Zamieszczone przez Tomasz Golinski
co sie mowi w Polsce?
Zwiń
X
-
Rozumiem ze stagnację w przemysle stoczniowym , czy motoryzacyjnym łatwo jest wychwycić. Podobnie łatwo stwierdzic wzrost w budownictwie czy też w usługach. Ale skąd masz dane dotyczace wzrostu przemytu?300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro -
www.allegro.pl -> klik na aparaty cyfroweZamieszczone przez Paweł UbyszRozumiem ze stagnację w przemysle stoczniowym , czy motoryzacyjnym łatwo jest wychwycić. Podobnie łatwo stwierdzic wzrost w budownictwie czy też w usługach. Ale skąd masz dane dotyczace wzrostu przemytu?
Mówię raczej o latach 89-9x, bo teraz przepisy tzw. unijne skutecznie to zahamowały, co skutecznie rozbiło np. ścianę wschodnią. Wtedy to łatwo było twierdzić: pojawiły się towary, których nikt nie sprowadzał
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Jest to przecież " drobny fragment wiekszej całosci". Gdzie sie podziały TIRy pełne alkoholu , papierosów , wagony tekstylii i obuwia???Zamieszczone przez Tomasz Golinskiwww.allegro.pl -> klik na aparaty cyfrowe
Mówię raczej o latach 89-9x, bo teraz przepisy tzw. unijne skutecznie to zahamowały, co skutecznie rozbiło np. ścianę wschodnią. Wtedy to łatwo było twierdzić: pojawiły się towary, których nikt nie sprowadzał 
IMHO przemyt sie zmniejsza poczawszy od paczatku lat 90 , to co widzimy na Allegro to margines lub nawet margines marginesu.300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG MacroKomentarz
-
-
Prawie bym ci uwierzył w twoją składną teorię o zasadzeniu gospodarki polskiej na szarej strefie i przemycie, tylko jest jeden szkopuł - osobiście działam w owych usługach i coś tej szarej strefy nie widzę.
Nawet szkoda, może bym i sam "poszarostrefowił" i machnął jakieś zleconko bez rachunku, a tu d...a - wszyscy chcą FV. Mimo wszystko jednak sobie nie krzywduję - zleceń jest wyraźnie więcej niż kiedykolwiek (głównie dzięki wejściu do UE) i jakoś nie myślę bankrutować i schodzić do podziemia.
Co zaś do drugiej "szarostrefowej" gałęzi - budownictwa, to kumpel, który co dopiero założył firmę budowlaną i któremu - jeszcze niedawno - pożyczałem po parę tysięcy, bo nie miał na ZUS czy podatki, ostatnio ma nagle nieco inne problemy - zbyt duża ilość zleceń, problem, w co zainwestować pieniądze leżące na koncie i nurtujące pytanie: czy kupić sobie Chryslera Voyagera, czy jednak coś innego.Komentarz
-
Zamieszczone przez zanussiPierdu pierdu Panowie. Zacznijcie fotografować a nie *******ić smuty które i tak nic nie zmienią. Za aparaty i w plener a nie pieprzyć bez sensu. Cześć...
Kolego przeczytaj regulamin - na tym forum się nie przeklina. Dostałeś warna od moderatora (jakbyś nie wiedział za co to własnie za przeklinanie)Komentarz
-
Troche OT:Zamieszczone przez Vitez
Dzieki za linka - czlowek klika na urla nie wiedzac gdzie prowadzi i znajduje swoja fotke
Jestem dumny, moje zdjecia okrazaja swiat (nawet bez mojego udzialu
)
Komentarz
-
Ja popieram Tomka Golinskiego.
Niektorym sie wydaje, ze demokracja jest celem samym w sobie. A celem samym w sobie powinno byc to zeby wszystkim sie zylo lepiej, ale nie koniecznie demokratycznie.
Demokratycznie zostal wybrany Hitler i co z tego wyniknelo ?
"Demokratycznie" wszystko w tym kraju sprzedano obcemu kapitalowi i zysk wypracowywany przez nasze spoleczenstwo wyjazdza z Polski.
Dzis II Wojna Swiatowa by sie nie powtorzyla - najazd na Polske przez Niemcow i ZSRR. Dzis Niemiec moze wylaczyc jeden przelacznik (STOEN jest w rekach Niemcow), a Rosjanin zakreci gaz i po nas. Banki tez nie sa nasza wlasnoscia. Ale to jest po europejsku, ze my pracujemy, a ktos inny zbiera owoce tej pracy.
Musialem dorzucic swoje 3 grosze. W koncu temat jest Co sie mowi w Polsce.Canon 5DII, 1.8/50, 2/100, 24-70, 70-200
inne sprzetyKomentarz
-
Indymedia kreuje sie na powazna organizacje "alternatywna" . Na roznych manifach, demonstracjach itp to wlasnie oni organizuja "pomoc prawna" uczestnikom organizacji tak by np Policja nie zgarniala ludzi za maskowanie sie, uodparniaja ludzi na prowokacje itp.Zamieszczone przez birezTroche OT:
Dzieki za linka - czlowek klika na urla nie wiedzac gdzie prowadzi i znajduje swoja fotke
Jestem dumny, moje zdjecia okrazaja swiat (nawet bez mojego udzialu
) 
Sadze ze mozesz wywalczyc z nimi co najmniej podanie autora zdjecia.Komentarz
Komentarz