Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szambonur
    Uzależniony
    • 2011
    • 712

Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II]

Zamieszczone przez PoulN
    Będzie miał LTE i aplikację do bezpośredniego wrzucania fotek na fejzbuka
    Sry - czasem trudno się jest powstrzymać.
    Android w aparatach zaczyna się już pojawiać i nie ma co tego wyśmiewać bo według mnie to bardzo dobry kierunek...
    Moje zdjęcia na canon-board.info
    Facebook

Komentarz

• kosio
      Dopiero zaczyna
      • 2012
      • 43

Zamieszczone przez szambonur
      Android w aparatach zaczyna się już pojawiać i nie ma co tego wyśmiewać bo według mnie to bardzo dobry kierunek...
      tiaaaa, zwłaszcza w lustrzankach ..
      pstrykacz nie fotograf*

*(przecinek wstawić gdzie kto chce)

Komentarz

• Grzesiek_PL
        Uzależniony
        • 2008
        • 834

Zamieszczone przez szambonur
        I przy tym pełna możliwość ingerencji w soft/aplikacje lustrzanki? Wątpię by Canon sobie na to pozwolił
        To by mogło mieć większe możliwości niż Magic Lantern.

Komentarz

• szambonur
          Uzależniony
          • 2011
          • 712

Zamieszczone przez kosio
          tiaaaa, zwłaszcza w lustrzankach ..
          póki co w kompaktach..., ale prędzej czy później...? nie przewidzisz co będzie w lustrzankach. A tak w temacie lustrzanek jakieś siedem lat temu kto by pomyślał iż lustro w "lustrzankach" nie będzie już potrzebne...? Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko chwilowo niewykonalne...
          Facebook

Komentarz

• blackninja
            Początki nałogu
            • 2007
            • 378

Lustra bez lustra to Canon miał daaawno temu i tak samo jak Sony teraz (po ciuchu) się z tego wycofał.
            Marki trzy.

Komentarz

• szambonur
              Uzależniony
              • 2011
              • 712

Zamieszczone przez blackninja
              Lustra bez lustra to Canon miał daaawno temu i tak samo jak Sony teraz (po ciuchu) się z tego wycofał.
              miałem na myśli sukces bezlustrkowców
              Facebook

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12226

Zamieszczone przez blackninja
                jesli masz na mysli RS, to tam zdaje sie lustro jak najbardziej bylo, tylko nie "zwodzone" a polprzepuszczalne (tak po prawdzie to 1/3 przepuszczalne) i zamontowane na stale
                www albo tez flickr

Komentarz

• icek
                  • 2013
                  • 14

Po pierwsze Panowie widzę, że nie jesteście na czasie, Wasz newsy już dawny w sieci były..

Zobaczcie co wyprawia Canon, to jest tragedia jakaś. Jutro nie będzie żadnego 70D, zamiast tego zaprezentują całą masę pseudo lustrzanek. Ludzie są wściekli, popatrzcie na te wszystkie komentarze i fora gdzie mówi się o nowościach Canona. To nie jest moja fanaberia, rynek oczekiwał 70D bo obecnie nie ma co kupić, 7D jest stary, daleko w tyle na tle konkurencji i w Polsce wciśkają go po sporej cenie.

pozdro

Komentarz

• centur
                    Uzależniony
                    • 2011
                    • 766

a czego Ci brakuje w 7d ?
                    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
                    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
                    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• pawelbara
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 41

Odpowiem za siebie. Ale mi brakuje lepszej matrycy. Lepszej w sensie dającej przyjemniejszy obrazek, z mniejszymi szumami i poprawioną dynamiką. Reszta mi pasuje, nie mam zastrzeżeń.
                      C7D + F14mm f2.8 + EF 50mm f1.8 + EF 85mm f1.8 + T135mm f2.8

Komentarz

• Sunders
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 2746

Zamieszczone przez pawelbara
                        brakuje lepszej matrycy/.../ z mniejszymi szumami i poprawioną dynamiką
                        Pod tym względem Canon został w tyle za konkurencją, szczególnie w formacie APS-C.
                        http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12226

Zamieszczone przez icek
                          Zobaczcie co wyprawia Canon, to jest tragedia jakaś. Jutro nie będzie żadnego 70D, zamiast tego zaprezentują całą masę pseudo lustrzanek. Ludzie są wściekli,
                          ale wszyscy? na calym swiecie? fala protestow jak na Placu Tahir ma zalac Londyn, Paryz, Niu Jork, Szanghaj, Melbourne, ... ?

na pewno?

Zamieszczone przez icek
                          popatrzcie na te wszystkie komentarze i fora gdzie mówi się o nowościach Canona.
                          aaa... chodzilo o internetowych pieniaczy! ktorzy w internecie kupiliby wszystko (gdyby kosztowalo 1/10 proponowanej ceny i mialo 3x lepsze parametry) a w realu po prostu maja za ciasna gumke w majtach...

OK, to kumam...

proponuje troche dystansu do sprzetu. tym sie zdjecia robi. to tylko narzedzie
                          www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez icek
                            Po pierwsze Panowie widzę, że nie jesteście na czasie, Wasz newsy już dawny w sieci były..

Zobaczcie co wyprawia Canon, to jest tragedia jakaś. Jutro nie będzie żadnego 70D, zamiast tego zaprezentują całą masę pseudo lustrzanek. Ludzie są wściekli, popatrzcie na te wszystkie komentarze i fora gdzie mówi się o nowościach Canona. To nie jest moja fanaberia, rynek oczekiwał 70D bo obecnie nie ma co kupić, 7D jest stary, daleko w tyle na tle konkurencji i w Polsce wciśkają go po sporej cenie.

pozdro
                            Szkoda że nie odniesiesz się do tego co wcześniej zostało napisane na to Twoje generalizowanie. Powtarzasz się, a forum to nie blog tylko miejsce do dyskusji.
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• Grzesiek_PL
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 834

Zamieszczone przez icek
                              Zobaczcie co wyprawia Canon, to jest tragedia jakaś.
                              Ja tam nie widziałem nigdzie oficjalnych informacji.
                              Jeśli nie zrobią w ciągu roku puszki (APS-C) poniżej 4000zł (nie ważne jak się będzie nazywać), która będzie miała lepsze DR na ISO 100, przejdę do Nikona. Ostatnio pomyślałem sobie, że bez ML też przeżyję, zrobię jakąś aplikację na androida i wystarczy.

Komentarz

• MacGyver
                                Cenzor
                                • 2006
                                • 7043

Zamieszczone przez Grzesiek_PL
                                Ja tam nie widziałem nigdzie oficjalnych informacji.
                                Jeśli nie zrobią w ciągu roku puszki (APS-C) poniżej 4000zł (nie ważne jak się będzie nazywać), która będzie miała lepsze DR na ISO 100, przejdę do Nikona.
                                "Groźba" stara jak to forum :-) Co jakiś czas rzeczywiście ktoś przechodzi z czerwonej na żółtą stronę światła... a miejsce po nim wypełnia zaraz ktoś z tamtej strony, z analogicznych powodów :-)
                                Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...