Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II]
Jeśli chodzi o istotne nowości to jedyna premiera jaka u Canona była wczoraj to kompakt z digic6
. Znaczy się jest nowy procek - tyle wiemy póki co
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
W obu zaprezentowanych wczoraj aparatach wedle wczesniejszych deklaracji jest nowa matryca, która ma być również w 70D wedle zapowiedzi.
Ale skoro premiera 70D przesunięta to może sensor będzie "jeszcze nowszy".
Inna sprawa, że jasno nie wynika czy ten "nowy sensor" zaprezentowany wczoraj to nie jest tylko poprawa systemu ostrości w LV
.
Ostatnio edytowany przez marfot; 13342.https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200Komentarz
-
Jeszcze nowsza matryca niż nowa to za 3 lata - jak nie 5. A żeby ocenić sensora co jest teraz, to i tak trzeba troszkę poczekać: na RAWy i soft?Ostatnio edytowany przez jacek_73; 36710.Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
Właśnie to nie jest takie jednoznaczne. Ze tego co czytałem na CanonUSA to nowa jest w 100D (brand new ale....../*), a w 700D jest ta co była w 650D. Jeśli masz jakieś konkretniejsze info to dawaj
.
/* - .....prawdopodobnie jedyna zmiana polega na nowym hybrid AF - reszta bez zmian.
Na ile znam Canona to gdyby rzeczywiście była nowa matryca to by o tym trąbili na cały świat że zastosowali; nową hipersuper matrycę dającą niespotykaną we wszechświecie jakość obrazowania. Tymczasem zbywają ten temat dość zdawkowymi stwierdzeniami. To mi wskazuje że jest to co było."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Z tego co przeczytałem na różnych stronach plotkarskich, wywnioskowałem że zmieniono-zwiększono pole detekcji kontrastowego AF w matrycy C100D. I to niestety wszystko.
Canon mógł wstrzymać premierę 70D z uwagi na N D7100. Ten teraz podniósł ciśnienie wśród nikoniarzy. Z powodu braku filtra, obraz ostrzejszy niż w D600.
Chociaż z tym wstrzymywaniem, to chyba plotka, bo to bez sensu. Co zrobią przez np. miesiąc lub dwa. Może też usuną filtr.Ostatnio edytowany przez Zoom; 46332.Komentarz
-
7D MKII :
Specifications
21MP APS C
ISO 100-25600 (L: 50, H1 51200, H2 102400)
10fps
Video ‘stills burst’ mode 30/60 fps
Full HD video with manual control
Single CF Card Slot
19 AF Points all Cross
On chip phase detect pixels for liveview and AF tracking
100% Viewfinder
Viewfinder LCD Higher Resolution Than 7D
3.2″ LCD
GPS, WiFi
Alloy body with better weather sealing over 7D
Czyli... Czyżby 1d przeszło do 7d? Prócz matrycy, bo zostaje APS-C. I raczej coś zmienią chyba w AF... bo tego samego to raczej nie wstawią, chociaż...C7D + F14mm f2.8 + EF 50mm f1.8 + EF 85mm f1.8 + T135mm f2.8Komentarz
-
No faktycznie, porównywanie cen w kraju gdzie nie ma złodziejskiego VAT-u i szarego importu (ten kolega z UK to pewnie z HK ściągał, bo normalne ceny mają wyższe niż my) do cen z oficjalnej dystrybucji w kraju będącym członkiem UE ma sens... Świadczy to tylko o twoim oderwaniu od rzeczywistości.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Niech w końcu pokażą to 7d bo juz mnie męczą te plotki ;]Komentarz
-
no i mamy nowe 7d !
Canon EOS 7D L Announced, Shipping in May Ť Canon RumorsKomentarz
-
Wymarzone, ukochane, wytęsknione... nowe 7D.
My precious!
Ostatnio edytowany przez Joshec; 5857.Komentarz
-
Komentarz
-
No faktycznie, porównywanie cen w kraju gdzie nie ma złodziejskiego VAT-u i szarego importu (ten kolega z UK to pewnie z HK ściągał, bo normalne ceny mają wyższe niż my) do cen z oficjalnej dystrybucji w kraju będącym członkiem UE ma sens... Świadczy to tylko o twoim oderwaniu od rzeczywistości.
W UK można nowe 7D kupić taniej niż w Polsce i nie trzeba z HK ściągać, jakbyś trochę po świecie pojeździł to byś miał większy kontakt z rzeczywistością. A sprawdzanie cen zagranicznych na ebay`u i innych podobnych aukcjach , ma się nijak do tego, ile co kosztuje w innych krajach.
btw - Canon to sobie nieźle jaja zrobił ze swoich konsumentów z tym 700D, oby Wam tylko takiej nowej matrycy nie wsadzili do 70D ; )Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Jakby ci to delikatnie powiedzieć... jeżdżąc "po świecie" zazwyczaj mam ciekawsze rzeczy do roboty i miejsca do zwiedzania niż sklepy ze sprzętem foto.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
Komentarz