Stop bykom w internecie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Zamieszczone przez mxdanish
    Modów jest kilku to mogliby na zmianę "interweniować"
    Po co, przecież Tomek jest 24/7, to wystarcza ;-)

Zamieszczone przez mxdanish
    A z drugiej strony to chyba szkoda nerwów
    W kwestii ortografii, jasne, nikt o tych banach przecież na serio nie mówi ;-) Ale w kwestii ataku klonów? Mi nie było szkoda, ani nerwów ani czasu - pro publico bono, dla Was, chłopaki ;-)
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• mxdanish
      Uzależniony
      • 2005
      • 632

Zamieszczone przez muflon
      Po co, przecież Tomek jest 24/7, to wystarcza ;-)
      Prędzej czy później i jemu się odechce
      Ale w kwestii ataku klonów?
      Dobre
      5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
      RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• Eddie
        Coś już napisał
        • 2005
        • 82

Maxdanish: Co miałeś na myśli pisząc, że zawsze się znajdzie ktoś, kto się wyłamie? Jeśli miałeś na myśli jednostkę, która przestanie kaleczyć język, to zjawisko będzie optymistyczne. Czegoś nie złapałem?

Muflon: Taki słowniczek jest nawet trendy, jazzy, czy jak to tam teraz jest, bo ja zupełnie nie nadążam
        Regulamin pkt 8.
        Moje zdjęcia na www.obiektywni.pl
        Mój DigArt

Komentarz

• mxdanish
          Uzależniony
          • 2005
          • 632

Zamieszczone przez Eddie
          Maxdanish: Co miałeś na myśli pisząc, że zawsze się znajdzie ktoś, kto się wyłamie? Jeśli miałeś na myśli jednostkę, która przestanie kaleczyć język, to zjawisko będzie optymistyczne. Czegoś nie złapałem?
          Może po prostu niezbyt jasno sformułowałem zdanie, bo chodziło mi raczej o sytuację zupełnie odwrotną.

Wśród ludzi poprawnie używających języka zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie robił odwrotnie (a to już nie będzie tak bardzo optymistyczne)
          5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
          RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• kocis
            Początki nałogu
            • 2005
            • 472

Zawsze jest para: piszący i czytający. Niech się wszystko odbywa w tym układzie. Jeśli umiem przeczytać tekst ze zrozumieniem to odpowiadam. Jeśli nie, to dla mnie ta wypowiedź nie istnieje.
            Język "ziomalski" służy ziomalom i na zdrowie. Sami się na margines usuwają. Bractwo się naoglądało czarnych filmów, nasłuchało czarnej muzyki i udaje luzaków z Bronxu (chyba dobrze?).
            Piszmy jak kto potrafi i tak, aby zrozumiała nas grupa odbiorców docelowych. A nie jak tam któryś wcześniej, robi sobie z nieznajomości języka polskiego manifest anarchistyczny. Zawsze pod głupotę, lenistwo i olewactwo można podpisać jakąś ideologię.

A w kwestii błędów ortograficznych trzeba być nieco wyrozumiałym. Polska ortografia jest ciężka.
            300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• djtermoz
              Uzależniony
              • 2004
              • 995

Generalnie jestem za! (Mam nadzieje ze nie pobijecie mnie za brak polskich 'ogonkow'). Jesli nie zaczniemy zwracac uwagi na ten problem teraz to za pare lat mozemy nie miec jezyka polskiego tylko jakas nowomowe.

Mysle, ze ten problem wystepuje w kazdym jezyku. W angielskim tez. To co Amerykanie zrobili z pieknej brytyjskiej mowy i pisowni widac w USA na kazdym kroku (np. 'thru' zamiast 'through', 'xing' zamiast 'crossing', itd.). Lenistwo i niechlujstwo do tego prowadzi.
              djtermoz@pbase

Komentarz

• perlpa
                Początki nałogu
                • 2005
                • 350

Zgadzam się z Tobą, że każdy ma prawo do swojego własnego zdania na ten temat - jak i na każdy inny i nie próbuję Cię przekonać że masz tak nie pisać - Twoja sprawa.
                Osobiście bardzo mnie jednak denerwują ziomalskie teksty rodem z MTV ubrane z taką formę. Nie odnoszę się tutaj absolutnie do Ciebie - tak generalizuję.

Lakonieczne wypowiedzi sformułowane w taki sposób czasem po prostu nic mnie nie znaczą, no chyba że autor ma sieczkę w głowie, albo wszystko olewa. W jednym i drugim przypadku szkoda mi czasu na czytanie takiej papki.

Pozdrawiam

Komentarz

• Venio
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1084

Akurat Twój sposób pisania nie jest dla mnie jakiś specjalnie obraźliwy, a przynajmniej nie zwraca uwagi. Błędów raczej nie robisz, używasz znaków przestankowych, małe litery da się jakoś przeżyć ;-) To naprawdę nie rozchodzi się o takich jak Ty...
                  Czy ty naprawde widzisz różnice między ich sposobem pisania... bo ja kurna probowałem ich posty analizowac i dla mnie jest to poprostu... język polski (?) nie wiem o co chodzi ale ok...
                  Co do tej strony z różowym tłem to najlepsze sie pokaze jak sie klinie prawym przyciskiem na tą strone hehe tego co tam jest napisane to nie da sie kompletnie odszyfrować jestem ciekaw co za debile tą strone odwiedziają... i ile ma 'autorka' (?). No nvm
                  A co do ortografii to mam z tym ogromny problem od małego. Ale tutaj na forum staram sie jak moge. Daje swoj tekst do sprawdzenia (jesli mam wątpliwosci a często je mam ) w thunderbird'zie i dopiero potem wysyłam. Jeśli chodzi o gg to czesto musze niestety zmieniac forme i znaczenie zdania bo czasami (na szybko) nie potrafie napisac poprawnie pewnych wyrazów tak już mam ale staram sie jak moge. Mam nadzieje ze poważnych błend00000fff ( ) nie robie a jeśli bede robił to prosze o napisanie mi tego przez cytowanie itp. Przyda sie na przyszłosc

Komentarz

• nastier
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 686

w imie poprawy wiedzy ortograficznej proste cwiczenie - co najmniej jedna ksiazka w miesiacu i problem minie...

(tylko wez tu zmus do czytania )

fotoblog

Komentarz

• birez
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 609

Zamieszczone przez nastier
                      w imie poprawy wiedzy ortograficznej proste cwiczenie - co najmniej jedna ksiazka w miesiacu i problem minie...

Cala polska czyta Canonom
                      (na glos, co najmniej 20 minut dzienne)

Komentarz

• nastier
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 686

Zamieszczone przez birez
                        Cala polska czyta Canonom
                        (na glos, co najmniej 20 minut dzienne)

a potem krotkei dyktando, a ocene wpisujemy na forum,zeby zmusic siebie lub innych do roboty

fotoblog

Komentarz

• kocis
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 472

Nie róbcie sobie jaj z czytania książek.
                          300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• nastier
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 686

Zamieszczone przez kocis
                            Nie róbcie sobie jaj z czytania książek.

a kto tu sobie jaja z ego robi ? wyluzuj, czlowieku
                            to NAPRAWDE dobry i skuteczny sposob na wyeliminowanie brakow ortograficznych

fotoblog

Komentarz

• Venio
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1084

Zamieszczone przez nastier

wiesz samo czytanie wiadomosci na onet.pl albo np. tego forum (oczywiscie mówie tutaj o osobach ktore dobrze piszą) robi za parenascie książek

Komentarz

• nastier
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 686

Zamieszczone przez Venio
                                wiesz samo czytanie wiadomosci na onet.pl albo np. tego forum (oczywiscie mówie tutaj o osobach ktore dobrze piszą) robi za parenascie książek
                                nie do konca chyba, ale niech bedzie, ze sie zgodze

fotoblog

Komentarz

Pracuję...