co sie mowi w Polsce?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • acidjazz
    Coś już napisał
    • 2006
    • 57

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Rozsądni ludzie mają nadzieje, że może Kaczorom uda się cokolwiek zmienić na lepsze, pomimo dzikiej nagonki oszołomów i ćwierćinteligentów spod znaku wyborczej i unii europejskiej.

A Amerykanie mają szczeście, że bezmózgich demokratów odsunęli od władzy, bo jedyny sposób, by nie szkodzili krajowi, to podsyłać im krzyworyje statystki.

Fajnie prowadzić dyskusje w takim stylu, nie?
    Widzę, ze Pan niepotrzebnie robie kolorowe zdjęcia, jęsli dla Pana wszystko jest B&W:
    ludzie popierający kaczorów - cacy
    ludzie czytający wyborczą - fuj
    ludzie popierający unię - fuj

Poza tem, co oznacza ćwierćinteligent spod znaku wyborczej? dla mnie ćwierćinteligent jest bardzo pejoratywnym określeniem, prawie jak mniej niż zero.

Co według Pana czyta inteligent? Nasz Dziennik? Jak chce być integentem to już nie może czytać wyborczej?

Poza tem gazety opiniotwórcze (odrzucam fakt i super experss), wszystkie media są dla ludzi myslących, potrafiących analizować informacje im dostarczane a nie przyjmować wszystko jak kaczor kluchę.
    C5 Classic, 50L, CZ 50/1.4, 24-105L; M9, Biogon 28, Sonnar 50, Summicron 35

Komentarz

• Raff
      Uzależniony
      • 2005
      • 778

A ja myślę, że Tomek (sorki za spoufalanie ) jedynie chciał zwrócić uwagę na styl dyskusji. I własnie sugerował dostrzeganie większej ilości kolorów, hehe! No, ale do tego to trzeba uważniej czytać

Komentarz

• kami74
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1492

Uwaga !!! wyczuwam watek spod znaku epitetów, obrażonych i obrażajacych itd itp.
        5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
        MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Raff
          Uzależniony
          • 2005
          • 778

Zamieszczone przez kami74
          Uwaga !!! wyczuwam watek spod znaku epitetów, obrażonych i obrażajacych itd itp.
          No ja też! Nawet już apelowałem o nie obrażalstwo

Takiż mamy temperament, my Polacy! Ale jak na w dupę dadzą równo to jesteśmy solidarni. A na codzień liberały i dewoty

Komentarz

• acidjazz
            Coś już napisał
            • 2006
            • 57

Zamieszczone przez Raff
            No ja też! Nawet już apelowałem o nie obrażalstwo

Takiż mamy temperament, my Polacy! Ale jak na w dupę dadzą równo to jesteśmy solidarni. A na codzień liberały i dewoty
            Ja apeluję o to samo

Nie nazywajmy czytelników wyborczej oszołomami i ćwerćinteligemtami, czytelników "naszego dziennika" idiotami, telwidzów "trwam" ciemną masą.

Apeluję wyłącznie o szacunek dla osób wyznających inne poglądy
            Ostatnio edytowany przez acidjazz; 4842.

Komentarz

• Nemeo
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1757

Proszę państwa , to da się przeczekać.
              W koncu najpóźniej za 3 lata muszą być wybory - wtedy zadowoleni zagłosują na partię rządzącą , niezadowoleni na opozycję.
              A kraju takiego jak Polska nie da się rozp******ic w 3 lata - komunisci robili to lat przeszło 40 i nie dali rady. Mozna cokolwiek popsuć , uszkodzić, ale bądźmy optymistami.
              Naprawdę dodałeś mi otuchy, jeszcze tylko 3 lata z hakiem i nowe wybory.

Tylko Chuck Norris rozumie polską scenę polityczną.

Komentarz

• iREM
                Uzależniony
                • 2005
                • 951

Zamieszczone przez konradl
                ehh co mozna myslec...

itp itd, a najgorsze jest to ze maja coraz wieksze poparcie, i na co tu liczyc ze przeczeka sie ten czas?
                Zaraz zobaczysz jak to Polaków podzieliło, lepiej niż komuchy. Podpisuję się pod Kolegi zdaniem, ale to straszne jest. Może zaraz nasz Dzierżyński (Dorn) zamknie tę dyskusję, albo inny rydzyk. Szkoda mi tylko młodego Ziobra, w innych okolicznościach byłby najlepszym ministrem spr. Pozdrawiamy Polonusów! Ale do Polski - tylko na wakacje!
                Wszystko można zrobić lepiej.
                www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• Robson01
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1574

To może zakończyć dyskusję, która po pierwsze nie ma nic wspólnego z tematem forum, a po drugie zaczyna niezdrowo podgrzewać atmosferę.
                  Każdy ma prawo do własnych opinii i poglądów.
                  Canon
                  Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• acidjazz
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 57

Zamieszczone przez Robson01
                    To może zakończyć dyskusję, która po pierwsze nie ma nic wspólnego z tematem forum, a po drugie zaczyna niezdrowo podgrzewać atmosferę.
                    Każdy ma prawo do własnych opinii i poglądów.
                    To jest Hydepark - wszyscy o wszystkim mówią wszystko :-D

Komentarz

• Raff
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 778

Ale jednak to forum fotograficzne :-? Chyba dajmy se siana! Kaczory medialne nie są. Focić ich nie będziem

Komentarz

• Robson01
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1574

Zamieszczone przez acidjazz
                        To jest Hydepark - wszyscy o wszystkim mówią wszystko :-D
                        I wszyscy do wszystkich mają pretensje :-)
                        Canon
                        Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• acidjazz
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 57

Zamieszczone przez Raff
                          Ale jednak to forum fotograficzne :-? Chyba dajmy se siana! Kaczory medialne nie są. Focić ich nie będziem
                          Juz tak nie ograniczaj

Na forum www.audiostereo.pl (moim zdaniem jednym z najlepszych dotyczacych ogolnie pojętego stereo, Hi-Fi i KD) masz dział bocznica - znajdziesz tam wszytsko co interesuje uczestników forum poza tematem głównym - poruszane są zagadnienia od wyboru samochodu skończywszy na refleksjach związanych z odejściem Stanisława Lema

Komentarz

• Przemoc
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 319

Najciekawsze jest to, że niewiemy jacy naprawdę są Polacy, jakie mają poglądy ? Parlament reprezentuje 40% społeczeństwa, co sądzi reszta ?

Porażką jest to, że siły który miały i mogły zmienić kraj (po rządach postkomuny), od razu po wyborach się pokłóciły. Z punktu widzenia racji stanu (jeżeli coś takiego jeszcze istnieje) tylko POPiS może coś faktycznie zrobić. W obecnej sytuacji czeka nas dryfowanie w niewiadomym kierunku.

Lekarstwem jest wymiana liderów w PO i PiS, Kaczyński i Tusk na polityczną emeryturę, a drugi garnitur się dogada.

UWAGA: WĄTEK ŁATWOPALNY :wink:
                            Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• Raff
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 778

Zamieszczone przez acidjazz
                              Na forum www.audiostereo.pl (moim zdaniem jednym z najlepszych dotyczacych ogolnie pojętego stereo, Hi-Fi i KD) masz dział bocznica - znajdziesz tam wszytsko co interesuje uczestników forum poza tematem głównym - poruszane są zagadnienia od wyboru samochodu skończywszy na refleksjach związanych z odejściem Stanisława Lema
                              Ja tam zamiaru ograniczać nie mam. Ja lubię pogadać o różnych rzeczach. Ale to jednak prywatne forum i hydepark też powinien być (zgodnie z zaleceniem) ciut związany z fotografią. Wątek pewnie w końcu wyląduje w pralni, a jak się ostre pyskówki zaczną to wpadnie Hazan i zamknie (zresztą trudno się dziwić). Jak dyskusja kulturalna będzie, czmu nie

Co do POPiSu zgadzam się z Przemo. Rozpad tego sojuszu to porażka polskiej politylki i duża strata dla Polski. Ja bardzo żałuję. Jak będą wybory to na prawdę będę miał dylemat.
                              Ostatnio edytowany przez Raff; 3758.

Komentarz

• acidjazz
                                Coś już napisał
                                • 2006
                                • 57

Zamieszczone przez Raff
                                Ja tam zamiaru ograniczać nie mam. Ja lubię pogadać o różnych rzeczach. Ale to jednak prywatne forum i hydepark też powinien być (zgodnie z zaleceniem) ciut związany z fotografią. Wątek pewnie w końcu wyląduje w pralni, a jak się ostre pyskówki zaczną to wpadnie Hazan i zamknie (zresztą trudno się dziwić). Jak dyskusja kulturalna będzie, czmu nie

Co do POPiSu zgadzam się z Przemo. Rozpad tego sojuszu to porażka polskiej politylki i duża strata dla Polski. Ja bardzo żałuję. Jak będą wybory to na prawdę będę miał dylemat.

Chyba od osób uprawiających tak piekną dziedzinę sztuki jaką jest fotografia można oczekiwac kulturalnej dyskusji oraz walki nie na epitety tylko na rzeczowe argumenty :-D

Komentarz

Pracuję...