Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II]
E tam, wcale nie. Jest grupa użytkowników, chętnych wydać 6-7 tysięcy polskich złotych na pełną klatkę, którą trzeba zagospodarować. Za moment w tym segmencie będzie konkurent u Nikona (gdzie na bank będzie bardzo dobry AF) i najpewniej u Sony (gdzie należy się spodziewać FF z dużą liczbą klatek na sekundę). Zawodowcy, którzy wiedzą za co płacą, wezmą 5D Mark III, ale takie fotoziutki jak niżej podpisany - już niekoniecznie. Jeśli Canon na siłę okroi AF, jakbyście chcieli, to czym może konkurować? Rozdzielczością, klatkażem, ceną? Na pewno nie.Komentarz
-
Ale Canon dawno temu udzielił odpowiedzi na to pytanie, ostatnio - ztcp - ustami Chucka Wu. Ilością zniewolonych. Ktoś kto ma tylko 17-40-24-105-70-200 f/4 IS już jest ugotowany.
BTW. Zapomniałeś o opóźnieniu migawki, Pewnie będzie tak: 6D - kliiik-klaaak, D600 - klik.the silence is deafeningKomentarz
-
Wiesz, to jest też tak, że nie chodzi jedynie o złapanie nowych użytkowników, ale również o zachęcenie użytkowników 5D Mark II, których nie stać na Mark III (lub po prostu nie chcą tyle dopłacać - jak znowu niżej podpisany) do kupienia nowego aparatu. To co się rysuje - czyli 18-21 megapikseli na nowym Digicu z 3-4 kl./s nie będzie wystarczającą zachętą moim zdaniem. AF - już tak. Tak racjonalnie patrząc, to do tej "taniej" pełnej klatki nie ma sensu pakować niczego poniżej AF podobnego do 7D.Komentarz
-
Komentarz
-
Oj... w to nie wierzę, że dadzą aż taki AF.Komentarz
-
Dadzą w zestawie z klik-klak lagiem - jak pisze Gietrzy - i po krzyku.
Ewentualnie - pod pretekstem zrobienia miejsce na lampę - przytną pryzmat do 90% i jeszcze wstawią tam lustra rodem z 650D.
Ogólnie (w wersji krótszej wersji dla Gietrzego) - wszystkim nam się wydaje, że jest tak:
W dłuższej - dla Koli:Otóż: faceci wokół się snują co są już tacy,
że czego dotkną, zaraz popsują. W domu czy w pracy
gapią się w sufit, wodzą po gzymsie wzrokiem niemiłym.
Na niskich czołach maluje im się straszny wysiłek,
bo jedna myśl im chodzi po głowie, którą tak streszczę:
"Co by tu jeszcze spieprzyć, Panowie? Co by tu jeszcze?"
Wojciech Młynarski - Co by tu jeszcze? - tekst piosenki, teledysk - teksty.org
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Lustra zamiast pryzmatu nie sądzę ale mogą dać troszkę mniej guzików i wyświetlacz dotykowy - mogą wbudować lampę i dać coś w filmach czego nie ma w 5DmkIII - np. wyjście HDMI Live. To jest Panowie jak szarada w której jest z 1000 liter alfabetu
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
Może to jest sposób - póki co dawali z bayerami i było ciągłe narzekanie
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Co do AF to mogą dać ten z 7d z większym lagiem. W 7d za AF odpowiada osobny procesor o ile pamiętam, może w przypadku xD tak nie będzie po prostu.Komentarz
-
-
Fajna szafka:
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Osiołkowi w żłoby dano...
PS
http://www.canonrumors.com/wp-conten...olympics01.jpg - ten nowy 200-400 jednak duży się wydaje (jak go tak porównać do 70-200 obok...)EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Cóż biorąc pod uwagę jaką Canon szykuje za to cenę - niewielu będzie miało ten problemOsiołkowi w żłoby dano...
PS
http://www.canonrumors.com/wp-conten...olympics01.jpg - ten nowy 200-400 jednak duży się wydaje (jak go tak porównać do 70-200 obok...)
.
Kapitan Wagner
Komentarz

Komentarz