Stop bykom w internecie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jharv
    Bywalec
    • 2005
    • 121

stop bykom w interniecie

Ja tesz jestem za, tszeba w koncó coź z tym srobić i tyh wszydkich analfabetuw wywalic z foróm i wogule z sieci.

Komentarz

• sail0r
      Bywalec
      • 2005
      • 198

Zamieszczone przez muflon

A i tak wszyscy ci "postępowi" zdziwią się, jak zaczną wysyłać CV/LM Chyba że je oczywiście przedtem sprawdzą w Wordzie, albo dadzą do napisania komuś normalnemu... No ale to jest już kwestia szacunku dla różnych rozmówców
      a dlaczego zakładasz, że osoba pisząca "inaczej" na grupach dyskusyjnych i w internecie, nie potrafi pisac normalnie?

może moje podejście jest złe, ale ja swój udział w forach dyskusyjnych traktuję na luzie i pisze tak jakbym nigdy nie napisał w oficjalnym piśmie czy emilu... ale to w żadnym wypadku nie jest spowodowane brakiem szacunku do osób, które to czytają...

p.s. tak, żeby było jasne, ja nie jestem ZA błędami ortograficznymi w postach, robionymi nieświadomie (lub z lenistwa bo komuś się nie chciało sprawdzić) przez piszących, ale nie przeszkadza mi świadome naginanie pisowni.

p.s.2. apropos "dz1wnych zn@czk0w" to gdzieś ostantio przeczytałem ze w GB w ten sposób wysyłane są dzieła literackie semesami ;-)
      S45 user

Komentarz

• b'Art
        Początki nałogu
        • 2005
        • 370

Zamieszczone przez sail0r
        p.s.2. apropos "dz1wnych zn@czk0w" to gdzieś ostantio przeczytałem ze w GB w ten sposób wysyłane są dzieła literackie semesami ;-)
        To są to bardzo krótkie dzieła literackie... ale i Angole są dość leniwi prawda? Zresztą u mnie teraz pada deszcz i nie napiszę więcej bo mam lenia, oni mają tak 3/4 roku

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Zamieszczone przez sail0r
          może moje podejście jest złe, ale ja swój udział w forach dyskusyjnych traktuję na luzie i pisze tak jakbym nigdy nie napisał w oficjalnym piśmie czy emilu... ale to w żadnym wypadku nie jest spowodowane brakiem szacunku do osób, które to czytają...
          Akurat Twój sposób pisania nie jest dla mnie jakiś specjalnie obraźliwy :-), a przynajmniej nie zwraca uwagi. Błędów raczej nie robisz, używasz znaków przestankowych, małe litery da się jakoś przeżyć ;-) To naprawdę nie rozchodzi się o takich jak Ty...
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• mxdanish
            Uzależniony
            • 2005
            • 632

Ojej... prawda jest taka, że jak ktoś będzie chciał pisać po swojemu,to takim gadaniem (pisaniem) na niego się nie wpłynie.
            W ten sposób się do niczego nie dojdzie, więc może trzeba by było zakończyć tą rozmowę
            5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
            RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• tpop
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1465

Zamieszczone przez mxdanish
              Ojej... prawda jest taka, że jak ktoś będzie chciał pisać po swojemu,to takim gadaniem (pisaniem) na niego się nie wpłynie.
              jak nie? Wystarczy odpowiednia zmiana regulaminu zakazujaca "dz1wnych zn@czk0w" "czy tesh innej tfurczosci" i po sprawie.
              Ostatnio edytowany przez tpop; 553.
              photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• mxdanish
                Uzależniony
                • 2005
                • 632

I co wtedy?
                Dasz człowiekowi bana (tzn. mod da ) i typ załozy sobie kolejne konto, i kolejne, i tak w kółko...
                5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
                RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

Ban na IP
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• mxdanish
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 632

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                    Ban na IP
                    I myślisz że się tego nie da obejść?

Komentarz

• Eddie
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 82

Fajnie, w końcu gdzieś trafił się temat, który obrabiałem swego czasu tak samo uporczywie, jak bezskutecznie. Okazało się, że ludzie piszący na forach czy listach dyskusyjnych mają w poważaniu ortografię, składnię, nawet zwykły szacunek do języka ojczystego. Dla przykładu więc napisałem kiedyś wiadomość w języku nowonetpolskim:
                      Byuo to cosh w tym stylu, jakee pshedstaveeu jeden z kolegoov tootaj. Tsheba pshyznatsch, she koshtovauo mnee'e trohę wysheeuku sklecenee'e keelkoo zdań w takeem językoo. A to, co v tei hveelee peeshę, to ee tak peekoosh w poroovnanioo z tym, co vtedy udauo mee she wytvożytch.

Jeśli chodzi o samą akcję, miał rację ten, kto napisał, że to walka z wiatrakami. Można, a nawet trzeba jednak próbować, choćby po to, żeby przynajmniej do nielicznych dotarło.
                      Regulamin pkt 8.
                      Moje zdjęcia na www.obiektywni.pl
                      Mój DigArt

Komentarz

• jharv
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 121

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                        Ban na IP

A jak ktoś, ma zmienne IP, to możesz się cmoknąc w nos

Może być jeszcze osoba korzystająca z serwerów proxy.

Komentarz

• mxdanish
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 632

Zamieszczone przez Eddie
                          Jeśli chodzi o samą akcję, miał rację ten, kto napisał, że to walka z wiatrakami. Można, a nawet trzeba jednak próbować, choćby po to, żeby przynajmniej do nielicznych dotarło.
                          Nie jestem pesymistą ale zawsze się ktoś znajdzie, który się wyłamie
                          Zamieszczone przez jharv
                          O tym właśnie mówiłem

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

Zamieszczone przez jharv
                            Spytaj Hoodego i jego 6 klonów albo c41photocrew . Wszystko jest kwestią uporu i konsekwencji moderatorów Lub, w najgorszym przypadku - ich ilości.

Eddie: po co się tak męczyć? Widziałem niedawno w sieci gotowy translator z polskiego na ziomalski ;-)
                            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• tpop
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1465

Zamieszczone przez mxdanish
                              i typ załozy sobie kolejne konto, i kolejne, i tak w kółko...
                              dokladnie tak! i kolejny ban, i kolejny. Ciekawe komu sie znudzi?
                              photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• mxdanish
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 632

Zamieszczone przez tpop
                                dokladnie tak! i kolejny ban, i kolejny. Ciekawe komu sie znudzi?
                                Modów jest kilku to mogliby na zmianę "interweniować"

A z drugiej strony to chyba szkoda nerwów

Komentarz

Pracuję...