Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Ostatnio edytowany przez dziobolek; 20044."Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam." -
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Canon is all in
Mogą odebrać troszeczkę konkurencji - nie wiem jakim cudem - pozwalając na używanie filtrów, nie mniej patrząc jak mocno zainwestowali w profile 8-15/4 do DPP nie należy spodziewać się cudów. Powodzenia z ceną, btw.
the silence is deafeningKomentarz
-
nie ma co się napalać na filtry - szczególnie polara, już na 24mm działa tylko w części kadruKomentarz
-
Nawet jak się już ktoś napali, to być może cena go nieco ostudzi:- http://www.adorama.com/LEKITSW150.html za "przejściówkę" i
- http://www.adorama.com/LESW1509NDGS.html za każdy kolejny filtr.
Ostatnio edytowany przez Bahrd; 9841.EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Cena na pewno ostudzi rozpalone głowy
Siemylisz :-P Jak zwykle canon przysnął i obudził się z ręką w przysłowiowym nocniku. Próbują teraz nadgonić światłem 2.8 ale szczerze wątpię żeby komukolwiek to było potrzebne do UWA...no i jeszcze raz cena :-)Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
Bo w Nikonie jest f/2.8. Z tym, że też uważam że to szkła pod akustyka tylko za jasne (czyt. duże i ciężkie). Do reporterki 16-35L jest raczej niezagrożone. Wedle potrzeb, ale nawet przy takiej samej cenie jak 16-35L to wybrałbym 16-35L bez zastanowienia.Komentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
No ale w Canonie po coś go chyba stworzyli? Raczej nie projektuje się obiektywów na zasadzie "fajnie te cyferki ogniskowych będą razem wyglądać" ?Komentarz
-
-
A jeszcze fajniej będą wyglądały obok cyferek określających jasność oraz ten najdłuższy ciąg oznaczający cenę. Razem będzie pięknie.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
Pewnie będzie coś w granicach nikora, plus 2000 za czerwony pasek.Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
no do reporterki, wydarzeniówki, newsu - nazywaj to jak chcesz
jakby był do krajobrazów, to po co byłoby takie światło?
jest dla wszystkich tych, którzy mają już 24-70 i chcę mieć szerzej w zoomie
(np. gdy w czasie klepania newsów wchodzą im w kadr koledzy z 16-35, to teraz właściciele tego szkła będą mogli wepchnąć się jeszcze bliżej tematu
)
poza tym generalnie jest tendencja do pokrywania wszystkich ogniskowych w zoomach - Canon zrobił nawet zooma rybie oko
niemniej jak i tak wolałbym zakres 16-35Komentarz
Komentarz