Stop bykom w internecie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hazan
    Zasłużeni
    • 2004
    • 1719

No to ja zaszokuje wszystkich - moim zdaniem ortografia (z wyjątkiem interpunkcji) jest zbędna i mam nadzieję że bardzo szybko przeminie. Dla mnie nie ma absolutnie różnicy między słowem "rurza" i "róża" a robienie z tego nauki i doktoryzowanie się na temat ortografii ?? (za to bym karał bo to może do jakich niebezpiecznych odchyłów prowadzić)
    Pozdrawiam
    Hazan
    Canon-board.info www.pytamy.pl

Komentarz

• Jac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4813

o ja... no to chyba wybuchnie 'bóża' :-)
      Instagram

Komentarz

• KMV10
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2320

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
        Jest wiele przykładów na brak logiki, ale z tym rozumowaniem nie mogę się zgodzić. Skoro literatura to twórczość w formie książkowej, więc każda książka naukowa się zalicza.
        Na UW nie tworzyło się nauki dla książek i publikacji. Publikacja stanowiła osobną część. Nie stanowiła celu samego w sobie. Jeśli jest odwrotnie to powstaje literatura naukowa. Obgadałem temat ostatnio z kilkoma osobami zajmującymi się językiem. Język nie jest logiczny. To że dany zwrot funkcjonuje w nim nie oznacza logiczności samego zwrotu. Chyba, że założysz, że głównym zadaniem naukowca jest tworzenie publikacji a nie odkrywanie praw. Wówczas literatura naukowa jest superlogiczna.
        Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.

Komentarz

• Pszczola
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1760

Zamieszczone przez bonk
          wy sie smiejecie
          ale nie wiecie jak to jest miec dysortografie i inne dys
          wiem ze niektórzy uwarzaja ze nic takeig nie ma, ze to zwykle lenistwo

ale nawet sobie nie zdajecie sprawy z tego ile wysilku kosztowalo mnie to zeby pisac tak jak pisze, nie wspominajac o czytniu

EDIT: chyba rozczulilem sie nad soba
          Bonk - ja mam stwierdzona dysortografie, dysleksje i kilka innych przypadlosci. Czesc moich studentow tez ma na to papiery. Ale nie ma zmiluj sie... I co ciekawe studenci owi jednak jakos sobie radza... jak chca... Choc zapewne sporo ich to kosztuje.
          EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• KMV10
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2320

Zamieszczone przez hazan
            No to ja zaszokuje wszystkich - moim zdaniem ortografia (z wyjątkiem interpunkcji) jest zbędna i mam nadzieję że bardzo szybko przeminie. Dla mnie nie ma absolutnie różnicy między słowem "rurza" i "róża" a robienie z tego nauki i doktoryzowanie się na temat ortografii ?? (za to bym karał bo to może do jakich niebezpiecznych odchyłów prowadzić)
            Podejście masz niezwykle elastyczne. Mogłoby zakończyć się np. zapisaniem twojej ksywki nie jako hazan lecz jako chasan. Ot dyslektyk przysiadł się do klawiatury.

Komentarz

• kocis
              Początki nałogu
              • 2005
              • 472

Zamieszczone przez hazan
              Właśnie, że nie zasokowałeś. Choć pojmuję to jak artystyczną prowokację.
              Odrzucenie ortografii było już praktykowane przez awangardowych poetów. Dziwne to, że jakoś nie osiągnęli nic wielkiego. Dali może tylko upust swej frustracji.
              Ortografia języka polskiego przetrwa. I na nic tu zapędy subkultur doprowadzające język do jakiegoś absurdalnego bełkotu. Daremny trud.
              300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• Pszczola
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1760

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                Ale przecież nikt nie mówi o banach czy kastracji tylko o zwracaniu uwagi przy cytowaniu.
                Ooo.. to z cala pewnoscia mogloby pomoc. Zarowno mezczyzna, jak i kobieta (tak, tak.. w niektorych kulturach 'kastruje sie' i kobiety.
                EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• DoMiNiQuE
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3548

ja mam cholerne problemy z ortografia ...moze nie wynika to z tego, ze nie wiem jak sie co pisze, tylko piszac nie zwracam na to uwagi. przed wyslaniem posta sprawdzam go trzy razy czy nie mam zadnych 'kwiatkow' a i tak nie raz mi cos umknie.

Komentarz

• mxdanish
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 632

Zamieszczone przez hazan
                    Fakt, że człowiek dąży do ułatwienia sobie życia może doprowadzić do stopniowego zaniku ortografii, ale żeby od razu karać??
                    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
                    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• mario1275
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 420

język i tak dąży do upraszczania przekazu informacji więc prędzej czy później i tak będziemy się posługiwać kodem binarnym
                      www.modelownia.pl

Komentarz

• bonk
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 636

Zamieszczone przez hazan

hazan jestes moim idolem
                        zrobie sobie koszólke z twojm awatarem

Komentarz

• -=Festyk=-
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 666

@ I@ N!3 uM!i3M r00p!dź k0sZvL3k

||Galeria

Komentarz

• Pszczola
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1760

Zamieszczone przez mario1275
                            język i tak dąży do upraszczania przekazu informacji więc prędzej czy później i tak będziemy się posługiwać kodem binarnym
                            Nie, nie! Warunkiem jest tu jednak intersubiektywna komunikowalnosc, a dzieki niej intersubiektywna kontrolowalnosc tresci przekazywanych przez jezyk. Zreszta wydaje sie, ze niemal wszysytko co da sie pomyslec, da sie i powiedziec.

Komentarz

• Pszczola
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1760

Zamieszczone przez -=Festyk=-
                              @ I@ N!3 uM!i3M r00p!dź k0sZvL3k
                              何、畜生!

Komentarz

• -=Festyk=-
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 666

Poszedłem na całość

||Galeria

Komentarz

Pracuję...