Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II]

Są podobno spore szanse na:
    EF-S 10-18mm F4.5-5.6 IS STM
    i
    EF 16-35mm F4L IS USM oraz następcę 100-400.

Ja czekam szczególnie na tego ostatniego .
    Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12226

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      EF 16-35mm F4L IS USM oraz następcę 100-400.

Ja czekam szczególnie na tego ostatniego .
      oba poprosze tzn. nie od razu, bo nerki na zbyciu nie mam...
      www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

No a może być potrzebna bo ten długi ma kosztować 3000$ co w naszym raju przełoży się na ponad 10 kzł.
        Byle tylko Canon nie poszedł w ślady Nikona jeśli chodzi o "jakoś" szerokiego .
        Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

No a może być potrzebna bo ten długi ma kosztować 3000$ co w naszym raju przełoży się na ponad 10 kzł.
          a to dziekuje. to sobie ewentualnie kiedys jakas Sigme kupie. a poki co bialy 70-300 jest wiecej niz swietny optycznie.

Byle tylko Canon nie poszedł w ślady Nikona jeśli chodzi o "jakoś" szerokiego .
          ano, jakby to zrobili naprawde przyzwoite i w cenie nieprzekraczajacej 1500 EUR... to bym sie zastanawial...
          www albo tez flickr

Komentarz

• ARN
            Uzależniony
            • 2008
            • 757

Zamieszczone przez akustyk
            ano, jakby to zrobili naprawde przyzwoite i w cenie nieprzekraczajacej 1500 EUR... to bym sie zastanawial...
            Może (a raczej na pewno) na wejściu byłby drogi, ale przecież powinni go spozycjonować w okolicach 16-35 II, żeby nie zarżnąć tego drugiego...
            I znowu się pojawią, wzorem 24-70 vs 24-105, setki wątków z cyklu "co lepsze - światło, czy stabilizacja?"

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez ARN
            Dobrze, że ten zakres mnie nie interesuje

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12226

Zamieszczone przez ARN
              Może (a raczej na pewno) na wejściu byłby drogi, ale przecież powinni go spozycjonować w okolicach 16-35 II, żeby nie zarżnąć tego drugiego...
              ale czemu?
              24-70/4 IS tez istnieje obok 24-70/2.8 i to w dwoch wersjach.

to zupelnie rozne szkla do innych zastosowan. 16-35/4 IS to byloby szklo pod landszafciarza albo podroznika, ktory czasem musi spomiedzy krzakow z lapy zrobic albo ciemny kosciol spstrykac. 16-35/2.8 byl jest i bedzie szklem reporterskim

jak sie beda bac o sprzedaz, to zrobia 16-35/4.5 IS i to jeszcze takie, zeby faktyczny t-stop byl blizej 5.0 wtedy kotleciarz w zyciu nie kupi. a pocztowkowemu jak nizej podpisany roznicy nadal nie robi, bo i tak zdjecia od f/8 sie zaczynaja

Zamieszczone przez ARN
              I znowu się pojawią, wzorem 24-70 vs 24-105, setki wątków z cyklu "co lepsze - światło, czy stabilizacja?"
              nie mam watpliwosci co do tego, ze kotletowi nie zmarnuja okazji do ewangelizowania wszystkich, ze f/4 to ciemnica i skoro im sie nie podoba, to nikomu innemu tez nie moze

Zamieszczone przez ARN
              Dobrze, że ten zakres mnie nie interesuje
              poki co szklo tez nie istnieje, wiec problem masz niejako dwukrotnie z glowy. fajnie tak kupe siana w kieszeni
              www albo tez flickr

Komentarz

• Usjwo
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 1055

poki co szklo tez nie istnieje, wiec problem masz niejako dwukrotnie z glowy. fajnie tak kupe siana w kieszeni
                Jak dla mnie tez ten obiektyw nie jest interesujacy to tez zarobilem 1000$? .
                Jak popoatrze na ceny obiektywow ktorych nie kupilem, to czuje sie calkiem bogaty

Komentarz

• jan pawlak
                  Pełne uzależnienie
                  • 2012
                  • 4335

Zamieszczone przez Usjwo
                  Jak dla mnie tez ten obiektyw nie jest interesujacy to tez zarobilem 1000$? .
                  Jak popoatrze na ceny obiektywow ktorych nie kupilem, to czuje sie calkiem bogaty
                  To jeszcze popatrz na kobiety z którymi się nie ożeniłeś to wtedy dopiero....

100-400(/2.8 ? /4 ?) L IS (4 stop ?) to byłoby to !

jp
                  puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
                  Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
                  http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
                  public.fotki.com/janusz-pawlak/

Komentarz

• pan.kolega
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2817

Zamieszczone przez jan pawlak

100-400(/2.8 ? /4 ?) L IS (4 stop ?) to byłoby to !

jp
                    Pewnie /2.8 i w cenę wliczone sa taczki...

A gdyby tak wyrzucić 100 mm dla oszczędności i lepszej jakości i dodać wbudowany ekstender? Hmm...
                    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• Bingant
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 507

Zamieszczone przez pan.kolega
                      A gdyby tak wyrzucić 100 mm dla oszczędności i lepszej jakości i dodać wbudowany ekstender? Hmm...
                      taki to już jest
                      6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• marfot
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 4605

Skoro C24-70/4L IS mamy juz po 3,5 tys zł to może się zlitują i wyhamują na ok 1000-1200 Euro.
                        Mam poważne parcie na takie C16-35/4 IS. Nie wierzę w katastrofę jaka się przytrafiła czarno-żółtym bo u Canona wystarczy poprawić rogi w C17-40L.
                        https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                        EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• jaś
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 2601

C16-35/4 IS tani nie będzie stawiam na coś pomiędzy 5000 a 6000zł nowe szkła maja abstrakcyjne ceny.
                          Jestem szumofobem
                          S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                          Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12226

Zamieszczone przez marfot
                            Skoro C24-70/4L IS mamy juz po 3,5 tys zł to może się zlitują i wyhamują na ok 1000-1200 Euro.
                            Mam poważne parcie na takie C16-35/4 IS. Nie wierzę w katastrofę jaka się przytrafiła czarno-żółtym bo u Canona wystarczy poprawić rogi w C17-40L.
                            osobiscie jakbym mial wybor miedzy 1500 EUR za porzadne rogi a 1200 EUR za przecietne... to doloze.
                            17-40 nie jest tak zly jak kotleciarze (czy inni z awersja do statywu) psiocza. a jak juz wymieniac, to raz a dobrze. na wypierd (scussi) klasy 16-35 VR zdecydowanie sie nie pisze
                            www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Zamieszczone przez marfot
                              Podejrzewam że "litość" to słowo którego oni nie znają .
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• jellyeater
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 1631

Podejrzewam że "litość" to słowo którego oni nie znają .
                                Bo inne szkła cierpią na żółtaczkę lub brzydki bokeh. Canon już przyzwyczaił do nowych cen w okolicy pierdyliarda PLN. Tylko 35 IS opuścił, bo mu głupio się zrobiło. Aczkolwiek to szkło i tak jest jeszcze z połowę za drogie. Z nowymi będzie podobnie. Więc taka radość umiarkowana. Zresztą niech oni wypuszczą cokolwiek sensownego. Bo ostatnim takim szkłem było chyba właśnie to 200-400. Tylko ta cena. Generalnie posucha u nich.

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

Pracuję...