No to ja zaszokuje wszystkich - moim zdaniem ortografia (z wyjątkiem interpunkcji) jest zbędna i mam nadzieję że bardzo szybko przeminie. Dla mnie nie ma absolutnie różnicy między słowem "rurza" i "róża" a robienie z tego nauki i doktoryzowanie się na temat ortografii ?? (za to bym karał
bo to może do jakich niebezpiecznych odchyłów prowadzić)
Stop bykom w internecie
Zwiń
X
-
-
-
Na UW nie tworzyło się nauki dla książek i publikacji. Publikacja stanowiła osobną część. Nie stanowiła celu samego w sobie. Jeśli jest odwrotnie to powstaje literatura naukowa. Obgadałem temat ostatnio z kilkoma osobami zajmującymi się językiem. Język nie jest logiczny. To że dany zwrot funkcjonuje w nim nie oznacza logiczności samego zwrotu. Chyba, że założysz, że głównym zadaniem naukowca jest tworzenie publikacji a nie odkrywanie praw. Wówczas literatura naukowa jest superlogiczna.Zamieszczone przez Tomasz GolinskiJest wiele przykładów na brak logiki, ale z tym rozumowaniem nie mogę się zgodzić. Skoro literatura to twórczość w formie książkowej, więc każda książka naukowa się zalicza.Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.Komentarz
-
Bonk - ja mam stwierdzona dysortografie, dysleksje i kilka innych przypadlosci. Czesc moich studentow tez ma na to papiery. Ale nie ma zmiluj sie... I co ciekawe studenci owi jednak jakos sobie radza... jak chca... Choc zapewne sporo ich to kosztuje.Zamieszczone przez bonkwy sie smiejecie
ale nie wiecie jak to jest miec dysortografie i inne dys
wiem ze niektórzy uwarzaja ze nic takeig nie ma, ze to zwykle lenistwo
ale nawet sobie nie zdajecie sprawy z tego ile wysilku kosztowalo mnie to zeby pisac tak jak pisze, nie wspominajac o czytniu
EDIT: chyba rozczulilem sie nad soba
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000Komentarz
-
Podejście masz niezwykle elastyczne. Mogłoby zakończyć się np. zapisaniem twojej ksywki nie jako hazan lecz jako chasan.Zamieszczone przez hazanNo to ja zaszokuje wszystkich - moim zdaniem ortografia (z wyjątkiem interpunkcji) jest zbędna i mam nadzieję że bardzo szybko przeminie. Dla mnie nie ma absolutnie różnicy między słowem "rurza" i "róża" a robienie z tego nauki i doktoryzowanie się na temat ortografii ?? (za to bym karał
Ot dyslektyk przysiadł się do klawiatury.
Komentarz
-
Właśnie, że nie zasokowałeś. Choć pojmuję to jak artystyczną prowokację.Zamieszczone przez hazanNo to ja zaszokuje wszystkich - moim zdaniem ortografia (z wyjątkiem interpunkcji) jest zbędna i mam nadzieję że bardzo szybko przeminie. Dla mnie nie ma absolutnie różnicy między słowem "rurza" i "róża" a robienie z tego nauki i doktoryzowanie się na temat ortografii ?? (za to bym karał
Odrzucenie ortografii było już praktykowane przez awangardowych poetów. Dziwne to, że jakoś nie osiągnęli nic wielkiego. Dali może tylko upust swej frustracji.
Ortografia języka polskiego przetrwa. I na nic tu zapędy subkultur doprowadzające język do jakiegoś absurdalnego bełkotu. Daremny trud.300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EXKomentarz
-
Ooo.. to z cala pewnoscia mogloby pomoc. Zarowno mezczyzna, jak i kobieta (tak, tak.. w niektorych kulturach 'kastruje sie' i kobiety.Zamieszczone przez Tomasz GolinskiAle przecież nikt nie mówi o banach czy kastracji
tylko o zwracaniu uwagi przy cytowaniu.EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000Komentarz
-
ja mam cholerne problemy z ortografia ...moze nie wynika to z tego, ze nie wiem jak sie co pisze, tylko piszac nie zwracam na to uwagi. przed wyslaniem posta sprawdzam go trzy razy czy nie mam zadnych 'kwiatkow' a i tak nie raz mi cos umknie.Komentarz
-
Fakt, że człowiek dąży do ułatwienia sobie życia może doprowadzić do stopniowego zaniku ortografii, ale żeby od razu karać??Zamieszczone przez hazanNo to ja zaszokuje wszystkich - moim zdaniem ortografia (z wyjątkiem interpunkcji) jest zbędna i mam nadzieję że bardzo szybko przeminie. Dla mnie nie ma absolutnie różnicy między słowem "rurza" i "róża" a robienie z tego nauki i doktoryzowanie się na temat ortografii ?? (za to bym karał
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Komentarz
-
Zamieszczone przez hazanNo to ja zaszokuje wszystkich - moim zdaniem ortografia (z wyjątkiem interpunkcji) jest zbędna i mam nadzieję że bardzo szybko przeminie. Dla mnie nie ma absolutnie różnicy między słowem "rurza" i "róża" a robienie z tego nauki i doktoryzowanie się na temat ortografii ?? (za to bym karał
hazan jestes moim idolem
zrobie sobie koszólke z twojm awatarem
Komentarz
-
-
Nie, nie! Warunkiem jest tu jednak intersubiektywna komunikowalnosc, a dzieki niej intersubiektywna kontrolowalnosc tresci przekazywanych przez jezyk. Zreszta wydaje sie, ze niemal wszysytko co da sie pomyslec, da sie i powiedziec.Zamieszczone przez mario1275język i tak dąży do upraszczania przekazu informacji więc prędzej czy później i tak będziemy się posługiwać kodem binarnym
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000Komentarz
-
何、畜生!Zamieszczone przez -=Festyk=-@ I@ N!3 uM!i3M r00p!dź k0sZvL3k
-
Komentarz