Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Zamieszczone przez rysib
    O zaliczono mnie w poczet normalnych ludzi, chociaż ktoś - jak miło Dzięki akustyk:razz:
    No to się trzymaj trzycyfrowych body :-D Ja przeszedłem, mniej-więcej, wszystkie szczeble puszkowej kariery i stwierdzam że walory wizualne uzyskiwanych zdjęć są odwrotnie proporcjonalne do wartości liczby poprzedzającej "D" w nazwie aparatu ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• rysib
      Początki nałogu
      • 2006
      • 281

Zamieszczone przez MacGyver
      No to się trzymaj trzycyfrowych body :-D Ja przeszedłem, mniej-więcej, wszystkie szczeble puszkowej kariery i stwierdzam że walory wizualne uzyskiwanych zdjęć są odwrotnie proporcjonalne do wartości liczby poprzedzającej "D" w nazwie aparatu ;-)
      O kurcze, a ja się szykuję do skoku na piąteczkę. Pzrzy takich okolicznościach przyrody, trzeba widać przemyśleć sprawę
      Pozdrawiam Rysiek

Komentarz

• mc_iek
        Uzależniony
        • 2008
        • 790

liczba 5 ma sporo mniejszą wartość niż np. 550. Skoro więc walory są odwrotnie proporcjonalne...
        Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• rauf
          Początki nałogu
          • 2008
          • 371

Ja tego wzoru chyba nie rozumiem...
          papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

• dinderi
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3028

Chłopaki, wróćcie do pań od matematyki z podstawówki i poproście o odszkodowanie za zmarnowane lata.
            Odwrotnie proporcjonalny znaczy, że jeśli jedna wartość rośnie, to druga maleje w sposób proporcjonalny. I odwrotnie.
            Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
            09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• rauf
              Początki nałogu
              • 2008
              • 371

Sprecyzuje, matematycznie rozumiem, teleologicznie już nie :rolleyes:
              papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

• mc_iek
                Uzależniony
                • 2008
                • 790

"Śmierć od łoma jest odwrotnie proporcjonalna do jego wagi". Znaczy to mniej więcej tyle, że im łom cięższy, tym śmierć lżejsza.
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                A teraz moderator, który wsadził ten kij w mrowisko, porozdaje nam kartki za trolowanie...
                Ostatnio edytowany przez mc_iek; 15659. Powód: Automerged Doublepost
                Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• Sunders
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 2746

walory wizualne uzyskiwanych zdjęć są odwrotnie proporcjonalne do wartości liczby poprzedzającej "D" w nazwie aparatu ;-)
                  W zwiazku z tym, że autor tej sentencji milczy, a wątpliwości narastają, podejmę kolejna próbę jej interpretacji : im liczba poprzedzająca D na aparacie jest większa, tym "walory wizualne uzyskiwanych zdjęć" słabsze :razz: .
                  Np.zdjęcia z 1000D powinny mieć te walory kiepściejsze niż z 1D :smile:
                  http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• dinderi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3028

Zamieszczone przez Sunders
                    podejmę kolejna próbę jej interpretacji : im liczba poprzedzająca D na aparacie jest większa, tym "walory wizualne uzyskiwanych zdjęć" słabsze :razz: .
                    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• sprocket73
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 489

Nie no, ludziska - czego tu nie rozumiecie ?

Im wyższy model, tym mniejsza wartość liczby bedacej jego oznaczeniem. MacGyver twierdzi, że walory wizualne zdjęć są odwrotnie proporcjonalne, czyli najładniejsze zdjęcia z 1D, najsłabsze z 1000D, a 50D gdzieś pośrodku.

Im droższy model tym zdjęcia lepsze: większa dokładność matrycy, mniejsze szumy, celniejszy AF. Dodatkowo mamy tez prawidłowość, że 1000D kupi ktoś, kto się dopiero uczy i robi zdjęcia słabe, a 1D kupi ktoś, kto juz coś umie i robi zdjęcia dobre.
                      SPROCKET
                      80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
                      Moja wycieczkowa galeria

Komentarz

• Sunders
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 2746

Zamieszczone przez sprocket73
                        Nie no, ludziska - czego tu nie rozumiecie ?

Im wyższy model, tym mniejsza wartość liczby bedacej jego oznaczeniem. MacGyver twierdzi, że walory wizualne zdjęć są odwrotnie proporcjonalne, czyli najładniejsze zdjęcia z 1D, najsłabsze z 1000D, a 50D gdzieś pośrodku.
                        Taaa, a gdzie jest np.10D - przed 50D czy za :razz:

Zamieszczone przez sprocket73
                        Im droższy model tym zdjęcia lepsze: większa dokładność matrycy, mniejsze szumy, celniejszy AF.
                        Czyli 5D ma celnieszy AF od 7D :smile:
                        Chyba takie uogólnienia nie mają sensu
                        http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• siudym
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2249

nie, ale 5D dostal MAGICZNA PLASTYKE, wiec jest 5 zamiast 7.

Komentarz

• sprocket73
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 489

Zamieszczone przez Sunders
                            Chyba takie uogólnienia nie mają sensu
                            Mają sens, właśnie jako uogólnienie, gdzie rozpatrujesz modele jako xxxD, xxD, xD i w takim kontekście zostało to użyte przez MacGyvera.
                            SPROCKET
                            80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
                            Moja wycieczkowa galeria

Komentarz

• rysib
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 281

Panowie Profesorowie, nie bierzecie całej wypowiedzi pod lupę. Mac ciut się pomylił, a tu już prace naukowe powstają na temat: co autor chciał powiedzieć. Tak czy siak, pomimo że MacGyver poleca mi zostanie przy mojej 350, nadal czekam na wieści o nowej 5. Więc wróćmy do plotek i dalej wymyślajmy co canon japan powinien zrobić, byśmy skończyli na nim psy wieszać ...
                              Pozdrawiam Rysiek

Komentarz

• allxages
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2549

Jeżeli chodzi o JPEGi to na 100% i jest to sluszne i to nawet bardzo.

Komentarz

Pracuję...