Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grzesiek_PL
    Uzależniony
    • 2008
    • 834

Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II]

Zamieszczone przez marfot
    Znaczy się starą bo wczoraj miała premierę.
    Gdzie ta premiera była?
    Ja jakoś nigdzie nie widziałem oficjalnych informacji na temat 70D.

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Jeśli chodzi o istotne nowości to jedyna premiera jaka u Canona była wczoraj to kompakt z digic6 . Znaczy się jest nowy procek - tyle wiemy póki co .
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• marfot
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 4605

Zamieszczone przez Grzesiek_PL
        Gdzie ta premiera była?
        Ja jakoś nigdzie nie widziałem oficjalnych informacji na temat 70D.
        W obu zaprezentowanych wczoraj aparatach wedle wczesniejszych deklaracji jest nowa matryca, która ma być również w 70D wedle zapowiedzi.
        Ale skoro premiera 70D przesunięta to może sensor będzie "jeszcze nowszy".
        Inna sprawa, że jasno nie wynika czy ten "nowy sensor" zaprezentowany wczoraj to nie jest tylko poprawa systemu ostrości w LV .
        Ostatnio edytowany przez marfot; 13342.
        https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
        EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• jacek_73
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 2587

Jeszcze nowsza matryca niż nowa to za 3 lata - jak nie 5. A żeby ocenić sensora co jest teraz, to i tak trzeba troszkę poczekać: na RAWy i soft?
          Ostatnio edytowany przez jacek_73; 36710.
          Jestę fotografę
          miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez marfot
            W obu zaprezentowanych wczoraj aparatach wedle wczesniejszych deklaracji jest nowa matryca, która ma być również w 70D wedle zapowiedzi.
            Ale skoro premiera 70D przesunięta to może sensor będzie "jeszcze nowszy".
            Właśnie to nie jest takie jednoznaczne. Ze tego co czytałem na CanonUSA to nowa jest w 100D (brand new ale....../*), a w 700D jest ta co była w 650D. Jeśli masz jakieś konkretniejsze info to dawaj .

/* - .....prawdopodobnie jedyna zmiana polega na nowym hybrid AF - reszta bez zmian.

Na ile znam Canona to gdyby rzeczywiście była nowa matryca to by o tym trąbili na cały świat że zastosowali; nową hipersuper matrycę dającą niespotykaną we wszechświecie jakość obrazowania. Tymczasem zbywają ten temat dość zdawkowymi stwierdzeniami. To mi wskazuje że jest to co było.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Zoom
              Dopiero zaczyna
              • 2012
              • 18

Z tego co przeczytałem na różnych stronach plotkarskich, wywnioskowałem że zmieniono-zwiększono pole detekcji kontrastowego AF w matrycy C100D. I to niestety wszystko.

Canon mógł wstrzymać premierę 70D z uwagi na N D7100. Ten teraz podniósł ciśnienie wśród nikoniarzy. Z powodu braku filtra, obraz ostrzejszy niż w D600.
              Chociaż z tym wstrzymywaniem, to chyba plotka, bo to bez sensu. Co zrobią przez np. miesiąc lub dwa. Może też usuną filtr.
              Ostatnio edytowany przez Zoom; 46332.

Komentarz

• pawelbara
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 41

7D MKII :

Specifications

21MP APS C
                ISO 100-25600 (L: 50, H1 51200, H2 102400)
                10fps
                Video ‘stills burst’ mode 30/60 fps
                Full HD video with manual control
                Single CF Card Slot
                19 AF Points all Cross
                On chip phase detect pixels for liveview and AF tracking
                100% Viewfinder
                Viewfinder LCD Higher Resolution Than 7D
                3.2″ LCD
                GPS, WiFi
                Alloy body with better weather sealing over 7D

Czyli... Czyżby 1d przeszło do 7d? Prócz matrycy, bo zostaje APS-C. I raczej coś zmienią chyba w AF... bo tego samego to raczej nie wstawią, chociaż...
                C7D + F14mm f2.8 + EF 50mm f1.8 + EF 85mm f1.8 + T135mm f2.8

Komentarz

• Merde
                  Grzeczny i układny podpis
                  • 2008
                  • 7756

Zamieszczone przez icek
                  Rzeczywiście nie miałem na myśli UE, sam mieszkałem w stanach a rodzine mam w Nowej Zelandii, tam ceny są niemal identyczne jak na rynku Japońskim czy Chińskim. Natomiast w UK 7D znajomy kupił miesiąc temu za 3600zl, to i tak taniej o tysiąc zł niż w PL.
                  No faktycznie, porównywanie cen w kraju gdzie nie ma złodziejskiego VAT-u i szarego importu (ten kolega z UK to pewnie z HK ściągał, bo normalne ceny mają wyższe niż my) do cen z oficjalnej dystrybucji w kraju będącym członkiem UE ma sens... Świadczy to tylko o twoim oderwaniu od rzeczywistości.
                  I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• RTSiak
                    Uzależniony
                    • 2010
                    • 635

Niech w końcu pokażą to 7d bo juz mnie męczą te plotki ;]

Komentarz

• RTSiak
                      Uzależniony
                      • 2010
                      • 635

no i mamy nowe 7d !

Canon EOS 7D L Announced, Shipping in May Ť Canon Rumors

Komentarz

• Joshec
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 167

Zamieszczone przez RTSiak
                        Wymarzone, ukochane, wytęsknione... nowe 7D.
                        My precious!

Ostatnio edytowany przez Joshec; 5857.

Komentarz

• zoomi
                          Uzależniony
                          • 2012
                          • 551

wesoło dziś na CB i nie tylko

Komentarz

• icek
                            • 2013
                            • 14

Zamieszczone przez Merde
                            No faktycznie, porównywanie cen w kraju gdzie nie ma złodziejskiego VAT-u i szarego importu (ten kolega z UK to pewnie z HK ściągał, bo normalne ceny mają wyższe niż my) do cen z oficjalnej dystrybucji w kraju będącym członkiem UE ma sens... Świadczy to tylko o twoim oderwaniu od rzeczywistości.

W UK można nowe 7D kupić taniej niż w Polsce i nie trzeba z HK ściągać, jakbyś trochę po świecie pojeździł to byś miał większy kontakt z rzeczywistością. A sprawdzanie cen zagranicznych na ebay`u i innych podobnych aukcjach , ma się nijak do tego, ile co kosztuje w innych krajach.

btw - Canon to sobie nieźle jaja zrobił ze swoich konsumentów z tym 700D, oby Wam tylko takiej nowej matrycy nie wsadzili do 70D ; )

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Zamieszczone przez icek
                              btw - Canon to sobie nieźle jaja zrobił ze swoich konsumentów z tym 700D, oby Wam tylko takiej nowej matrycy nie wsadzili do 70D ; )
                              Nam? Skoro tak piszesz to po kiego grzyba tracisz tu swój cenny czas na to trollowanie.
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• Merde
                                Grzeczny i układny podpis
                                • 2008
                                • 7756

Zamieszczone przez icek
                                W UK można nowe 7D kupić taniej niż w Polsce i nie trzeba z HK ściągać, jakbyś trochę po świecie pojeździł to byś miał większy kontakt z rzeczywistością.
                                Jakby ci to delikatnie powiedzieć... jeżdżąc "po świecie" zazwyczaj mam ciekawsze rzeczy do roboty i miejsca do zwiedzania niż sklepy ze sprzętem foto.
                                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

Pracuję...