rospudy - protest!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Zamieszczone przez agaj666
    Coż....dla ciebie to tylko 2 osoby ...ciesz sie,że nie ciebie to dotknęło.wtedy byłyby AŻ 2....
    Ludzie gina na drogach nie tylko w Augustowie. Tak samo jak nie tylko tam jezdza TIRy.

Komentarz

• Nasir
      Bywalec
      • 2007
      • 107

Coż....dla ciebie to tylko 2 osoby ...ciesz sie,że nie ciebie to dotknęło.wtedy byłyby AŻ 2....
      To tak jest że w statystyce jest "tylko" zwłaszcza w porównaniu z ilościami wypadków ze skutkiem śmiertelnym np w Warszawie. Jasne jest że dla rodziny , bliskich jest to "aż".

Ale masz racje,dyskusja nie ma sensu.Średniowiecze było takie fajne.Błotniste drogi i koleiny, pijani rycerze,zdezelowane powozy,obs...ne drogi.Przyświecały stosy (ludzi,pewnie nieważnych),bydlątka żyły sobie,muchi latali i sr...li.
      Ale jedno było wtedy do d....
      NIE ZNANO CANONA I FOTOGRAFII !!!!Chociaż kanoników pewnie było sporo
      I TOBIE SIE TO PODOBA?
      NA TYM FORUM???
      F O T O G R A F I C Z N Y M ?
      Wiesz ja tak sobie sobie myślę jakby to było fajnie jgdyby można było się przenieść w przełość - np. Średniowiecze z aparatem. :-D
      No i oczywiście wrócić
      EOS 400D , EF 400/5.6 L USM

Komentarz

• agaj666
        Bywalec
        • 2005
        • 172

Po co wracać?Tęsknisz za Wielkim G...ie i pożeraczami rozmoczonego chleba?
        Wystarczy powrót do wynalezienia prądu,pod warunkiem,że zabierzesz laptopa w średniowiecze.Wszystkie dziewki twoje jak zaszpanujesz Canonikem i laptopkiem.
        Tylko gorzej jak to podciągną pod czary....
        Stosik....
        Tu była zakazana reklama

Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
        Zejdź z chodnika !!!

Komentarz

• dj_zibi
          Uzależniony
          • 2007
          • 541

agaj666 zawsze można błyskac po oczach 430 lub 580EX
          Moja strona

Komentarz

• Nasir
            Bywalec
            • 2007
            • 107

Jak zachorujesz na suchoty, lub inne przyjemności to będziesz miała problem. No ale za to Titanic do twojej fotoreporterskiej dyspozycji
            Canonik długo by niestety nie pochodził w średniowieczu

Komentarz

• arra
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1023

Albo:ilu ludzi musi jeszcze zginąć dla dobrego samopoczucia muszki polatuszki i ptaszków dziobaszków?
              A czy to muszka polatuszka i ptaszki dziubaszki zabijaja tych ludzi, ze chcesz wziasc na nich odwet???
              To ludzie zabijaja sie na wzajem, umyslnie-nieumyslnie, ale to ludzie (i ich wynalazki) stanowia tu problem a nie przyroda. Zawsze jezeli jest mozliwosc (a tu sa mozliwosci) nalezy wybrac zloty srodek, a nie spychac gowna w kat, byle by nie dotyczyl mnie i moich bliskich w mysl sloganu "po mnie nawet potop"

www.pbase.com/arra
              R1+5D2
              Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• Biperek
                Uzależniony
                • 2007
                • 593

Zamieszczone przez Nasir
                ... Teraz dodaje się tu nowe fakty jak np: to że Premier zapowiedział wstrzymanie prac do wydania wyroku Trybunału i wobec powyższego zwijany jest obóz przez ekologów, choć ja bym taki łatwowierny nie był
                Proszę poczytać wątek od początku. Dużo czasu to zajmie ale warto
                Obozu ekologów w Gatnym już nie ma, przejeżdżałem tam jakąś godzinę temu. Jak jechałem tam około południa w stronę Suwałk było jakieś 20-30 osób
                Pozdrawiam
                Marek/Biperek

Komentarz

• Morfiko
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 67

Zamieszczone przez Nasir
                  W Augustowie wcale tak wielu pieszych nie ginie. W tamtym roku były to 2 osoby. Byłem w Gusie i sprawdziłem.
                  Ogladalem dzis panorame na pierwszym kanale telewizji polskiej , zostala w niej poruszana sprawa autostrady ktorej czesc przechodzi przez doline rospudy.
                  Material krecony byl w tle pewnego ronda w Augustowie , na koniec zostalo powiedziane ile osob zginelo w ciagu 2 lat wlasnie na tym rondzie , bylo to 7 osob.
                  Tu juz widac rzetelnosc Twoich informacji i to ze nie warto traktowac Twoich "faktow" na powaznie ,a jedynie jako bezwartosciowa paplanine.

Komentarz

• CYNIG
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 694

Zamieszczone przez Morfiko
                    Ogladalem dzis panorame na pierwszym kanale telewizji polskiej , zostala w niej poruszana sprawa autostrady ktorej czesc przechodzi przez doline rospudy.
                    Material krecony byl w tle pewnego ronda w Augustowie , na koniec zostalo powiedziane ile osob zginelo w ciagu 2 lat wlasnie na tym rondzie , bylo to 7 osob.
                    Tu juz widac rzetelnosc Twoich informacji i to ze nie warto traktowac Twoich "faktow" na powaznie ,a jedynie jako bezwartosciowa paplanine.
                    Abstrachujac od calej tej sytuacji, dlaczego zakladasz ze akurat TV jest w 100% wiarygodna? Skad przekonanie ze akurat dane nasira za nieprawdziwe??
                    Pamietaj ze media zyja z sensacji a nie z informacji.
                    https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• Nasir
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 107

Zamieszczone przez Morfiko
                      Sprawdziłem za ostatni rok. A oni piszą za dwa lata. To raz.
                      Dwa piszą o rondzie a w Gusie nie ma takich szczegółowych informacji.
                      Więc czemu mnie oskarżasz o brak rzetelności. Czy nie zbyt szybko osądzasz ?

Komentarz

• agaj666
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 172

takie tam znalazłem.......

to tylko cyferki....
                        Tu była zakazana reklama

Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
                        Zejdź z chodnika !!!

Komentarz

• Biperek
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 593

Z tym samym rondem to nieco przesadzili, mówić tu należy raczej o odcinku krajowej 8 przechodzącej przez miasto.
                          Nasir - na tej drodze giną nie tylko piesi, a o pieszych mówi się najwięcej, bo oni mają najtrudniej, piesi i rowerzyści mają najmniejsze szanse w kolizji z samochodem. I nie mam tu wcale na myśli wyłącznie TIRów. Tak duże natężenie ruchu powoduje, że często jest ich trudno wypatrzeć. Ale przecież już o tym dyskutowaliśmy, to po co ja się będę powtarzał.

Agaj666 - podana przez ciebie statystyka już się pojawiała wcześniej. Kończy sie już jakiś czas temu, a ruch kołowy przez nasze miasto dramatycznie wzrósł w ciągu ostatnich kilku lat, co zresztą widać w pokazanych przez ciebie danych - każdy rok wskazuje wzrost liczby wypadków.

Poza tym, te statystyki wskazują tylko zabitych. Na szczęście ruch jest tak duży, że samochody nie mogą jeździć zbyt szybko, dzięki czemu wypadki z tym najtragiczniejszym finałem stanowią tylko niewielką część wszystkich.

Przypominam też, że celem budowy obwodnic jest wyprowadzenie ruchu z samego miasta i nie robi się tego tylko i wyłącznie dla zwiększenia bezpieczeństwa na jego ulicach.
                          Ostatnio edytowany przez Biperek; 9134.
                          Pozdrawiam
                          Marek/Biperek

Komentarz

• a13
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 107

A propos ekologii, nie śledziłem dokładnie wątku.
                            Czy organizacje ekologiczne protestują przeciwko budowie rurociągu na dnie Bałtyku ? Szczególnie GreenPeace, przecież istnieje możliwość uwolnienia substancji toksycznych ? A gdzie nasi ekolodzy ? Czy nie lepiej teraz protestować albo powiedzieć że rurociąg jest OK ?
                            Marek

Komentarz

• Wats0n
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 996

Do wodorostów trudniej jest się przykuć.
                              Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• jatzzek
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 355

To ja moze z zupelnie innej beczki, chociaz w temacie. Moj znajomy pracuje w Budimexie na "wystarczajaco" wysokim stanowisku. Powiedzial mi, ze ta Rospuda to najlepszy biznes dla Budimexu w tym roku. Chodzi o to, ze nie wybudowali nawet jednego metra obwodnicy a juz wiadomo, ze Budimex dostanie miliony od rzadu za to ze rzad nie dotrzymal warunkow umowy. To sie nazywa biznes! I dodal: "a potem jak juz wszystko sie uspokoi to rzad znowu podpisze umowe z Budimexem na budowe tej obwodnicy...czyli prywatna firma zarabia dwa razy na jednej umowie".

[OT] a z kolei w stolicy Budimex traci dziesiatki milionow za niedotrzymanie warunkow umowy na budowe terminala lotniczego... inne regiony Budimexu wrzucaja do tego wora swoje zyski [/OT]
                                why waste your time looking for proof?
                                what if the answer is never the truth?

Komentarz

Pracuję...