Skoro jest Walkman, Speedlight, Powershot, Cybershot itp itd to dlaczego nie może być Repoglamur? Zamiast dyskutować proponuję jak najszybciej zastrzec nazwę w odpowiedniej instytucji, kto pierwszy ten lepszy
czym jest Repoglamour
Zwiń
X
-
-
-
Pełna zgoda
Jeszcze pełniejsza zgoda
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł, ze względu na to że jedni szanują czyjąś pracę inni nie. dlatego uwarunkowanie tego prawnie jest IMHO dobrym pomysłem
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Każdy będzie to rozumiał inaczej. Chodzi bardziej o wykorzystywanie nazwy do celów komercyjnych typu warsztaty.
Kurcze, tak mi przyszło do głowy. Tyle lat organizuje warsztaty, może zrobie swoje autorskie Photoshopin w stylu Repoglamour - czyli jak zdjęcia robią się same:-D Marketingowo myśle brzmi nieźle. Cena promocyjna 199,99 za miesiąc zajęć
Komentarz
-
5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866Komentarz
-
W tym wypadku repoglamour to jest IMO marketingowy strzał w dziesiątkę. Tym bardziej że słowo przyjęło się i sporo osób wie co mniej więcej znaczy. Kupujemy domenę, ogłaszamy coś pod słowem, które wcześniej można powiedzieć że nie istniało i google wie gdzie przekierować szukających
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Osoba reklamująca te warsztaty na stronie internetowej nie użyła słowa 'repoglamour'. Mowa jest jedynie o cross, lomo, bleach bypass, duotony oraz retusz glamour.
Określenie 'repoglamour' padło w tytule wątku, jednak nie zostało użyte w celu reklamy warsztatów. Zostało użyte przez osobę zainteresowaną warsztatami.
Dlatego nie należy posądzać autorów warsztatów o próbę wykorzystania czyjejś nazwy warsztatów, czy też techniki obróbki zdjęć.Komentarz
-
Skoro nie wolno na CB uzywac wulgaryzmów napisze więc "oxy moron"
Nie w porządku byłoby, gdyby używano nazwy zastrzeżonej, bez zgody autora. Repoglamour niestety weszło do potocznego bełkotu (co zauważono mnogością tego typu ofert warsztatowych) i skoro sobie go nie zastrzegła autorka, to teraz dywagacja, czy to jest w porządku, czy nie, jest nie na miejscu.
Nie fair (czyt.: nie w porządku), to jest robienie ludziom wody z mózgu, czego jak widać nie szczędzą nawet w świecie fotografii.Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Chyba nie wiem o co ta cała wrzawa, słowo jak słowo omine co ono znaczy bo już ktoś kto to wymyślił się wypowiedział , a z tym zastrzeganiem to też jakaś paranoja. Po co to zastrzegać coś łatwo zmodyfikować i ominąć, zresztą skoro osoba A wynalazła to cudo to już na starcie wyprzedza osobe B która kopiuje to słowo by reklamować swoje warsztaty....bez sensu.
To tylko zabawa...nie spinajcie się... 
Komentarz
-
repoglamour ??? ... czysty marketing, zawsze "zagraniczne" słówka poprawiały atrakcyjność produktu, w każdej dziedzinie. Mamy to (niestety) głęboko zakorzenione.
... ale w sumie ... zwał jak zwał, ważne że się sprzedaje :rolleyes:Komentarz
-
-
-
Komentarz
-
Komentarz