Zamieszczone przez Przemoc
co sie mowi w Polsce?
Zwiń
X
-
Kiedyś widziałem wyniki badań, które ktoś na świecie przeprowadzał, z których wynikało, że ta część społeczeństwa, która nie idzie do wyborów, ma poglądy i podział preferencji mniej-więcej zbliżony do grupy ludzi głosujących.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0 -
-
Tu jednak moze byc troche inaczej, wydaje mi sie ze na rzecz pisU i kACZYNSKICH spore oddzialy zostaly zwerbowane przez rYDZYKA.Zamieszczone przez piast9Kiedyś widziałem wyniki badań, które ktoś na świecie przeprowadzał, z których wynikało, że ta część społeczeństwa, która nie idzie do wyborów, ma poglądy i podział preferencji mniej-więcej zbliżony do grupy ludzi głosujących.Komentarz
-
Sorry, ale nie mialem zadnych zlych intencji.
Domyslam sie (lub mam nadzieje, ze sie domyslam)
co wiekszosc tu mysli, bylem/jestem ciekaw jak
ogol Polakow akceptuje/nie akceptuje tego co sie dzieje.
To wszystko. Nie chce zadnych dyskusji ani klotni.Komentarz
-
No to napiszę o sobie. Nie widzę w tym rządzie nic gorszego niż we wszystkich poprzednich. Przy odrobinie optymizmu mogę dostrzeć pewne (na razie niewielkie) plusy.
Religii obowiązkowej nie ma, cenzury (prewencyjnej) nie ma, restrykcyjna była od zawsze. Lepper nie jest premierem, a jakby został, to w niczym nie byłby lepszy lub gorszy od Millera. Ten sam typ.
W rewolucji nie pokładam nadziei, bo większość popiera albo "partię tyranii status quo" - PO albo pobożnych socjalistów... Zresztą, każda rewolucja przynosi wyłącznie straty...30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
-
Jeżeli ktoś:Zamieszczone przez Tomasz GolinskiNie widzę w tym rządzie nic gorszego niż we wszystkich poprzednich.
- w ewidentnych próbach wprowadzenia zamordyzmu, przy jednoczesnej totalnej nieudolności i maraźmie w administrowaniu krajem, a przy jazgocie natarczywej, goebelsowskiej propagandy
- w dopychaniu się do władzy psychopatycznego skinheda-nazisty i chłopka-roztropka-przekręta (i eks-prowokatora komuchów, który zerwał się im z łańcucha) -
nie widzi nic złego, to gratuluję dobrego samopoczucia. Bynajmniej nie jestem zwolennikiem bandy nieskutecznych nieudaczników (PO), czy - nie daj Boże - postkomuchów-złodzieji i sk...nów, ale pamiętam jeszcze uroki mieszkania w państwie totalitarnym, z centralną gospodarką planową i jeśliby Polakom zamarzył się powrót do tamtego stanu rzeczy, to poproszę jedynie o czas na spakowanie się i wyp...lam!!!Komentarz
-
Zamordyzm panuje od 45r nieprzerwanie. Demokracja bez zamordyzmu to sprzeczność wewnętrzna. Jej istotą jest to, że większość narzuca swą wolę mniejszości. Poza tym, w zamordyzmie nie ma nic złego. Oczywiście, o ile to nie jest zamordyzm l*du.Zamieszczone przez czornyjJeżeli ktoś:
- w ewidentnych próbach wprowadzenia zamordyzmu
To akurat jest pozytywne. Im bardziej nieudolni będą, tym więcej wolności nam zostanie. Vide: rządy Rakowskiego i Mazowieckiego. Poprawa sytuacji po 89r jest spowodowana w 80% nieudolnością rządów., przy jednoczesnej totalnej nieudolności i maraźmie w administrowaniu krajem
Właśnie. Ta wyborcza ostatnio zupełnie do czytania się nie nadaje, a przy jazgocie natarczywej, goebelsowskiej propagandy
Nie widzę jakościowej różnicy między nimi dwoma, a cynicznymi złodziejami, zdegenerowanymi socjalistami i podstarzałymi pseudo-inteligentami.- w dopychaniu się do władzy psychopatycznego skinheda-nazisty i chłopka-roztropka-przekręta (i eks-prowokatora komuchów, który zerwał się im z łańcucha) -
Trzeba poważnie zastanowić się, czy rządy PO, SLD, PD prowadzą bliżej do państwa totalitarnego (w tym wypadku - totalitarnej UE), czy rządy nieudolnych Kaczorów. Stalin musiał być cholernie skuteczny, żeby stworzyć ZSRS, Kaczyńskim braknie sił. Co więcej, nie dążą do konstrukcji państwa totalitarnego, jedynie do etatystycznego.Bynajmniej nie jestem zwolennikiem bandy nieskutecznych nieudaczników (PO), czy - nie daj Boże - postkomuchów-złodzieji i sk...nów, ale pamiętam jeszcze uroki mieszkania w państwie totalitarnym, z centralną gospodarką planową i jeśliby Polakom zamarzył się powrót do tamtego stanu rzeczy, to poproszę jedynie o czas na spakowanie się i wyp...lam!!!30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Komentarz
-
Tylko tutaj mniejszość chce narzucić wolę większośći, to jest ta drobna różnicaZamordyzm panuje od 45r nieprzerwanie. Demokracja bez zamordyzmu to sprzeczność wewnętrzna. Jej istotą jest to, że większość narzuca swą wolę mniejszości. Poza tym, w zamordyzmie nie ma nic złego. Oczywiście, o ile to nie jest zamordyzm l*du.
Po 89 stworzono doskonałe warunki do rozwoju gospodarczego, a urzędnicy skarbówki byli niczym bracia dla przedsiębiorców. Reformy Balcerowicza były arcyskuteczne, przez co jest on dzisiaj wrogiem publicznym nr.1 (bo dzięki niemu dolar nagle gwałtownie stracił na wartości i ludzie trzymający w materacach przywiezione z USA dulary potracili oszczędności).To akurat jest pozytywne. Im bardziej nieudolni będą, tym więcej wolności nam zostanie. Vide: rządy Rakowskiego i Mazowieckiego. Poprawa sytuacji po 89r jest spowodowana w 80% nieudolnością rządów.
Pewnie dlatego w samolotach LOT-u będzie teraz "Nasz dziennik"Właśnie. Ta wyborcza ostatnio zupełnie do czytania się nie nadaje
Złodziej, degenerat, geriatyk są obliczalni. Debil i psychopata nie za bardzoNie widzę jakościowej różnicy między nimi dwoma, a cynicznymi złodziejami, zdegenerowanymi socjalistami i podstarzałymi pseudo-inteligentami.
Siłą Kaczyńskich jest ich nienawiść i ambicje. O ile cechy te w konstruktywnych sprawach nie na wiele się zdadzą, o tyle w destrukcji - czemu nie. Państwo etatystyczne mnie osobiście mocno śmierdzi PRL-em z jego podstawową maksymą "Wszystkim równo, a wam g...o"Trzeba poważnie zastanowić się, czy rządy PO, SLD, PD prowadzą bliżej do państwa totalitarnego (w tym wypadku - totalitarnej UE), czy rządy nieudolnych Kaczorów. Stalin musiał być cholernie skuteczny, żeby stworzyć ZSRS, Kaczyńskim braknie sił. Co więcej, nie dążą do konstrukcji państwa totalitarnego, jedynie do etatystycznegoKomentarz
-
Ależ Wy jesteście obcykani wtych wszystkich zawiłościach ustrojów, zamiarach poszczególnych kolesi. Tzw. demokracja to z zasady badziewny ustrój, jakkolwiek niestety trudno wprowadzić lepszy. Bo wymyślić owszem idzie (pozostaje jedynie spór o arbitralność wizji). Tylko jest jeden problem - człowiek jest takim stworzeniem, że nie chodzi jak zegarek ale przekorny jest, buntuje się. A masa rządzi się swoim prawem, można nią manipulować poniekąd (bo bywa też nieprzewidywalna i czasem wypina dupę). Wszelcy ideowcy popełniają ten błąd (czasem nawet chyba o tym wiedząc), iż zakładają przewidywalną powtarzalność pewnych zachowań, procesów tzn. ich społeczny constans. A w życiu niestety nic nie jest tak proste jak się wydaje. Pojedynczy człowiek często myśli rozsądnie. Ale już dwóch takich jak się spotka to różnie bywa. A trzech no to już motłoch. A dziś juz mało kto myśli w pojedynkę. Korporacyjność, prace zbiorowe i mądrości ludu. Łubudu...Komentarz
-
A jaka to różnica? Póki jest mi narzucana wola innego człowieka, to wisi mi, czy jest to pojedynczy Czornyj czy 30mln Polaków.Zamieszczone przez czornyjTylko tutaj mniejszość chce narzucić wolę większośći, to jest ta drobna różnica
Po 89 stworzono doskonałe warunki do rozwoju gospodarczego, a urzędnicy skarbówki byli niczym bracia dla przedsiębiorców. Reformy Balcerowicza były arcyskuteczne, przez co jest on dzisiaj wrogiem publicznym nr.1 (bo dzięki niemu dolar nagle gwałtownie stracił na wartości i ludzie trzymający w materacach przywiezione z USA dulary potracili oszczędności).
Doskonałe warunki (a raczej niewielki ich zalążek) stworzył min. Wilczek w rządzie Rakowskiego. Plan Sorosa-Sachsa (zwany w Polsce p. Balcerowicza) po prostu nie działał, dlatego ludzie przez jakiś czas jeszcze się bogacili. Rząd Mazowieckiego (i następne łże-liberalne) w dalszym ciągu drukował pieniądze, utrzymywał skostniałe przedsiębiorstwa państwowe (jedną z ustaw planu była ustawa uniemożliwiająca bankructwa państwowych kołchozów), zadłużał państwo, a przy tym tworzył znany i kochany po dzis system koncesyj, podatków, zusów, funduszy okołorządowych, akcyz...
Ale debil przypadkiem może zrobić coś pożytecznego, złodziej nigdy. Agent obcego wywiadu tym bardziej. Geriatyk nigdy nie jest przewidywalny. Degenerat robi rzeczy nieobliczalne, gdy zabraknie kasy w budżecie (vide hr. Aleksy de Tocqueville).Złodziej, degenerat, geriatyk są obliczalni. Debil i psychopata nie za bardzo
Zniszczenie złego państwa, to coś miłego moim uszom. Ty twierdziłeś właśnie, że będą konstruować państwo totalitarne. PRL to było coś więcej niż etatyzm. Dlatego mówi się o totalitaryzmie.Siłą Kaczyńskich jest ich nienawiść i ambicje. O ile cechy te w konstruktywnych sprawach nie na wiele się zdadzą, o tyle w destrukcji - czemu nie. Państwo etatystyczne mnie osobiście mocno śmierdzi PRL-em z jego podstawową maksymą "Wszystkim równo, a wam g...o"30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Komentarz
-
Łatwo, tylko trzeba mieć wojsko pod kontrolą. Vide Chile.Zamieszczone przez RaffTzw. d***kracja to z zasady badziewny ustrój, jakkolwiek niestety trudno wprowadzić lepszy.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Komentarz
-
Si, łatwo. Chodziło mi o to, że trudno wprowadzić coś sensowniejszego niż dupokracja. (demokracja; wolny rynek; opłacalna uczciwość). Monarchia czasem śmierdzi tyranią. Kultura i obyczajowość bruździ. Reszta jak wcześniejZamieszczone przez Tomasz GolinskiŁatwo, tylko trzeba mieć wojsko pod kontrolą. Vide Chile.
Piszcie, piszcie. Będę miał temat do przemyśleń
Komentarz

Komentarz